Camilla Läckberg:

Ufrivillig dratt inn i drapssak

Ble brukt som tiltaltes «unnskyldning».

DRAPSSAK: Camilla Läckberg ble ufrivillig dratt inn i rettssaken, som denne uken har rystet den svenske befolkningen. Foto: Jessica Gow / TT NYHETSBYRÅN / NTB
DRAPSSAK: Camilla Läckberg ble ufrivillig dratt inn i rettssaken, som denne uken har rystet den svenske befolkningen. Foto: Jessica Gow / TT NYHETSBYRÅN / NTB Vis mer
Publisert

I oktober i fjor forsvant 21 år gamle Tove sporløst, etter et besøk på utestedet «Nöjet» i den svenske småbyen Vetlanda.

Svensk politi, Heimevernet, frivillige og andre redningsmannskaper lette iherdig etter 21-åringen. Hun ble ikke funnet før flere uker etter. Da lå hun død i et skogsområde, med deler av kroppen forbrent.

To kvinner på 18 og 20 år, begge bekjente av Tove, ble kort tid etter forsvinningen varetektsfenslet, mistenkt for kidnapping. Etter at 21-åringen ble funnet død, ble de tiltalt for drap.

Denne uken har rettssaken mot de to kvinnene funnet sted. Der dukket også et uventet navn opp i en av de tiltaltes forklaring, skriver Aftonbladet.

Ufrivillig dratt inn

Krimforfatter Camilla Läckberg (48) er en av Sveriges største forfattere, og står blant annet bak den populære «Fjällbacka»-serien.

Det kom derimot trolig overraskende på mange da navnet hennes ble dratt inn i 20-åringens forklaring. Det skjedde på rettens andre dag.

20-åringens Google-historikk ble et tema. Hun har blant annet gjort søk som «brenne noen inne», «beste hevnen» og «havne i fengsel», skriver Sveriges Radio. Søkene forklarte hun med at hun i den perioden leste Läckbergs bøker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer