DRAMATISK: Hallgeir Lundemo (øverst til høyre) ble dolket i ryggen av sin egen allianse, og måtte forlate 71 Grader Nord. Foto: TVNorge
DRAMATISK: Hallgeir Lundemo (øverst til høyre) ble dolket i ryggen av sin egen allianse, og måtte forlate 71 Grader Nord. Foto: TVNorgeVis mer

- Ufortjent at jeg måtte ut

Den utstemte 71-deltageren ble lurt av sin egen allianse.

SEHER.NO: Fem deltagere var igjen i "71 Grader Nord", da gruppa skulle ta seg over et område i Lyngsalpene i Troms, en tøff oppgave i dårlig sikt, vanskelig terreng, og mye vind. Til slutt var det Hallgeir Lundemo (41) som ble stemt ut, etter at oppdraget ledet av Anniken Sand (23) mislyktes, og alliansen til Lundemo dolket ham i ryggen.

- Dessverre måtte jeg ut. Det var jo ikke bra. Jeg hadde et håp om å komme til finalen, selv om jeg ikke tenkte så mye på seieren. Men jeg ble jo regelrett stemt ut, sier han til Seher.no.

Selv mener Lundemo, som trener det slovenske landslaget i langrenn, at han hadde fortjent bedre, spesielt med tanke på all hjelpen han hadde gitt gruppa, og spesielt Lene Hansen (26) tidligere i programmet.

- Jeg hjalp Lene mye allerede fra starten. Nå trengte jeg hjelp av henne, og det var første gangen jeg var i den situasjonen. Da jeg ikke fikk det, var det game over for min del. Men med tanke på at jeg hadde ordnet pizza til de andre, og sånne ting, synes jeg at jeg hadde fortjent bedre. At hun ikke ga meg hjelp, tror jeg hun angrer bittert på i ettertid.

Også Tarjei Gautefall Nicolaisen (26) var en del av den såkalte "firerbanden". Han gjorde det samme som Lene, og sendte Hallgeir ut av konkurransen.

- Tarjei ville jo heller konkurrere mot damer, han. Og Lene hadde hatt bedre sjans til å vinne, dersom jeg var i en finale. Men ja, jeg synes det er ufortjent at det var jeg som måtte ut.

Lundemo mener at det var marginer som gjorde at han ikke fikk være med i "71 Grader Nord" videre. Blant annet hadde han en kjempefordel i frikortkonkurransen, der deltagerne skulle manøvrere en buss gjennom en løype. Han var nemlig den eneste som hadde sertifikat.

Til tross for det, var det Jan Tore Richenberg (40) - som tidligere var offer for en stygg sykkelvelt - som stakk av med seieren i konkurransen med færrest feil.

- Jeg fikk jo egentlig frikortet rett i hendene, i og med at jeg har buss-sertifikat fra før. I tillegg hadde vi klart oppdraget dersom jeg hadde fått være leder. Så det var småting som avgjorde at jeg måtte ut, forteller han til Seher.no.

41-åringen var også oppgitt over at han, som så mange ganger før, måtte først ut i konkurransen. Det er ifølge Lundemo selv en stor ulempe.

- Samtidig måtte jeg kjøre først, og jeg har alltid sagt at den som må ut først i en individuell start i frikortkonkurranse ikke har store sjanser til å vinne. Og nok en gang var det jeg som måtte begynne.

Nå er det kun fire deltagere igjen i det populære programmet. Tarjei, Anniken, Jan Tore og Lene skal kjempe om å vinne den prestisjefylte konkurransen.

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Jeg tror jentene var for feige