Tor Fløysvik om Frank Løke i «Skal vi danse»:

- Ufattelig at dette gledet noen

Dommerveteranen er lite imponert over Frank Løkes stunt.

LITE IMPONERT: Tor Fløysvik, som var dommer i TV 2-programmet de ni første sesongene, gir Frank Løke bunnkarakter for lørdagens danseopptreden. Foto: NTB scanpix / TV 2
LITE IMPONERT: Tor Fløysvik, som var dommer i TV 2-programmet de ni første sesongene, gir Frank Løke bunnkarakter for lørdagens danseopptreden. Foto: NTB scanpix / TV 2 Vis mer

Det har mildt sagt stormet rundt den tidligere håndballspilleren Frank Løke (38) de siste dagene, etter at han under lørdagens «Skal vi danse»-sending vekket oppsikt med et «nakenstunt» på direkten.

Han utførte dansenummeret iført en såkalt rød mankini, noe som ikke falt i smak hos verken dansepartneren Tone Jacobsen, dommerne, TV 2 eller flere av seerne. Mandag ble det kjent at kanalen valgte å kaste ham ut av programmet.

Han får for øvrig heller ikke være med i det kommende TV 2-programmet «Kjendis søker kjæreste».

«Skal vi danse»-dommerne Trine Dehli Cleve (57) og Merete Lingjærde (56) uttalte overfor Se og Hør i går at de støtter TV 2s avgjørelse.

Tidligere stjernedommer i programmet, Tor Fløysvik (69), som var i dommerpanelet de første ni sesongene, forteller at også han er enig all i kritikken som er rettet mot Løke.

DET FØRSTE INTERVJUET: Frank Løke er hjemme igjen etter «Skal vi danse»-skandalen. Se det første intervjuet med ham her. Reporter: Linn Christin Marthinussen. Video: Andreas Fadum / Se og HørVis mer Vis mer

- Jeg har i lang tid vært Tone Jacobsens trener, kjenner henne svært godt, og vet at dette stuntet såret henne både som kvinne og hennes profesjonelle integritet. Respektløst av Frank Løke. Karakter 0, sier han til Se og Hør.

- Uforutsigbart og kjedelig

Fløysvik var kjent for sine svært strenge dommerstil i «Skal vi danse». Han sparer heller ikke på kruttet i sin vurdering av Løkes prestasjon i lørdagens sending.

- Faglig var det en svak prestasjon, knapt i takt, og et utypisk cha cha-uttrykk. Karakter 1. Underholdningsverdien kan knapt noen ha gledet seg over. Frank Løke i «Borat»-utstyr har vi sett før, og hele oppstyret var derfor forutsigbart og kjedelig. Karakter 1, sier dommerveteranen og legger til:

- Ufattelig at dette gledet noen av dommerne og andre til stede. At han ikke får delta i «Skal vi danse» er det TV 2 som bestemmer, og jeg har ingen forutsetninger for å mene noe om det.

Saken fortsetter under:

KASTET TØYET: Frank Løke danset i en påkalt mankini under lørdagens sending. Antrekket imponerte langt ifra dommerne. Foto: TV 2
KASTET TØYET: Frank Løke danset i en påkalt mankini under lørdagens sending. Antrekket imponerte langt ifra dommerne. Foto: TV 2 Vis mer

Merete Lingjærde sa i går at hun syntes Løkes stunt var respektløst overfor dansepartneren Tone Jacobsen.

- Isolert sett har jeg ingen problemer med å se en mann i Borat-truse i ett minutt. Det jeg blir provosert av er mangelen på respekt han har overfor sin dansepartner Tone, sa hun og fortsatte:

- Dans handler om samarbeid og gjensidig respekt mellom dansepartnerne. Det Frank Løke presterte på lørdag manglet begge deler. Jeg står for eneren jeg ga ham, og skulle gjerne gitt ham null poeng.

Hun var spesielt satt ut av at 38-åringen tilsynelatende ikke har tatt deltakelsen i programmet seriøst.

- Han satte ut dansepartneren sin og tullet bort dansen. Dans krever enorm konsentrasjon, noe man skulle tro en som har spilt topphåndball bør vite alt om. Jeg jobber profesjonelt med dans på fulltid. Dette var respektløst overfor yrket mitt, og innsatsen til de andre deltakerne, sa hun.

Saken fortsetter under:

SKAL VI DANSE: Dagbladets reporter Fanny intervjuer de nye «Skal vi danse»-deltakerne om både det ene og det andre. Video/klipp: Emilie Rydning Vis mer

Står på sitt

Tirsdag kveld møtte Se og Hør den tidligere håndballspilleren i sitt eget hjem i Stokke. Etter å ha fått sjokkbeskjeden om at han ikke lenger får være med i TV 2-programmet, reiste han hjem til Vestfold for å søke ro.

Løke er fremdeles bestemt i sin sak, og hevder at kanalen oppmuntret ham til å kaste klærne på direkten, og hevdet samtidig at dansepartneren var en del av stuntet.

- Vi hadde en avtale, jeg følte meg trygg på å være kjepphøy når jeg fikk beskjed om å by på meg selv. De forventet det, forklarte 38-åringen til Se og Hør.

Kanalen har imidlertid avvist at de visste om Løkes planer. Det samme har proffdanser Tone Jacobsen.

- Jeg kan alltids ta selvkritikk, men det er vanskelig, siden jeg hadde fått «en rolle». TV 2 var jo fornøyde. Jeg kunne kanskje ha tonet det litt ned på sosiale medier. Og kanskje ikke vært så ekstrem i humoren. Da åpner jeg for at folk tolker den i alle retninger, sa han videre.

Etter at Frank Løke deltok i «Farmen kjendis» tidligere i år, har han nemlig gjort seg bemerket i sosiale medier. Han vekket blant annet oppsikt forrige uke da han hengte ut «Skal vi danse»-dommerne i sosiale medier.

LES OGSÅ: Nå er «Skal vi danse»-paret kjærester

SKVÆRER OPP: Da Frank Løke tidligere denne uken hang ut «Skal vi danse»-dommerne i sosiale medier, reagerte dommer Tore Petterson. Nå snakker de ut. Reporter: Henriette Eilertsen Video: Vilde Holta Røssland Vis mer