Amadeus Sögaard:

- Ufattelig at de har levd sammen

Carola Häggkvist og Runar Søgaards sønn forteller at skilsmissen til foreldrene ikke har vært lett.

DEN GANG DA: Amadeus Søgaard, her i 2003, forteller om å være skilsmissebarn. Foto: Karin Törnblom/IBL/NTB
DEN GANG DA: Amadeus Søgaard, her i 2003, forteller om å være skilsmissebarn. Foto: Karin Törnblom/IBL/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er to tiår siden ekteskapet mellom den svenske popstjernen Carola Häggkvist (55) og predikanten Runar Søgaard (54) tok slutt. Bruddet var alt annet enn pent, og selv den dag i dag er forholdet mellom dem iskaldt.

Fiendtligheten dem imellom blusset opp da Søgaard ga ut bok i fjor, hvor han blant annet skrev om bruddet. Han hevdet blant annet at det var ham som gjorde det slutt. Da freste Häggkvist tilbake med:

«I drøye ti år prøvde jeg å komme ut av grepet hans, fra august 1987 til 17. januar 2000, da jeg gjorde det slutt i vår felles hage i Strömma. Det neste tiåret, med et barn sammen og et samlivsbrudd, var de verste og mest smertefulle årene jeg noensinne har opplevd i mitt liv».

Amadeus Søgaard, sønnen til Runar Søgaard og Carola Häggkvist, har blitt en voksen mann. Sjekk hvordan han ser ut i dag! Vis mer

- Havnet i klem

Midt oppe i det hele befinner nå 23 år gamle Amadeus Sögaard seg. Den lysluggede gutten dukket titt og ofte opp på bilder sammen med foreldrene både før og etter skilsmissen var et faktum.

Nå har han blitt voksen, og har startet musikkarriere på egen hånd - som DJ.

I aktualitetsprogrammet «Malou efter tio» snakker han nå om foreldrenes skilsmisse og forholdet mellom dem i dag - som er alt annet en vennlig.

- Det er klart at det har påvirket en, mye. Ikke bare har jeg vokst opp i offentligheten, som de færreste har. Å ha vokst opp som mekler mellom to foreldre siden ung alder. Man havnet i klem, foreldrene var ikke enige om ting, sier han i programmet, som er gjengitt av Hänt.

HEMMELIGHETSFULL: Lenge har sønnen til Runar Søgaard og Carola Häggkvist, Amadeus Sögaard, sagt at han har en hemmelighet. Her røper han endelig hva det er. Video: Expressen Vis mer

Intervjuet gis i forbindelse med at han gir ut en låt om nettopp livet som skilsmissebarn. Han forteller at foreldrene ikke klarer å omgås hverandre i dag, og at han selv synes det er vanskelig å se for seg at de i det hele tatt har vært i et forhold.

- For meg er det ufattelig at de i det hele tatt har levd sammen. Jeg tenker «hvem, har dere vært sammen?». De er så ulike på så mange måter, men samtidig har de mange likheter, jeg tror mange kjenner seg igjen i det, forklarer 23-åringen.

RØMLING: Runar Søgaard fant fort ut at «Torpet» ikke var et sted han ønsket å tilbringe særlig mye tid, mye på grunn av Aune Sand. Vis mer

«Nå er det nok»

På spørsmål om han har vært sint på foreldrene, svarer han bekreftende.

- Ja, det er klart. Det har skjedd at jeg har åpnet en gruppechat og sagt til begge «nå legger vi lokket på» eller «nå er det nok». Hvor mange bryr seg egentlig? Jeg bryr meg, spesielt om deres saker og ting som har skjedd før. Det er passé, man trenger ikke å henge seg opp i det, sier han.

Nylig åpnet Häggkvist om kjærlighetslivet, og kunne da avsløre at hun hadde noen i kikkerten, men at hun ikke hadde hastverk med å finne en kjæreste.

Runar Søgaard gjorde seg upopulær på gården allerede i første episode av Farmen Kjendis, da han tirret på seg både Donna Ionna og Svein Østvik. Vis mer

Søgaard på sin side er dømt til ett år og åtte måneder i fengsel etter skatteunndragelse og ulovlig bokføring. Hvorvidt soningen har begynt eller ikke, er ikke kjent. Han søkte om å bytte fengsel for å sone nær barna, noe han fikk godkjent.

LES OGSÅ: Fikk sjokk da Carola avslørte romansen deres

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer