Anne Rimmen og Ailo Gaup:

Uenighet i retten: - Veldig ubehagelig

Kjøpte bolig for 20 millioner kroner. Nå krever de erstatning.

UENIGHET: Ailo Gaup og Anne Rimmen møter denne uka i retten etter huskjøp. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
UENIGHET: Ailo Gaup og Anne Rimmen møter denne uka i retten etter huskjøp. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

OSLO TINGHUS (Se og Hør): I 2018 ble det kjent at programleder Anne Rimmen (40) og motocross-stjerna Ailo Gaup (42) hadde kjøpt seg en funkisvilla på Tåsen i Oslo. Det bladde paret opp over 20 millioner kroner for, skrev Se og Hør.

Denne uka møter imidlertid paret i retten, etter at de skal ha oppdaget flere mangler og avvik ved boligen. Nå krever de både prisavslag og erstatning.

Det er satt av tre dager til saken.

Krever prisavslag

Se og Hør skrev da boligkjøpet ble kjent at villaen, som ble bygget i 1935, har et bruttoareal på 344 kvadratmeter, og består av fem soverom, tre bad, romslig terrasse og tre garasjer.

Benjamin Ingrosso er med i Youtube-serien «Klarna Drops-by», og der viser han frem hjemmet. Video: Klarna/Rød Løper Vis mer

Det skal ifølge paret være mangler og feil ved blant annet drenering, bærekonstruksjoner og asbest.

- Jeg er av den oppfatningen at det både er gitt uriktige opplysninger og er holdt tilbake informasjon om tilstanden til boligen, sier kjendisparets advokat, Ketil Krohn Venås, i retten tirsdag morgen.

Motparten hevder imidlertid at eiendommen på overtakelsetidspunktet ikke var i dårligere stand enn det som var forventbart for kjøperne - spesielt siden boligen ble bygget i 1935.

- Kort oppsummert; dette er et hus som har opprinnelse fra 1935. Et hus som er godt over 80 år gammelt, og fremstår i forbindelse med salget godt vedlikeholdt. Men det er fremdeles et hus fra 1935. Selger har gitt de opplysningene han hadde om negative forhold på eiendommen, og det han var kjent med, sier selgers advokat, Bjørn Fredborg Nilsen, i retten tirsdag ettermiddag.

De totale utbedringskostnadene som skal danne grunnlag for prisavslagsvurderingen er på hele 2,6 millioner kroner. Boligmanglene har også ført til at paret ikke har kunnet leie ut boligens utleieenhet. Derfor kreves det i tillegg en erstatning på 540 000 kroner.

Selger krever på sin side at kjendisparet betaler alle saksomkostninger.

«MASKORAMA»: Lørdag 5. desember var det «Ravnen» som måtte kaste maska i «Maskorama» - og bak maska, var det Anne Rimmen som gjemte seg. Men hun kunne faktisk ha avslørt identiteten sin lenge før - ved et uhell. Video: NRK, Kine Falch. Reporter: Anniken Aronsen. Klipp: Ingebjørg Iversen / Se og Hør Vis mer

«God stand»

Parets advokat, Ketil Krohn Venås, påpeker i retten at boligen ble markedsført spesielt med at det var blitt utført ny drenering og ny terrasse før salg - som altså er to av de største punktene i saken.

Det ble gjort et «as is»-forbehold da boligen ble solgt. Det betyr at boligen kjøpes som den er. I retten blir det også påpekt at det ble gitt informasjon om en hel del oppgraderingen av boligen i salgsoppgaven.

«Boligen framstår i dag i god stand», het det blant annet.

I retten kommer det fram at Rimmen og Gaup var svært ivrige på å kjøpe boligen. Nilsen påpeker at de tok kontakt før og «kuppet» budrundene. Det fremgår i en sms fra Rimmen, der det blir lagt fram et bud på 19 millioner kroner.

Boligens prisantydning lå på 18 millioner, og ble senere solgt for 20,2 millioner.

Det kommer også fram i retten at paret fikk se boligen på forhåndsvisning grunnet en operasjon Gaup måtte gjennomgå.

Boligen ble kjøpt av tidligere eier i 2002.

VISER FREM BOLIGEN: I Youtube-serien «Klarna stikker innom», viser kjendiser frem hvordan de bor. Og denne gangen er det gladjenta Marte Bratberg som står for tur. Vis mer

Dette sier kjendisparet

Ailo Gaup forklarer seg i retten på vegne av seg selv og Rimmen. Han forteller blant annet at en av de første tingene de reagerte på, var at boligen ikke var vasket før overtakelse.

- På overtakelsen så vi at det var skittent - det var ikke bare en bagatell. Huset var ikke rengjort. Vi påpekte det, og det var litt frustrerende. Vi hadde jobbet for å imøtekomme alle krav før overtakelsen, sier Gaup, og beskriver videre en rekke ubehagelige samtaler i forbindelse med overtakelsen.

- Det var veldig ubehagelig å stå i den situasjonen. Det var ekkelt.

Kort tid etter overtakelsen oppdaget de problemer med blant annet asbest og drenering, noe som beskrives som en «enorm jobb» å fikse. Det ble også oppdaget råte i tak og noe som tilsynelatende liknet merker etter brann.

- Da ble jeg kvalm, husker jeg, sier en tydelig opprørt og nærmest gråtkvalt Gaup.

- Hvis dere hadde visst alt dette på forhånd, hvor aktuell hadde denne boligen vært da?, spør advokat Venås.

- Fullstendig uaktuell, slår Gaup fast.

EPISODE 1: I «Jan Thomas pusser opp» følger vi Jan Thomas når han skal pusse opp sitt nye hjem - en gammel stall - på Frogner. Går alt som det skal? Selvsagt ikke. Foto/klipp: Hamza Nebolsi Vis mer

Selger forklarer at huset ble kjøpt i 2002, og ble deretter brukt som familiebolig. I 2018 fikk han et jobbtilbud i utlandet som kan ikke kunne takke nei til, og valget falt derfor på å selge.

- Jeg hadde til hensikt å fortsette å bo der. Vi gjorde noen oppgraderinger underveis, blant annet med dobbelgarasje.

- Det har vært langvarig. Jeg føler kanskje at man fullrenoverer et hus og forsøker å sende regningen til meg, men det har vært mye jobb for Gaup og de - det ser jeg jo. Jeg mener med hånda på hjertet at jeg ikke har holdt tilbake noen opplysninger. Det har ikke vært noe trivelig, det har vært en storm, svarer selger på spørsmål om hva han føler om anklagene.

LES OGSÅ: - Det er så vanskelig å tenke på fremtiden

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer