Jakob Ingebrigtsen & Elisabeth Asserson

Uenige: - Det må hun finne seg i

Dette er Jakob Ingebrigtsen og forloveden uenige om.

UENIGE: Jakob Ingebrigtsen og Elisabeth Asserson er helt uenige om dette. Foto: Beate Oma Dahle / NTB
UENIGE: Jakob Ingebrigtsen og Elisabeth Asserson er helt uenige om dette. Foto: Beate Oma Dahle / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Idrettsfenomenet Jakob Ingebrigtsen (22) fra Sandnes ble skrevet inn i historiebøkene etter sin triumf på 1500 meter i OL i Tokyo.

22-åringen fortsetter å imponere en hel idrettsverden, og naturligvis også forloveden Elisabeth Asserson (23), som stadig er å se ved hans side under mesterskap.

Overfor Nettavisen kan imidlertid paret røpe at det ikke er alt de er enige om hva gjelder Ingebrigtsen treningstaktikker.

- Betaler for gildet

Uenigheten gjelder nemlig høydehustrening, som innebærer at en utøver oppholder seg i et hus eller rom, også kalt høydehus, der man senker oksygentrykket og simulerer at man er på et høyere nivå enn det man egentlig er.

RYSTET: Jakob Ingebrigtsen er ikke særlig begeistret for storebrorens stunt på sosiale medier. Video: Løkås/Godø. Klipp: Henrik Ingebrigtsen / Instagram Vis mer

Ingebrigtsen-familien har i lang tid vært klar i sin tale hva gjelder forbudet for denne teknikken, og at Norge måtte fjerne vedtaket. I 2021 ble det endelig vedtatt, men Ingebrigtsen etterlyser fortsatt ekspertise på området.

Det er liten tvil om at 22-åringen er investert i høydehustrening, og overfor Nettavisen forteller han om ulike muligheter for å installere høydehustrening i hjemmet.

Asserson er imidlertid ikke like begeistret over at høydehusene skal bli med hjem.

- Det må hun nesten finne seg i, det er vel dette som betaler for gildet, sier Ingebrigtsen lattermildt til avisen.

- Blir det mindre treningsleir, så må du bare gjøre det, sier Asserson i respons.

KJENDISTUNGT: Ingebrigtsen-kjærestene Elisabeth Asserson og Liva Ingebrigtsen var sendt til Bergen for å motta pris hvis Team Ingebrigtsen skulle vinne pris. Video: Rød Løper Vis mer

Det er likevel noe han ikke kan love ettersom høydehus skal være med for å optimalisere turene i høyden.

- Trives aller best i sofaen

Ingebrigtsen og Asserson har vært kjærester i snart fem år, og allerede som 18-åringer ble de samboere. I senere tid har også familien på to vokst, etter at hundene Maximus og Jupiter flyttet inn.

Til tross for at friidrettsstjernens imponerende prestasjoner har medført en plass i rampelyset, kan han røpe at han trives aller best hjemme sammen med familien.

– Jeg trives aller best i sofaen, sammen med meg selv eller Elisabeth og er ikke avhengig av å være så sosial. Jeg trives ikke nødvendigvis i sosiale lag. Det er mer en nødvendighet. Det er der hundene kommer inn i bildet, det er det selskapet jeg trenger, forteller han.

LES OGSÅ: - Jeg blir fly forbanna

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer