«Skal vi danse»:

Uenig i kritikk: - Må tåle det

Kritikken har haglet etter lørdagens «Skal vi danse»-program. Nå svarer dommer-Merete.

PINLIG STILLHET: Iselin Guttormsen føler hun ble møtt med sjokkerte uttrykk og pinlig stillhet etter sin dans i helga. Foto: Thomas Andersen / TV 2
PINLIG STILLHET: Iselin Guttormsen føler hun ble møtt med sjokkerte uttrykk og pinlig stillhet etter sin dans i helga. Foto: Thomas Andersen / TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Skal vi danse» er nå offisielt over halvveis og det er bare seks par igjen i den populære dansekonkurransen. I helga var det Agnete Saba (28) og hennes partner Jørgen Nilsen (32) som måtte legge danseskoene på hylla, etter å ha vært i duell mot Nate Kahungu (26) og Nadya Khamitskaya (39).

Temaet for kvelden var «superstjerner» og Iselin Guttormsen (35) tok dette på alvor. Hun gikk helt inn i rollen som Jon Bon Jovi og både danset og mimet til «Livin' On a Prayer». Showdans og «lip sync» var også en del av ukas utfordring.

Guttormsen fikk imidlertid ikke de beste tilbakemeldingene fra dommerne. Hun endte med 22 poeng og fikk terningkast to fra Dagbladets kommentator, Lillian Aasebø (30).

Det siste døgnet har det kokt i sosiale medier, med blant annet kritikk av lørdagens program. Guttormsen er også en av de som har kritisert kvelden.

SIER FRA: Merete Mørk Lingjærde har fått høre det på sosiale medier etter at hun siterte feil mann under direktesending på «Skal vi danse». Nå sier hun hva hun mener om den saken. Reporter: Thea Hope. Video: Luna Lea / Rød Løper Vis mer

- Skulle være helt annerledes

I et lengre innlegg på Instagram skriver Guttormsen blant annet at danserne hadde fått beskjed om å lage show, mime og velge hvilken som helst dans de ville.

Guttormsen skriver også at hun opplever det som paradoksalt at hun får kritikk for å gjøre nettopp det hun mener hun har fått beskjed om.

«Den pinlige stillheten og det sjokkerte uttrykket jeg ble møtt med etter gårsdagens (lørdagens, red.anm.) opptreden var så ubehagelig og ga meg en så ekkel følelse at jeg ikke hadde lyst til å gå på scenen igjen», skriver 35-åringen.

Hun retter også kritikk mot Dagbladets ekspert, Aasebø, for å ha gitt Saba og Nilsen kommentar om at det de «gjennomførte på dansegulvet kunne også en tiåring ha fått til».

«Jeg lurer på hvor grensen mellom konstruktiv kritikk og ufin atferd faktisk går», skriver Guttormsen.

Se og Hør har vært i kontakt med Guttormsen, som sier at kritikken ikke er rettet mot de tilbakemeldingene som går på danseteknikk og danseferdigheter. Kritikken gjelder tilbakemeldingen som går på akkord med det de får beskjed om å levere, i dette tilfellet show og lip sync.

RØRT: Cengiz Al tok til tårene under lørdagens Skal vi Danse-sending. - Moderne kunstverk, sier dommer Morten Hegseth. Video: TV 2 / Dagbladet TV Vis mer

Annet enn dette har hun ingen kommentarer utover det som står i Instagram-innlegget.

Svarer på kritikken

Til Se og Hør har Lillian Aasebø følgende å si om kritikken fra Guttormsen:

- Når jeg kommenterer de forskjellige dansene så prøver jeg å gjøre det på en uformell og muntlig måte. Angående kommentaren min til Agnete og Jørgen forrige lørdag var ikke det ment bokstavelig, men en kort og enkel måte for meg å forklare at vanskelighetsgraden dansemessig var lav. Det er selvsagt trist og beklagelig om noen føler seg støtt på grunn av det. Jeg forstår det er mye følelser i sving, men det er en del av gamet, forteller Aasebø og legger til:

- Når det er sagt så står jeg for mine terningkast og de kommentarene jeg kommer med, det er aldri ment på en slem måte og jeg heier på alle!

Også dommer Merete Mørk Lingjærde understreker at hun skjønner at kjendisene blir skuffet når de ikke får de dommerpoengene de ønsker. Likevel er hun uenig i Guttormsens kritikk.

UENIG: Merete Mørk Lingjærde er uenig i kritikken etter lørdagens sending. Foto: Thomas Andersen / TV 2
UENIG: Merete Mørk Lingjærde er uenig i kritikken etter lørdagens sending. Foto: Thomas Andersen / TV 2 Vis mer

- Denne kvelden ga vi poeng mellom 7 og 10. Å uttale seg som om de ble slaktet blir feil, da hadde vi gitt 3-ere og 4-ere. Selv om tilleggsoppgaven var lip-sync, så er fortsatt dansen selve grunnmuren i programmet. Det betyr at selv om det skal være show, må fortsatt dansen være der. Kjendisene vet hva de er med på, og må også tåle vårt syn og kritiske kommentarer. Guttormsen fikk også ros for showet sitt, men kritikk for at dansen var alt for enkel.

Lingjærde forteller videre at selv om de vet at alle jobber hardt for å levere hver lørdag, har dommerne som jobb å dømme utifra det de ser på parketten.

LANGER UT: Iselin Guttormsen opplever tilbakemeldingene fra dommerpanelet som rotete og forvirrende. Video: Christian Fjermeros/ TV 2. Reporter: Sofie Losen. Vis mer

- Vi ser hvilket arbeid alle legger ned hver uke. De går alle helhjertet inn og gjør sitt aller beste. Vi dommerne har bare 20 sekunder på å si hva vi mener, og innsatsen, gutsen og innlevelsen var veldig bra hos alle på lørdag, men vi må også dømme utifra det vi ser av dans, forteller hun og legger til:

- Flere av danserne ga seg selv store utfordringer, for selv om det er lip sync kan man fortsatt ha avansert og god dans. De er med i et program hvor dans er hele grunnmuren.

LES OGSÅ: - Ble mobbet av kongefamilien

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer