BONES-SUKSESS: David Boreanaz har for tiden stor suksess som spesialagent Seeley Booth i tv-hitten "Bones".
BONES-SUKSESS: David Boreanaz har for tiden stor suksess som spesialagent Seeley Booth i tv-hitten "Bones".Vis mer

Udødelig tv-kjekkas

David Boreanaz slo gjennom som vampyr i "Buffy- the vampire slayer". Nå er han sexy detektiv i "Bones".

SEHER.NO: Tv-kjekkasen David Boreanaz (39) satte mange ungpikehjerter i brann med rollen som den udødelige vampyren Angel i suksess-seriene "Buffy the vampire slayer" og "Angel" på slutten av 90-tallet.


Og den barske skuespilleren har nok ikke fått færre kvinnelige fans med sin "nye" rolle, som sexy spesialetterforsker Seeley Booth i den superpopulære amerikanske kriminalserien "Bones", som sendes på TV3.


Se flere bilder av de sexy "Bones"-stjernene lenger ned


Handlingen i "Bones" er løst basert på den anerkjente kriminalteknikeren og forfaftteren Kathy Reichs liv i felten og er blitt en seermagnet i USA takket være sin gode blanding av humor, spenning, spesialeffekter og svært særegne rollefigurer.


Første sesong av serien ble produsert i 2005, og David Boreanaz var da den første som ble kalt inn til audition for en rolle. En rolle han holdt på å takke nei til etter et meget konfliktfylt møte med produsentene Barry Josephson og Hart Hanson.


Boreanaz skal blant annet ha uttrykt misnøye over deler av skriptet, og det var ikke før Josephson og Hanson kontaktet han for andre gang at han takket ja til rollen. Noe han i ettertid har uttalt at han absolutt ikke angrer på.


Boreanaz, som er født og oppvokst i New York, ble først oppdaget da han tilfeldigvis var ute og luftet hunden sin i byens gater.


Og etter å ha fullført sin universitetsutdannelse flyttet han til Los Angeles for å forsøke seg som skuespiller. 


Men til tross for flere små roller i filmer og tv-serier, deriblant som kjæresten til Kelly Bundy i tv-serien "Married....with children" (1987), var det først med rollen som vampyren Angel, Buffys (Sarah Michelle Gellar) store forelskelse og tapte kjærlighet i  "Buffy the vampire slayer" (1997) at Boreanaz virkelig ble et hett navn i Hollywood.


Og Angel-karakteren skulle vise seg å bli så populær at Boreanaz etterhvert fikk sin egen "spin-off"-serie, "Angel" (1999), selv om denne serien aldri helt klarte å leve opp til suksessen med "Buffy".


Men nå har altså Boreanaz suksess igjen, denne gangen som den humoristiske spesialetterforskeren Seeley Booth, som sammen med hovedrollefigur Dr. Temperance Brennan (Emily Deschanel) løser all verdens rare mordsaker.


Og ifølge venner av Boreanaz er han minst like morsom i virkeligheten som han er på tv.


Blant annet synes han det er kjempegøy å "flashe" sin kolleger under innspillinger.


- Jada, jeg drar ned buksene midt under seriøse innspillinger, det er moro, men det er mest for å se om de andre klarer å holde seg alvorlige. Av og til trenger man bare å ha det litt gøy for å lette på stemningen, har stjernen uttalt.  


Boreanaz ble også kåret "årets hotteste skuespiller" av nettstedet Celebopedia i 2006.


Men til tross for at David Boreanaz kanskje var det største trekkplasteret da serien startet opp i 2005, har flere av de andre skuespillerne blitt store stjerner takket være sine svært gode rolleprestasjoner.


En av disse er da hovedrolleinnehaver Emily Deschanel (32), som spiller den superintelligente forskeren Dr. Temperance "Bones" Brennan, som jobber ved anerkjente Jeffersonian Institute i Washington D.C.


Deschanel fikk sitt gjennombrudd  med en rolle i komedien "It could happen to you" (1994) med blant andre Nicolas Cage og Bridget Fonda på rollelisten.


Etter dette fikk hun stadig flere oppdrag i filmbyen, og har blant annet hatt mindre roller i storfilmer som "Cold Mountain" (2003) med Nicole Kidman og Jude Law og "Spiderman 2" med Tobey Maguire og Kirsten Dunst ( 2004).


I tillegg har hun hatt mindre roller i tv-serier som "Crossing Jordan", "Providence" og "Law and order".


I 2004 ble hun også listet som en av 6 unge skuespillere verdt å holde øyenene åpne for av Interview Magazine.


Men det var nok først med rollen som kriminaltekniker i "Bones" at Deschanel for alvor ble oppdaget i Hollywood.


Og Deschanel har mottat flere nominasjoner for sin gode rolletolkning, blant annet har hun blitt nominert til en Teen Choice Award (2007) og en Satelite Award (2006) for "beste skuespillerinne i en dramaserie".


Deschanel er også en ivrig veganer og dyrerettighetsforkjemper, og fraskriver seg all bruk av animalske produkter.


Likevel innrømmer hun at hun elsker fast food, særlig pommes frites.


- Jeg er en veganer, men herregud, en kan være kjempeusunn som veganer også.


- Å være veganer betyr egentlig bare at du ikke bruker animalske produkter, så du bruker ikke skinn eller ull og du spiser ikke ting som kommer fra dyr. Men du kan spise pommes frites og den typen ting dagen lang om du vil, sier hun.


Også halvt kinesiske Michaela Conlin (29), som spiller kriminaltekniker Angela Montenegro, Brennans bestevenninne og kollega ved the Jeffersonian, har hatt stor suksess med sin rolle.


I likhet med en annen kjent tv-skuespillerinne, Kristen Bell fra "Heroes", har Conlin skuespillerutdannelse fra anerkjente Tisch School of the Arts i New York. Og etter fullførte studier fikk hun raskt noen mindre roller i filmer og tv-serier.


Men gjennombruddet kom med en rolle mot Oscar-vinner Adrian Brody i filmen "Love the hard way" (2001). Etter det fikk hun også en rolle i motefilmen "Garmento" i 2002.


Men i likhet med kollega Emily Deschanel var det rollen i "Bones" som gjorde henne virkelig stor i filmbyen og nå kan hun formerlig velge og vrake i filmtilbud.


Blant annet har hun en mindre rolle i den uavhengige filmen "Open Window", og nyslupne "Enchanted" med blant andre Patrick "McDreamy" Dempsey.


Andre kjente skuespillere som medvirker i "Bones" er: Eric Millegan som (spiller Zack Addy), T.J. Thyne (spiller dr. Jack Hodgins), Tamara Taylor (spiller Dr. Camille Saroyan) og Jonathan Adams (spiller Dr. Daniel Goodman).


Les mer om "Bones" her (ekstern link)


Tredje sesong av "Bones" sendes på TV3 torsdager kl. 21.30


Se bilder av "Bones"-stjernene nedenfor:LES OGSÅ: - Misse-mess ble suksess