Niklas Baarli:

- Ubehagelig når det kommer trusler om vold

Niklas Baarli åpner seg om tilbakemeldingene han har fått de siste ukene.

FÅR TRUSLER: Niklas Baarli forteller om reaksjonene etter «Farmen kjendis». Her med meddeltaker Sophie Elise Isachsen. Foto: Espen Solli / TV 2
FÅR TRUSLER: Niklas Baarli forteller om reaksjonene etter «Farmen kjendis». Her med meddeltaker Sophie Elise Isachsen. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Farmen kjendis» er godt inne i sin femte uke, og i går kveld kom episoden flere av deltakerne hadde gruet seg til. Storbonde Øyunn Krogh (26) hadde nemlig æren av å velge årets siste førstekjempe - et valg som vekket sterke reaksjoner blant resten av deltakerne.

En av de som reagerte var «God kveld Norge»-programleder Niklas Baarli (32). Han er også en av de som har fått mest TV-tid denne sesongen.

Da Se og Hør tok en prat med ham i forkant av at onsdagens episode ble sendt på tv, kunne han fortelle om baksida av «Farmen kjendis»-medaljen.

Det blir full klinsj mellom Øyunn Krogh og Niklas Baarli etter førstekjempevalget på «Farmen kjendis». Video: TV 2/Steffen Pettersen Vis mer

- Har gruet meg

- Jeg har gruet meg i nesten ett år til uke fem.

Uke fem på «Farmen kjendis» er de episodene som kom, og kommer, på TV denne uka. Inne på gården er det siste innspurt før finaleuka, noe som betyr at konkurransen tilspisser seg.

Baarli er en av deltakerne som fortsatt kjemper om seieren i årets sesong, og de siste drøye fire ukene har han vært mye å se på skjermen. Seinest i går kveld var han sentral i en stor diskusjon rundt Kroghs førstekjempevalg, hvor det ble svært høy temperatur.

- Jeg har gruet meg til den seansen kommer på TV. Folk er ikke nådig når det kommer til hvordan de kommenterer programmet.

KJÆRLIGHET: «Farmen»-flørten mellom Sophie og Isak fortsetter, og nå innrømmes det følelser. Video: Rød Løper Vis mer

- Helt hinsides

Som et av TV 2s største seersuksesser som blir sendt i beste sendetid flere ganger i uka, engasjerer det mange seere.

Det er på både godt og vondt.

- Seinest på mandag ble jeg truet med å bli banka gul og blå hvis de ser meg på gata, hevder Baarli.

Han legger til at han forstår at «Farmen kjendis» skaper engasjement, men når det kommer til det punktet at man blir truet med vold, er det ikke så moro lenger.

- Jeg tror folk bare må puste litt og huske på at det er et underholdningsprogram. De må rett og slett roe ned fordi det er ganske ubehagelig når det kommer trusler om vold og folk skriker etter deg på butikken.

- Man kan like deltakerne, eller man kan ikke like dem - men det å komme med trusler synes jeg er helt hinsides.

GÅRDSROMANSE: Det kommer i små drypp, men nå letter Isak Dreyer og Sophie Elise litt mer på hvordan forhold de egentlig fikk inne på «Farmen Kjendis». Video: Rød Løper Vis mer

- Pinlig mye Niklas

Programlederen forteller at man godt kan være sterk psykisk, men det betyr ikke at man ikke lar seg påvirke.

- Det går jo innpå en når det er fem uker med massivt trykk. Og så ender det med direktemeldinger der folk truer deg med å banke deg opp - man kjenner på det, innrømmer han.

Illsinte kommentarfelt og ufine direktemeldinger er dessverre ikke uvanlig noe flere «Farmen»-deltakere har fortalt om tidligere. Ikke like mange tør å reagere på samme måte utenfor den digitale verden, men de finnes de òg.

- Det var en dame som tydelig sa hva hun syns om meg i fruktdisken på butikken her for noen dager siden. Jeg kan si så mye som at hun var ikke fan.

Pressesjef i TV 2 Jan-Petter Dahl forsikrer overfor Se og Hør at alle deltakerne har mulighet til å snakke med en erfaren psykolog etter behov

«FARMEN KJENDIS»: Det ble tøft for Tomine Harket å sjekke inn på gården. Det ver derimot lite forståelse å hente fra Niklas Baarli. Video: TV 2 Vis mer

- Føler du deg feil framstilt på «Farmen kjendis»?

- Jeg har jo sagt alt det som kommer på skjermen, så jeg er jo riktig framstilt sånn sett. Men jeg kunne kanskje ønske at de viste noen andre også, fordi det er jo helt absurd mye meg på «Farmen kjendis» og jeg skjønner folk har blitt litt lei trynet mitt. Til og med jeg synes det er pinlig mye Niklas i løpet av en episode. Jeg hadde håpet at man bli litt bedre kjent med de andre deltakerne også.

Dahl forteller at årsaken til at Baarli får mye TV-tid handler om at han leverer godt.

- Hvor mye skjermtid de enkelte får handler både om hva som skjer i programmene, storbonden og kjemper vil alltid får ekstra tid, og om at vi ønsker å fortelle om det som skjer på gården på en så engasjerende måte som mulig. Niklas er veldig flink til å snakke for seg, og til å fortelle om det han har opplevd. Det er nok årsaken til at han får mye eksponering. Historiefortellingen er det viktigste, ikke hvem som får mer eller mindre oppmerksomhet.

HVIT MÅNED: Adam Ezzari gjorde seg upopulær på «Farmen kjendis» da han valgte å helle ut alkoholen han fikk som storbonde. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

Legger seg flat

Torsdag kveld tok imidlertid Baarli til Instagram, hvor han la ut et langt innlegg vedrørende hans oppførsel i programmet.

«Okei folkens vi må snakke om Farmen og min oppførsel inne på gården. Vi kan ta tyren ved hornene: det er masse dårlig oppførsel fra min side, og det må jeg bare stå inne for. At jeg kalte Øyunn for et rævva menneske har jeg beklaget i alle landets aviser i dag og jeg beklager her også, det var hverken pent eller riktig. Unnskyld!», er blant det han skriver i innlegget.

Se og Hør har vært i kontakt med Niklas Baarli, som ikke ønsker å uttale seg noe ytterligere om innlegget.

«Ting blir sagt i affekt, på lite mat og etter mange uker tett på mennesker som man aldri ville vært i nærheten av hadde det ikke vært for at vi lagde tv. Min reaksjon på konfrontasjonen til Øyunn etter førstekjempevalget er også utrolig barnslig. Jeg ble direkte pinlig berørt da jeg så dette selv på skjermen».

Videre skriver han at det meste av kommentarene hans er forsøkt levert med et glimt i øyet, men at det noen ganger ikke alltid blir mottatt slik. Han følger opp med at det også har gått så langt at han noen ganger har vurdert å anmelde det.

«Med alt dette sagt må jeg si at det er relativt nytt for meg å stå i en storm som denne. Jeg har fått langt over 2000 meldinger fra folk som hater, elsker og truer. Noen har vært såpass grove og truende at jeg vurderer anmeldelse. Det er skummelt», deler han.

LES OGSÅ: «Staysman» selger huset etter skilsmissen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer