Lasse Bergseter:

- Ubehagelig for kona

«Farmen»-profilen opplevde hets og drapstrusler etter reality-programmet, men angrer ikke på noe - bortsett fra én ting.

HOLDER SAMMEN: Lasse Bergseter og kona Bente giftet seg i 2018. Dette bildet ble tatt i forbindelse med «Farmen» i 2016. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
HOLDER SAMMEN: Lasse Bergseter og kona Bente giftet seg i 2018. Dette bildet ble tatt i forbindelse med «Farmen» i 2016. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer
Publisert

Lasse Bergseter (55) ble for alvor kjent da han deltok i «Farmen» i 2016. Tre år senere, i 2019, kom han tilbake fra «glemselen» da han var å se i «Farmens» sidekonkurranse, «Torpet».

- Her om dagen var jeg ute for å handle maling, og da ble jeg faktisk kjent igjen. Og det hender fortsatt at det skjer innimellom. Det er jo litt moro, for det var veldig gøy da det pågikk, bedyrer han overfor Se og Hør.

KRANGEL: Niklas Silseth Baarli forteller om hva som var den verste opplevelsen på Farmen kjendis. Video: Rød Løper Vis mer

- Norges største drittsekk

De fleste som kjenner igjen Bergseter fra realityprogrammet husker kanskje aller best den brutale feiden han hadde med Laila Lockert, som til slutt gikk helt til topps i konkurransen, i 2016. Feiden ble i sin tid omtalt som tidenes «Farmen»-krangel.

Krangelen førte til at han ble nedrent av illsinte TV-seere, spesielt på sosiale medier. Men det var aller verst for andre enn ham selv, erindrer han nå.

- Selv bryr jeg meg ikke, de som kjenner meg vet hva jeg står for og hvordan jeg er som person. Jeg husker mange syntes jeg var en drittsekk, og jeg har ennå noen av de meldingene på Messenger. Men det forventet jeg meg og, at jeg skulle blir Norges største drittsekk. Jeg satte selv lista for det, mener han.

«FARMEN KJENDIS»: Innspillingen av Farmen kjendis 2023 er i gang, og vi har tatt en prat med flere av deltakerne. Reporter: Thea Hope. Video: Anna Celine Hanisch. Vis mer

- Følte du at ble Norges største drittsekk og?

- Nei, personlig synes jeg ikke det var så ille. Og det var det flere som var enige i.

Fikk drapstrusler

- Så hvordan påvirket det deg?

- Min kjære syntes det var verre enn meg, det var ubehagelig for kona mi å lese all den dritten, for hun vet at jeg ikke er som mange mente jeg var. Jeg fikk jo meldinger av folk som skulle komme å drepe meg og slikt. Men jeg har aldri sett noe til dem da, sier han og ler.

STYGG FEID: Laila Lochert og Lasse Bergseter hadde en voldsom krangel i «Farmen» i 2016, en krangel som førte til mye hat for spesielt sistenevnte. Foto: TV 2
STYGG FEID: Laila Lochert og Lasse Bergseter hadde en voldsom krangel i «Farmen» i 2016, en krangel som førte til mye hat for spesielt sistenevnte. Foto: TV 2 Vis mer

Bergseter forklarer at hatet var så stort at han like etter «Farmen» var nær ved å få nei på en omplasseringsvalp han gjerne ville ha. «Matmor» tok ikke engang telefonen da han ringte over en lang periode etter å ha sett hvordan han oppførte seg på TV.

Det hører med til historien at han til slutt fikk valpen, og at hunden fortsatt er en del av familien Bergseter.

GJORDE COMEBACK: Det var Andreas Nørstrud, Camilla Cox og Lasse Bergseter som utgjorde det aller første «Torpet» - i 2019. Foto: Morten Eik / Se og Hør
GJORDE COMEBACK: Det var Andreas Nørstrud, Camilla Cox og Lasse Bergseter som utgjorde det aller første «Torpet» - i 2019. Foto: Morten Eik / Se og Hør Vis mer

Fridde og giftet seg

I 2018 skrev VG at Lasse og det som nå er hans kone, Bente (50), hadde forlovet seg på en strand i Thailand - men at frieriet ikke gikk helt som planlagt.

- Jeg sliter litt med knærne, og skal operere snart. Så akkurat i det jeg skulle si «Vil du gifte deg med meg», bryter hun ut med «Hva er det som skjer med deg da? Har du vondt i knærne, eller?». Det der har vi ledd mye av etterpå, sa han til avisa den gang.

FEIRET: Dette bildet er hentet fra parets bryllupsreise i Thailand i 2020. Foto: Privat
FEIRET: Dette bildet er hentet fra parets bryllupsreise i Thailand i 2020. Foto: Privat Vis mer

Året etter kunne VG også melde at de to hadde giftet seg. Nylig feiret de tre års brylllupsdag, og til Se og Hør forteller 55-åringen at bryllupsreisen gikk til Thailand - i 16 dager - i 2020.

- Etter alt tynet du fikk, spesielt etter «Farmen» i 2016 - er det noe du angrer på eller tenker du kunne gjort annerledes?

AVSLØRER: Victoria Tolaas, kjent fra «Norges tøffeste» og «71 grader nord team», forteller nå at hun kunne dukket opp i populært program. Video: Rød Løper, Celina Morken / TV 2 / NRK. Reporter: Henriette Eilertsen / Thea Hope Vis mer

- Nei, jeg angrer ikke på noe. Det eneste er kanskje at jeg ikke skulle trukket meg i tvekampen mot Oddvar (Jenssen, journ. anm.), men det er veldig lett å si i nå i ettertid.

- Hetsen kommer uansett

Bergseter trakk seg litt over halvveis i innspillingen fordi han savnet familien og sine nærmeste.

- Jeg kunne vel klart meg en uke til i hvert fall. Det var uansett en fantastisk opplevelse som jeg ikke ville vært foruten.

Innspillingen av årets Farmen er i full gang allerede. Den erfarne TV-profilen vil advare de 14 nye deltakerne om spesielt én ting.

KRYPTISK: Sophie Elise og Isak Dreyer flørtet åpenlyst på «Farmen kjendis» og rødmet da de ble spurt om forholdet deres på finalefesten i slutten av februar. Nå kan det virke som at romansen er over. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

- Det ser veldig himmelsk ut å være med i et program som «Farmen», men det er viktig å huske at der er når man kommer ut og dette begynner på TV at hetsen kommer. Og den kommer uansett!

Han forklarer:

- Det handler bare om graden av hets man får. For meg som er og blir en bajas, blir det selvsagt ekstra ille, men om man er en stille og rolig person får man hets fordi enkelte mener at du aldri burde vært på TV i utgangspunktet. Jeg nekter å tro at ikke alle opplever den negative siden, sier han til Se og Hør.

LES OGSÅ: Kreftsyk stjerne advarer mot trend

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer