Otto von Hessen:

Tysk prins (55) er død

Otto von Hessen minnes av kollegene etter ulykken.

DØD: Den tyske prinsen Otto von Hessen er død, 55 år gammel. Prinsen døde i en motorsykkelulykke i Tyskland i helga. Foto: Privat
DØD: Den tyske prinsen Otto von Hessen er død, 55 år gammel. Prinsen døde i en motorsykkelulykke i Tyskland i helga. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den tyske prinsen Otto von Hessen er død, 55 år gammel. Det skriver flere tyske medier, deriblant Bild og TZ. Politiet bekrefter at prinsen døde i en motorsykkelulykke i helga, da han skal ha krasjet i nærheten av Bodensjøen sør i Tyskland.

Prinsen var en del av huset Hesse-Philippsthal, et dynasti som strekker seg tilbake til det 17. århundret. De slekter blant andre på Fredrik Vilhelm III av Preussen, som var en kjent tysk konge under napoleonskrigen.

Det er mye adel i Tyskland, og siden keiserdømmets fall har mange bevart titlene sine. Dette er tilfellet for den nå avdøde prinsen. Selv om han var adelig, hadde han et relativt normalt liv - med jobb og familie. Han eide flere McDonalds-restauranter sør i Tyskland.

SLEKT: Familien slekter på Fredrik Vilhelm III av Preussen, som levde fra 1770 til 1840. Foto: Alfredo Dagli Orti/REX, NTB scanpix
SLEKT: Familien slekter på Fredrik Vilhelm III av Preussen, som levde fra 1770 til 1840. Foto: Alfredo Dagli Orti/REX, NTB scanpix Vis mer

Stort tap

Von Hessen omkom på stedet da han krasjet med sin Ducati-motorsykkel på motorveien. Årsaken til ulykken er ifølge politiet foreløpig ikke kjent, men det mistenkes at han krasjet da han forsøkte å bytte fil. Overfor TZ sier politiet at de mistenker at det kan ha hatt med for høy fart å gjøre.

Prinsen fikk i 2010 hele sju prikker på førerkortet, og fikk samtidig et forbud mot å kjøre i ni måneder, etter å ha råkjørt i München. Han fikk også en bot på rundt 30 000 kroner, skriver tyske medier.

- SNILL: Venner og kolleger er fulle av lovord om den tyske prinsen. Foto: Privat
- SNILL: Venner og kolleger er fulle av lovord om den tyske prinsen. Foto: Privat Vis mer

Ulykken har de siste dagene preget mange. En av vennene hans forteller til Bild at de synes tapet er stort.

- Otto von Hessen var en snill og hardtarbeidende mann. Han var en klemmer, forteller vennen.

Hessens kolleger i McDonalds tar også tapet tungt. På Facebook skriver siden til filialen han eide i Ingolstadt at de kommer til å ha litt stengt som følge av hendelsen.

- Vi er lamslått og sjokkerte. Vi skulle gjort alt for å snu tida tilbake. Vi mistet verdens beste sjef, en flott mann som alltid hørte på oss alle. Han etterlater seg et stort tomrom. Takk for alle meldinger, skriver de.

En av de siste tingene han gjorde før han døde, var å dele ut mat til trengende i München. Det gjorde han i begynnelsen av mai, skriver tyske medier.

VAR GIFT: Prinsen giftet seg med Clara von Hessen i 1998. De fikk fire barn i løpet av ekteskapet. De skilte veier i 2007. Foto: NTB scanpix
VAR GIFT: Prinsen giftet seg med Clara von Hessen i 1998. De fikk fire barn i løpet av ekteskapet. De skilte veier i 2007. Foto: NTB scanpix Vis mer

Hans ekskone, Clara von Hessen, har foreløpig ikke uttalt seg offentlig om dødsfallet. Hun giftet seg med prinsen i Las Vegas i 1998. Ekteskapet varte fram til 2007, da de skilte lag. Paret har siden delt omsorg for de fire barna de fikk: Max, Leopold, Moritz og Elena. Alle ble født sent på 1990-tallet eller tidlig på 2000-tallet.

Falt av hesterygg

De siste åra har den tyske adel fascinert mange, spesielt fordi mange av medlemmene har opptrådt nokså rufsete gjennom åra. Flere tyske prinser har dessuten dødd i det siste, noe som har sørget for internasjonal oppmerksomhet.

Sommeren 2018 døde Prins Georg-Constantin av det tyske hertugdømmet Sachsen-Weimar-Eisenach. Han ble 41 år gammel. Han ble kastet av en hest under et hesteveddeløp som fant sted nær Apethorpe Palace i Northamptonshire i East Midlands.

- Vi fikk en telefon om at en person hadde falt av en hest og blitt pådratt livstruende skader. Vi sendte to ambulanser til stedet, sa en polititalsperson.

Han ble senere erklært død, skrev Fox News.

Den 41 år gamle prinsen flyttet til England i 2015 etter at han giftet seg med den tidligere britiske modellen Olivia Rachelle Page.

DØDE: Disse kjente personene har gått bort så langt i år. Vis mer

I 2018 døde også en annen tysk prins. Prins Carlos Patrick Godehard av den tyske fyrsteslekten Hohenzollern ble 39 år gammel, og tok sitt eget liv.

Det var i Frankfurt at prinsen valgte å avslutte livet. Han satt egentlig i Euskirchen-fengselet, som følge av en fire år lang dom for bedrageri. Han fikk derimot en helg fri i mai 2018.

Samme dag som han ble sluppet fri, valgte prinsen å kjøre 32 mil til Frankfurt, til hotellet Intercontinental. Her valgte han å avslutte livet.

LES OGSÅ: Slår tilbake mot utro-rykter etter bruddet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer