ET ROLIG LIV: Det er god plass på dekk. I bakgrunnen ser du havnen i Antalya. Foto: Se og Hør
ET ROLIG LIV: Det er god plass på dekk. I bakgrunnen ser du havnen i Antalya. Foto: Se og HørVis mer

Tyrkia for fulle seil

Det er ikke spesielt slitsomt om bord på en seilbåt med eget mannskap. Len deg tilbake på dekk med noe kaldt i glasset og nyt ferden!

SEHER.NO: Med maks 11 medpassasjerer og et mannskap på tre (kaptein, matros og kokk), er det ikke akkurat trengsel om bord på "Avsar". Solen skinner fra skyfri himmel, vi nyter en sval bris og soler oss på dekk, på første etappe av en seilas som skal vare i en uke, fra den spennende storbyen Antalya og vestover til steder som den antikke byen Olympus, den vakre Ücagiz-bukta, øya Kekova og bukta med det selvforklarende navnet Akvaryum.

Vi er altså på en del av den tyrkiske middelhavskysten, et ferieparadis de fleste opplever fra land, dog på en del riktig så fine strender med flotte bademuligheter. Men vi er på bøljan blå der vi nyter hvert drag av sjøluften, mens vi gjør ingenting.

Enkelt, men godt
Det er ingen luksustur vi er med på. Det er svært enkle kår om bord, med trange lugarer og ingen tegn til krystall eller porselen. Måltidene er enkle, men gode, bestående av typisk tyrkisk husmannskost – hvilket betyr et utvalg strålende retter der det er ikke er noe å utsette på råvarene.

Nå er riktignok Se og Hør bare med på den første dagen av i alt syv denne seilasen varer, men vi får da et inntrykk av hvordan en uke her vil arte seg. Det kan sammenfattes i ett ord – fredelig! Det er en litt spent atmosfære, med en liten gruppe fremmede som skal bli kjent i løpet av de neste dagene, der passasjerene etter de første par måltidene snakker friere og bedre med hverandre enn da de kom om bord.

Vakre naturopplevelser
Hva skjer så egentlig i løpet av en ukes stille seilas? Det er mye bading og snorkling, både fra båt og fra land. Skuta ankrer opp flere ganger daglig på steder som kan være av historisk interesse, som er gode badeplasser, eller bare er vakre. Naturen er flott på denne strekningen, med imponerende fjellkjeder bakenfor grønn nåleskog og blått hav.

Og selv om dette er fjernt fra et luksusseilas, er alle lugarene utstyrt med privat dusj og toalett. Av den primitive sorten, riktignok, men det skulle bare mangle – vi er tross alt om bord på en ikke altfor stor seilbåt. Skip ohoi!

FAKTA:
Vi seilte i regi av Tyrkiareiser. Priser fra 5290 for en uke, med helpensjon, fly og transfer fra og til flyplassen i Antalya inkludert i prisen.
Mer info og fullstendig reisebeskrivelse: www.tyrkiareiser.no.
Båtens hjemmeside: www.dragonyacht.com.


 

Artikkelen fortsetter under annonsen