«Luksusfellen»:

Tyr til «Luksusfellen» for å redde ekteskapet

Når kona truer med å gå fra ham, tar Geir Michelsen grep.

TÅREVÅTT: Denne uken prøver «Luksusfellen»-ekspertene å hjelpe Geir ut av en økonomisk krise. Video: TV3 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I kveldens episode av «Luksusfellen» på TV3, besøker Magne Gundersen og Lene Drange ekteparet Geir Michelsen (55) og Hilde Sagen Michelsen (53) i Sør-Odal i Hedmark.

Paret har hver sin stabile inntekt og kun seg selv å forsørge, og er på denne måten et noe uvanlig oppdrag for ekspertene. Men det er Geirs lidenskap for fotballklubben Manchester United og pokerspilling, i tillegg til en forkjærlighet for å unne seg litt ekstra både i hverdagen og på ferier, som gjør at han må ty til eksperthjelp - for å redde ekteskapet.

Kona har nemlig sett seg lei av å være alene om å bidra til husholdningen.

Dagevis med nettpoker

De to har vært gift i tre år, har to barn på hver sin side, og har bodd i samme hus helt siden 2006. Men Geir bruker blant annet mye av inntekten på Manchester United-rekvisita og har besøkt klubbens hjemmebane i Manchester mer enn 50 ganger.

I tillegg har han en stor lidenskap for poker, hvor han blant annet har deltatt i de tre siste norgesmesterskapene. Han kan også bruke hele dager på å spille nettpoker, uten at det har bidratt positivt på økonomien. Hver måned bruker han sine mange kredittkort for å handle det han måtte ønske på bensinstasjoner og andre dyre utsalgssteder.

DYRE VANER: Lidenskapen for Manchester United og poker er blant det som tar store summer av Geirs inntekt hver måned. Foto: TV3
DYRE VANER: Lidenskapen for Manchester United og poker er blant det som tar store summer av Geirs inntekt hver måned. Foto: TV3 Vis mer

Som et resultat av sine dyre vaner og høye gjeld, bidrar han ikke nok til husholdningen. Kona må passe økonomien, noe hun er lei av å gjøre. For et drøyt år siden fikk han nemlig hjelp av kona og banken med å refinansiere kredittkortgjelden, uten at det førte til en varig bedring av økonomien.

- Hvis ikke det blir orden på dette nå, så må han finne seg et annet sted å bo. Jeg orker ikke å ha det sånn lenger, sier kona i episoden.

Når eksperthjelpen kommer for å rydde opp i 54-åringens økonomi, har han en samlet gjeld på 730 000 kr, hvor en halv million av disse er forbruks- og kredittkortgjeld.

FORTVILET: Hilde Sagen Michelsen er fortvilet over ektemannens manglende kontroll over egen økonomi. Dersom det ikke blir en endring, må han flytte, forklarer hun i episoden. Her er hun sammen med økonomiekspert Magne Gundersen. Foto: TV3
FORTVILET: Hilde Sagen Michelsen er fortvilet over ektemannens manglende kontroll over egen økonomi. Dersom det ikke blir en endring, må han flytte, forklarer hun i episoden. Her er hun sammen med økonomiekspert Magne Gundersen. Foto: TV3 Vis mer

Selv har han et stort ønske om å være gjeldfri når han om ti år går av med pensjon, og sliter med dårlig samvittighet over den dårlige økonomien som han selv mener burde vært helt annerledes i hans alder og situasjon.

- Hilde har vært en bauta

Et knapt år etter at «Luksusfellen»-opptaket er gjort, har 55-åringen aldri hatt det bedre hva kommer til oversikten over egen økonomi. Budsjettet han fikk hjelp til av «Luksusfellen»-ekspertene blir fulgt slavisk, og han sitter igjen med overskudd som han kan bruke til sparing hver måned.

HÅPER PÅ MINDRE ENN EN MILLION: Idet forbrukerøkonom Magne Gundersen viser «Luksusfellen»-deltager Anja Meyer hvor mye hun er skyldig, bryter Meyer ut i gråt. Video: TV 3 Vis mer

Geir forklarer til Se og Hør at han meldte seg på programmet på eget initiativ, men inspirert av kona og sin stedatter.

- Jeg tenkte at jeg kan da ikke være den eneste som har passert 50 år og likevel har noen sånne utfordringer med økonomien. Så jeg kom dit at jeg får prøve dette.

55-åringen kan ikke få rost «Luksusfellen» nok for hjelpen han har fått og råder også andre til å melde seg på.

- Jeg angrer ikke et sekund på at jeg meldte meg på, for jeg har alt å takke Magne og Lene for. Uten dem hadde jeg ikke stått der jeg gjør i dag. Derfor kan jeg heller ikke få anbefale programmet nok til andre, uavhengig av hvilken situasjon de står i. Skulle jeg gjort alt dette uten ekspertenes hjelp, hadde jeg nok ikke fått det samme resultatet, sier Geir.

Han benytter også anledningen til å hylla kona for den støtten hun har vært for ham, både under innspillingen og i tiden etterpå.

- Mens jeg jobber turnus og derfor er mye borte, er det Hilde som er her hjemme og møter folks blikk og reaksjoner.

Mens det i all hovedsak har vært positive tilbakemeldinger på deltakelsen, er det enkelte som har fått inntrykk av at mye av gjelden var spillegjeld, noe han understreker at ikke stemmer.

- Hilde har vært en bauta, uten henne hadde jeg ikke fått dette til, legger 55-åringen til.

STOR GJELD: Kristian Mikkola får sjokk over hvor mye han må betale i måneden for å få bukt på gjelda si. - Det går ikke opp, sier forbrukerøkonom Hallgeir Kvadsheim som har kommet for å hjelpe ham med de økonomiske problemene. Video: TV3 Vis mer

LES OGSÅ: «Luksusfellen»-deltaker i strupen på TV3: - Dette er ikke meg

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer