SVÆRT TYNN: Angelina Jolie har flere ganger blitt kåret til en av verdens vakreste kvinner. Den siste perioden har media spekulert i om hun er anorektisk - dette tilbakeviser hun selv. Foto: AP/Scanpix
SVÆRT TYNN: Angelina Jolie har flere ganger blitt kåret til en av verdens vakreste kvinner. Den siste perioden har media spekulert i om hun er anorektisk - dette tilbakeviser hun selv. Foto: AP/ScanpixVis mer

Tynn av sorg og savn

Det er tapet av moren Marcheline som er den største grunnen til Angelinas vekttap.

SEHER.NO: Flere medier har spekulert i om Angelina Jolie (32) er alvorlig syk, men i et åpenhjertig intervju med britiske Marie Claire forteller den sympatiske skuespillerinnen om den egentlige grunnen.

- Jeg har ikke gått inn i en depresjon, men noen ganger skjer det ting i livet ditt som får alt til å føles ekstra tungt.

Angelina sikter til tapet av moren Marcheline Bertrand som døde av eggstokkreft i januar i år - bare 56 år gammel.

Den vakre brunetten forteller at hun for tiden er stresset, tynnere og i mye dårligere form enn hun ønsker å være. Nå ser hun frem til å starte innspillingen av filmen "Wanted".

- Det virker som en bra ting for meg å gjøre, og familien min er enig. Det å ha en grunn til å bli sterk og å gjøre noe som ikke er så seriøst, sier hun og sikter nok en gang til morens bortgang.

- Jeg snakket med min bror her om dagen og vi sa begge: "Gud, det er rart - er det ikke? Plutselig gråter vi for ingenting".

Gråte gjorde hun blant annet to måneder etter morens død da hun kom hjem fra Vietnam med sin andre sønn Pax (3).

- Det var faktisk mamma som valgte navnet til Pax - hun elsket det. Da jeg kom hjem med ham og ikke kunne ringe henne - tok jeg det veldig hardt. Men hun led så mye de siste årene og jeg er glad hun ikke har det vondt lenger. Det er det aller viktigste, sier hun og fortsetter:

- Jeg kunne ha mistet henne for syv år siden da hun først ble syk, så nå har jeg et mantra jeg repeterer hele tiden: "Hun har det ikke vondt. Hun levde syv år lenger enn vi trodde og jeg var så heldig som hadde en mor jeg elsket og var så nær".

Likevel synes hun det var tøft at moren forsvant så tidlig ut av livet sitt.

- Men hun var så ung. Jeg ser gamle mennesker - jeg ser mennesker som er besteforeldre - og en del av meg synes det er så urettferdig at hun ikke fikk oppleve det, avslører skjønnheten og tørker en tåre.

Dagen Marcheline døde var hele familien samlet på sykehusrommet hennes og Angelina beskriver det som trist og fint på samme tid.

- Jeg kom fra New Orleans, og en time etter at jeg landet døde hun. Det var som om hun visste at vi nå var vi alle samlet.

- Det var absolutt en av de verste dagene i livet mitt samtidig som det var en av de beste. Det var da jeg forstod at familie tar vare på hverandre og det var en gave hun hadde gitt oss.

SE BILDENE: Vektpila stuper nedover