Tyggis-jenta er blitt superstjerne

Glem de andre barnestjernene. 14-år gamle AnnaSophia Robb blir større enn dem alle...

SEHER.NO:  Abigail Breslin, Freddie Highmore og Dakota Fanning har alle blitt hauset opp som noen av Hollywood mest fremmadstormende unge stjerner.

Merk dere samtidig en ung damer som kan bli støtrre enn alle disse til sammen, skal en tro utviklingen så langt.

Nemlig Denver-fødte AnnaSophia Robb (14).

AnnaSophia begynte som skuespiller allerede som ni-åring, og var med i flere reklamefilmer, blant annet for McDonalds, før hun fikk sin første filmrolle i familiefilmen "Because of Winn-Dixie" (2005).

Den vevre blondinen, som fikk sitt store gjennombrudd i "Charlie og sjokoladefabrikken" med Johnny Depp i 2005,  har allerede rukket å være med i flere kritikerroste filmer, og loves en strålende karriere som skuespillerinne. 

Blant de senere filmene den blonde jenta har hatt store roller i , er "Broen til Terabithia" (2007) og grøsseren "The Reaping" med Hillary Swank (2007).

30. mars 2008 vant hun en Young Artist Award for "Leading young actress" for rollen i "Bridge to Terabitha".

Robb, som var en ivrig danser og turner før hun begynte som skuespiller, er også en habil sangerinne, og spilte inn en singel for filmalbumet til "Bridge to Terabitha".

Sangen fikk en solid plassering på den prestisjefulle Billboard Hot 100-listen i mars 2007.

Det siste året har ungjenta vært aktuell i filmene "Jumper" med Hayden Christensen og Rachel Bilson, samt "Sleepwalking" med superstjernene Charlize Theron og Dennis Hopper.

- Det er en fantastisk bredde i Robbs arbeid. Det er overraskende modent skuespill fra en som er så ung, og hun vinner seerens sympati uten èn gang å be om det, uttalte Richard Schickel, kritiker for Time Magazine, i forbindelse med lanseringen av "Sleepwalking".

I tillegg til å være en god skuespillerinne, er AnnaSophia en skjønnhet av de sjeldne, og med sitt lange lyse hår, grønne øyne og engleaktige utseende virker det svært sannsynlig at vi kommer til å se langt, langt mer av denne unge stjernen også fremover.

LES OGSÅ: - Verdens rikeste tenåringer