GIKK BORT: Miguel Ferrer (t.v.) har gått bort. Her er han sammen med «Twin Peaks»-kollegene Kyle McLachlan og David Lynch i 1992. Foto: NTB Scanpix
GIKK BORT: Miguel Ferrer (t.v.) har gått bort. Her er han sammen med «Twin Peaks»-kollegene Kyle McLachlan og David Lynch i 1992. Foto: NTB ScanpixVis mer

Miguel Ferrer:

Twin Peaks-stjerne døde før comebacket

Hylles av George Clooney.

Den amerikanske skuespilleren Miguel Ferrer døde torsdag, 61 år gammel. Det melder nyhetsbyrået Associated Press, som skriver at tv-stjerna døde av strupekreft.

Ferrer spilte i suksess-serien «NCIS: Los Angeles», som sendes på CBS i USA. CBS bekrefter nyheten torsdag kveld.

Slo gjennom i kassasuksess

Norske tv-seere ble for alvor kjent med Ferrer gjennom kultserien «Twin Peaks», der han spilte rollen som FBI-agenten Albert Risenfield på begynnelsen av 90-tallet.

Ferrer hadde riktignok fått sitt store gjennombrudd tre år tidligere, da han spilte en av hovedrollene i kassasuksessen «Robocop» i 1987.

Ferrer blir dessuten å se i «Twin Peaks» comeback-sesong, som har premiere i USA søndag 21. mai.

Clooney hyller fetteren

Ferrer er sønn av den Oscar-vinnende Hollywood-skuespilleren Jose Ferrer og sangeren Rosemary Clooney. Han er også fetteren til superstjerna George Clooney. Sistnevnte hyller fetteren sin i en uttalelse torsdag kveld:

HYLLER FETTEREN: Miguel var fetteren til George Clooney. Her er de sammen i 2002. Foto: NTB Scanpix
HYLLER FETTEREN: Miguel var fetteren til George Clooney. Her er de sammen i 2002. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Den historiske dagen i dag markerer enorme endringer i vår verden, samtidig vil de fleste gå glipp av at dette skjer samme dag som Miguel Ferrer tapte sin kamp mot strupekreft. Men det er ikke glemt av hans famile, skriver Clooney i en uttalelse, med klare pek til det pågående presidentskiftet i USA.

- Miguel gjorde verden til et lysere og mer morsomt sted å være. Hans bortgang er et så stort tap for familien, at dagens monumentale hendelser blekner ved siden av det. Vi elsker deg Miguel. Vi vil alltid elske deg, skriver Hollywood-kjendisen videre, ifølge The Wrap.

LES OGSÅ: Her er første smakebit på nye «Twin Peaks»