Slik går det nå:

«Twilight»: Utroskap og bildeskandaler

Dette gjør stjernene 16 år etter suksessen.

BRAKSUKSESS: Robert Pattinson, Kristen Stewart og Taylor Lautner ble superstjerner over natten. Foto: REX/NTB
BRAKSUKSESS: Robert Pattinson, Kristen Stewart og Taylor Lautner ble superstjerner over natten. Foto: REX/NTB Vis mer
Publisert

I 2008 flokket tenåringer verden over til sin lokale kino for å se Bella Swan forelske seg i den mystiske vampyren Edward Cullen i «Twilight».

Senere kom oppfølgerne «New Moon», «Eclipse», «Breaking Dawn: Part 1» og «Breaking Dawn: Part 2».

Nå har det gått 16 år siden den første filmen så dagens lys, og skuespillerne har gått i forskjellige retninger siden de ble superstjerner over natten.

Utroskapsskandale

Til fansens store glede var Kristen Stewart (31), som spilte Bella Swan, i et forhold med motspiller Robert Pattinson (37), som spilte Edward Cullen. 31-åringen har beskrevet sin tidligere kollega som som sin første kjærlighet, og forholdet varte i flere år.

KJÆRESTER PÅ SKJERMEN: Robert Pattinson og Kristen Stewart som Edward og Bella. Foto: Milestone
KJÆRESTER PÅ SKJERMEN: Robert Pattinson og Kristen Stewart som Edward og Bella. Foto: Milestone Vis mer

I 2012 kom sjokkavsløringen: Stewart hadde innledet en affære med regissøren Rupert Sanders (52) som hun møtte på innspillingen til storfilmen «Snow White and the Huntsman», og forholdet til Pattinson tok slutt.

Dette rystet fansen, og reaksjonene haglet. Stewart så seg til slutt nødt til å gi en offentlig beklagelse.

- Jeg beklager dypt for å ha såret og ydmyket de nær meg og til alle som har blitt berørt. Denne midlertidige indiskresjonen har satt det viktigste i livet mitt på spill, den personen jeg elsker og respekterer mest, Rob. Jeg elsker ham, jeg elsker ham, jeg er så lei meg, sa hun i en pressemelding den gang, ifølge People.

BRUDD: Etter flere år som kjærester gikk skuespillerne hver til sitt. Her i 2008. Foto: REUTERS/Mario Anzuoni/NTB
BRUDD: Etter flere år som kjærester gikk skuespillerne hver til sitt. Her i 2008. Foto: REUTERS/Mario Anzuoni/NTB Vis mer

De bestemte de seg for å gi forholdet en ny sjanse, men etter en kort stund tok forholdet slutt for godt i 2013.

I dag er hun forlovet med skuespiller Dylan Meyer (36), ifølge Vogue.

Etter «Twilight»-filmene har Stewart dukket opp i flere storfilmer, og har spilt selveste prinsesse Diana i 2021-filmen «Spencer».

PRINSESSE DIANA: Den nye filmen «Spencer» skildrer prinsesse Dianas dramatiske liv. Vis mer

Venter barn

Da Pattinson dukket opp som vampyren Edward, kjente kanskje mange ham igjen fra en annen populær filmserie. Han spilte nemlig rollen som Cedric Diggory i «Harry Potter og Ildbegeret».

Etter innspillingsslutt og bruddet med Stewart, fant han lykken med artist FKA Twigs (36) i 2014, men tre år senere tok forholdet slutt. Året etter innledet han et forhold til en annen artist, Suki Waterhouse (32).

I november i fjor ble det kjent at stjerneparet venter sitt første barn sammen.

I likhet med ekskjæresten har også filmrollene kommet på løpende bånd for Pattinson, og på hans film-CV finner man blant annet suksesser som «Remember Me», «The Batman» og «Tenet».

BLIR FORELDRE: Suki Waterhouse og Robert Pattinson venter sitt første bar. Her i 2023. Foto: Evan Agostini/Invision/AP/NTB
BLIR FORELDRE: Suki Waterhouse og Robert Pattinson venter sitt første bar. Her i 2023. Foto: Evan Agostini/Invision/AP/NTB Vis mer

- Trodde jeg så OK ut

Det var ikke bare Pattinson som smeltet tenåringshjerter i filmserien. Taylor Lautner (31), som spilte varulvgutten Jacob Black, sjarmerte fansen i senk med sine kjappe replikker og veltrente kropp.

Jacob vandret skjorteløs i flere av scenene, og i senere tid har Lautner åpnet seg om hvordan det store kroppsfokuset påvirket ham.

I podkasten «The Squeeze» fortalte han at han brukte all sin tid på å opprettholde den veltrente kroppen under «Twilight»-innspillingene, men senere skulle treningen ta opp mindre tid.

KROPPSPRESS: Taylor Lautner var svært veltrent i rollen som Jacob Black. Foto: FILMWEB
KROPPSPRESS: Taylor Lautner var svært veltrent i rollen som Jacob Black. Foto: FILMWEB Vis mer

Da han en dag kom over et bilde der noen hadde sammenlignet kroppen hans nå med kroppen hans i «Twilight», var det som et slag i magen.

- Jeg trodde jeg så OK ut. Men å se bildet på internett der noen sammenlignet et bilde av meg uten klær fra en scene eller noe og at noen skriver herregud, han lot seg forfalle. Jeg tenkte: «Oi, lot meg jeg selv virkelig forfalle? Jeg trodde ikke jeg så så dårlig ut», har han tidligere uttalt, ifølge Today.

HERR OG FRU TAYLOR: Taylor Lautner og kona Taylor Lautner. Foto: Tammie Arroyo / AFF-USA.com/NTB
HERR OG FRU TAYLOR: Taylor Lautner og kona Taylor Lautner. Foto: Tammie Arroyo / AFF-USA.com/NTB Vis mer

Lautner fikk stor oppmerksomhet i 2018, da det ble kjent at han datet navnesøsteren Taylor Dome (26). De giftet seg i 2020, og dermed ble begge hetende Taylor Lautner.

- Har ikke vært lett

«Twilight» og rollen som vampyren Alice ble Ashley Greenes (36) store gjennombrudd.

I 2009 ble det publisert private nakenbilder av stjernen på nett, noe som førte til overskrifter i amerikanske og utenlandske medier.

FLERE ROLLER: Ashley Greene jobber fremdeles som skuespiler. Foto: AP Photo/Chris Pizzello/NTB
FLERE ROLLER: Ashley Greene jobber fremdeles som skuespiler. Foto: AP Photo/Chris Pizzello/NTB Vis mer

I ettertid har hun vært åpen om at hun ikke taklet den plutselige oppmerksomheten bra.

- Det har ikke vært lett. Da jeg ble kjent, trodde jeg at jeg håndterte det bra, frem til det ble veldig tydelig at jeg ikke gjorde det, har hun tidligere uttalt til OK! Magazine.

Greene har likevel ikke lagt skuespillerkarrieren på hylla, og har medvirket i flere filmer, deriblant «Inside Man». Privat er hun gift med Paul Khoury som hun har datteren Kingsley med.

Flyttet på landet

Nikki Reed (35) ga liv til den vakre vampyren Rosalie, og skuespillerenkarrieren fortsatte å skyte fart etter filmserien.

Mens innspillingen pågikk, gikk det rykter om at hun var forelsket i Pattinson mens han var sammen med Stewart, noe Reed så seg nødt til å avkrefte. Hun har likevel hintet til at det ikke bare var fryd og gammen på settet.

VAMPYRFAMILIE: Ifølge Nikki Reed, var ikke alle bestevenner under innspillingen. Her er Cullen-familien, fra venstre: Jackson Rathbone, Ashley Greene, Kellan Lutz, Nikki Reed og Robert Pattinson. Foto: NTB
VAMPYRFAMILIE: Ifølge Nikki Reed, var ikke alle bestevenner under innspillingen. Her er Cullen-familien, fra venstre: Jackson Rathbone, Ashley Greene, Kellan Lutz, Nikki Reed og Robert Pattinson. Foto: NTB Vis mer

- I starten var det uskyldig moro og vi var en stor, lykkelig familie. Det var som å være på leirskole, har hun tidligere uttalt til Seventeen.

- Så kommer suksessen og dynamikken endres. Vi er ikke alle bestevenner, og ikke alle kommer til å henge sammen når vi er ferdige med å filme.

I 2014 falt hun pladask for en annen vampyr, «Vampire Diaries»-skuespiller Ian Somerhalder (45). Året etter giftet de seg, og i 2017 kom deres første barn, datteren Bodhi Soleil (6) til verden.

Etter hvert ønsket familien seg bort fra Hollywood, og flyttet til en gård på landet langt fra Los Angeles.

VAMPYRPAR: Både Nikki Reed og ektemannen Ian Somerhalder har spilt vampyrer i hver sin storsuksess. Foto: Mediapunch/REX/NTB
VAMPYRPAR: Både Nikki Reed og ektemannen Ian Somerhalder har spilt vampyrer i hver sin storsuksess. Foto: Mediapunch/REX/NTB Vis mer

- Det var et veiskille for meg. Jeg tok et aktivt valg om å gi barnet mitt et så normalt liv som mulig, har hun tidligere uttalt til People.

I fjor sommer fikk de sitt andre barn, en sønn.

Mistet sitt ufødte barn

Rollen som muskelbunten Emmett Cullen ble spilt av Kellan Lutz (38). Han er fremdeles skuespiller, men også en dedikert familiefar.

I 2020 opplevde han og kona Brittany Lutz (36) en stor sorg da de mistet sitt ufødte barn seks måneder inn i graviditeten. Sorgen førte til at Lutz søkte trøst i religion.

- Det er fremdeles tøft når datoen nærmer seg, men jeg vet i hjertet mitt at hun er i himmelen, har skuespilleren tidligere uttalt til Fox News.

TRAGEDIE: Kellan Lutz og kona Brittany mistet sitt ufødte barn. Her er paret avbildet på en premiere i 2019. Foto: Splash News/NTB
TRAGEDIE: Kellan Lutz og kona Brittany mistet sitt ufødte barn. Her er paret avbildet på en premiere i 2019. Foto: Splash News/NTB Vis mer

- Jeg er glad for at jeg og kona mi tror på det samme. Vi vet at mange par ikke tror, og jeg tenker at det må være tøft.

Senere ble de foreldre til Ashtyn (3) og Kasen (1).

Skilte seg

Mens Peter Facinelli (50) fikk stor suksess for rollen som vampyrlegen Carlisle Cullen, gikk det hardt utover ekteskapet han var i på den tiden. Det forteller avsløringer fra ekskona Jennie Garths (51).

- Det var sjalusi over å se mannen din på skjermen med en annen kvinne. Det var ikke lett. Det var ikke alltid gøy, har hun tidligere uttalt, ifølge ABC News.

Ekteskapet tok slutt etter elleve år, men Facinelli fant lykken på ny og er i dag kjæreste med Lily Anne Harrison (34).

NY KJÆRESTE: Peter Facinelli og Lily Anne Harrison er nå et par. Foto: AP Photo/NTB
NY KJÆRESTE: Peter Facinelli og Lily Anne Harrison er nå et par. Foto: AP Photo/NTB Vis mer

Gikk amok på flyplassen

«Twilight»-filmenes suksess førte til stor oppmerksomhet på skuespillerne, noe Bronson Pelletier (37), som spiller varulven Jared, trolig ikke var så glad for.

I desember 2012 sto Pelletier for overskrifter etter å ha skapt rabalder på flyplassen i Los Angeles.

Ifølge TMZ skal skuespilleren først ha blitt kastet ut av flyet fordi han var for beruset.

VARULVER: Bronson Pelletier (t.v.) fikk mye oppmerksomhet for rollen sin. Her med Chaske Spencer og Kiowa Gordon. Foto: All Over Press
VARULVER: Bronson Pelletier (t.v.) fikk mye oppmerksomhet for rollen sin. Her med Chaske Spencer og Kiowa Gordon. Foto: All Over Press Vis mer

Mens han fikk beskjed om å vente på neste fly skal han ha urinert på gaten. Pelletier ble senere arrestert.

Han hadde noen mindre roller i ettertid, men har tilsynelatende lagt skuespillerkarrieren på is.

LES OGSÅ: Taylor Lautner letter på sløret om bruddet med Taylor Swift