LYKKEN BRAST: Skuespiller Noomi Rapace og daværende ektemann Ola Rapace gjestet «Skavlan» sammen i 2010. Kort tid etter tok paret ut separasjon. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
LYKKEN BRAST: Skuespiller Noomi Rapace og daværende ektemann Ola Rapace gjestet «Skavlan» sammen i 2010. Kort tid etter tok paret ut separasjon. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer

Ola og Noomi Rapace:

- Tvunget til å skille oss

Ola Rapace forklarer årsaken til bruddet med Noomi

Publisert

(Dagbladet): I 2010 ble det kjent at det svenske superparet Noomi (38) og Ola Rapace (46) hadde gått hver til sitt etter ti års ekteskap.

Paret, som fikk en sønn sammen, holdt den påfølgende tida kortene svært tett til brystet, men har siden omtalt forholdet som «destruktivt», blant annet grunnet mye krangling.

Tidligere denne uka gjestet Ola Rapace svenske «Schulman show» med Alex Schulman. Ifølge Expressen fortalte han sin versjon av det han mener er årsaken til bruddet.

DEN GANG DA: Noomi Rapace og Ola Rapace ble omtalt som et superpar i Sverige. De gikk hver til sitt i 2010. Foto: NTB Scanpix
DEN GANG DA: Noomi Rapace og Ola Rapace ble omtalt som et superpar i Sverige. De gikk hver til sitt i 2010. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg tror ikke det var meningen at vi skulle være sammen hele livet, uansett. Noomi jobbet målrettet for å komme lengst mulig i bransjen. Det er ingenting galt med det, jeg har den største respekt for henne og den karrieren hun har oppnådd, sier 46-åringen, ifølge avisa.

- Ville vært en løgn

Noomi ble for alvor kjent i både inn- og utland for sin rolle som Lisbeth Salander i filmatiseringen av Stieg Larssons Millennium-trilogi. Dette åpnet også dørene til Hollywood for den svenske skuespillerinnen, som siden har spilt i blant annet «Sherlock Holmes: A Game of Shadows» og «What Happened to Monday?».

Ola, som også jobber som skuespiller, forklarer at det etter hvert «handlet for mye om karriere og for lite om drømmer». Samtidig understreker han at det blir en overdrivelse å si at Noomi valgte karrieren framfor kjærligheten.

- Det ville vært en løgn, for slik var det ikke. Vi begge innså at om jeg skulle kunne leve det livet jeg ønsket, og om hun skulle kunne leve livet hun ønsket, så var vi tvunget til å skille oss.

- Elsker ham

46-åringen forteller at duoen fortsatt har et vennskapelig forhold, noe Noomi ved en tidligere anledning langt på vei har bekreftet.

I et intervju med The Telegraph i 2012 åpnet hun opp om karrieren, livet som småbarnsmor og om bruddet med eksmannen.

- Vi er fortsatt nære og jeg elsker ham. Men vi er begge ganske intensive og det kunne bli ganske eksplosivt. Vi kranglet mye og det kjentes dermed riktig å endre på ting. Så vi gjorde det. Begge har det bedre i dag, forklarte Noomi.

Foruten en felles sønn, har Ola en datter på 17 år sammen med skuespilleren Malin Morgan (47).

- Rent egoistisk

Paret samarbeider fortsatt godt om både barn og film, og da Dagbladet Magasinet møtte Ola Rapace i 2013, forklarte 46-åringen at han var full av beundring for sin tidligere kone.

- Uavhengig av vårt forhold, så synes jeg Noomi er en av de beste skuespillerne i verden. Og rent egoistisk sett er det gøy å jobbe med begavede mennesker, sa han og tok en pause.

- Det gjør vondt å skille seg, men man må gå videre. Vi ser på jobben på samme måte og deler fortsatt mange drømmer og ambisjoner, hjelper hverandre med å få jobber og gi anbefalinger. På den måten er vi delaktige i hverandres liv hele tiden, uttalte han.

LES OGSÅ: Kom på fest med ny ung mann

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer