«71 grader nord - Norges tøffeste kjendis»:

Tvunget til å delta av datteren

Dette er høstens deltakere i kjendisversjonen av «71 grader nord».

NY SESONG: Til høsten er det duket for en ny sesong av «71 grader nord kjendis» - med denne gjengen. Video: Rød Løper Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Til høsten er det klart for nok en runde med kjendisversjonen av «71 grader nord» på TVNorge. Dette er den 13. sesongen i rekken av realityserien - som har blitt en stor suksess og som kan skryte av imponerende seertall.

I forrige sesong var det komiker Henrik Elvestad (47) som stakk av med seieren og kunne slippe jubelen løs på toppen av Nordkapp. Nå er det en ny gruppe med kjendiser som skal legge ut på tur, og som alltid er gjengen mangfoldig og godt variert.

Innspillingen starter denne uka, og Se og Hør tok en prat med de ti kjendisene rett før de la ut på den intense reisen fra Lindesnes til Nordkapp.

Disse ti skal kjempe om å bli Norges tøffeste kjendis til høsten:

HELE HURVEN: Denne gjengen blir å se i høstens utgave av «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis». Foto: Morten Bendiksen
HELE HURVEN: Denne gjengen blir å se i høstens utgave av «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis». Foto: Morten Bendiksen Vis mer

Cecilia Brækhus:

Proffbokser Cecilia Brækhus (39) har mildt sagt gode forutsetninger for å gjøre det godt i konkurransen. 39-åringen har likevel aldri vært med på lignende realitykonsepter, og sier at omstendighetene bidro til at hun nå takket ja.

- Vi er inne i en ganske spesiell tid, og jeg har alltid hatt lyst til å oppleve Norge. Norge er jo verdens vakreste land. Det er alltid litt trist å gå glipp av så mange turer og fin natur når man er ute og reiser så mye som jeg. Jeg bruker stort sett tida mi innendørs på et boksegym, sier hun.

FØRSTE GANG: Proffbokser Cecilia Brækhus har aldri sovet i telt før. Foto: Morten Bendiksen
FØRSTE GANG: Proffbokser Cecilia Brækhus har aldri sovet i telt før. Foto: Morten Bendiksen Vis mer

Brækhus har aldri sovet i telt før og nesten ikke gjort noen forberedelser. Hun tar det rett og slett litt på sparket.

- Vi har alle ting vi frykter, og det er derfor dette programmet er så genialt. Det handler ikke om å bare være fysisk sterk, man må også være mentalt sterk. Her får jeg utfordret meg skikkelig. Jeg gleder meg til å henge i fjellvegger og gjøre ting jeg ikke kan i det hele tatt.

VINNER: Det var til slutt komiker Henrik Elvestad som stakk av med seieren i «71 grader nord - kjendis». Video: Discovery + Vis mer

Agnete Husebye:

Youtube-profilen Agnete «Agnetesh» Husebye (25) ble en stor favoritt i fjorårets «Skal vi danse», og nå skal hun kaste seg inn i nok et realitykonsept.

- Dette blir helt annerledes enn «Skal vi danse», jeg skal ut av komfortsona i den helt andre enden av spekteret, forteller 25-åringen til Se og Hør.

ANNERLEDES: Agnete Husebye er klar for å presse seg ut av komfortsona. Foto: Morten Bendiksen
ANNERLEDES: Agnete Husebye er klar for å presse seg ut av komfortsona. Foto: Morten Bendiksen Vis mer

Husebye har ikke mye erfaring med å bestige fjelltopper, men tror hun vil bli en avslappet og blid deltaker i gruppa. 25-åringen synes det kjipeste blir å ikke ha tilgang på toalett til enhver tid.

Deltakerne må nemlig gjøre fra seg i naturen.

- Det gruer jeg meg mest til, sier Husebye.

Birk Ruud:

Freestylekjøreren Birk Ruud (21) er den yngste deltakeren i neste sesong. 21-åringen - som har to X Games-gullmedaljer bak seg - sier til Se og Hør at han har sett mye på «71 grader nord» med familien opp igjennom, noe som er grunnen til at han takket ja til å være med.

21-åringen gleder seg også til å oppleve Norge.

YNGST I FLOKKEN: Birk Ruud er årets yngste deltaker. Foto: Morten Bendiksen
YNGST I FLOKKEN: Birk Ruud er årets yngste deltaker. Foto: Morten Bendiksen Vis mer

- Jeg reiser mange kule steder, men jeg har ikke reist så mye i Norge. Dette blir noe helt annet, og jeg tror det blir helt fantastisk. Det blir som en litt hard ferie hvor man møter nye mennesker og kan finne seg selv, sier Ruud.

Freestylekjøreren gleder seg til å bli bedre kjent med de andre deltakerne, og sier at han allerede har fått en ekstra god tone med danser Mona Berntsen (31).

BRYTER SAMMEN: Det ble litt for mye for Adrian Sellevoll. Vis mer

Mona Berntsen:

Hiphop-danseren har danset med store stjerner som Justin Bieber (27) og Madonna (62). Det er en svært spent Berntsen Se og Hør møter dagen før innspillingen starter. Hun har aldri deltatt på noe lignende før.

31-åringen tror turen vil bli en stor utfordring, men også en opplevelse for livet. Berntsen er vant med å jobbe hardt mens hun har det vondt, noe hun tror kan være en fordel.

SPENT: Danser Mona Berntsen er svært spent. Foto: Morten Bendiksen
SPENT: Danser Mona Berntsen er svært spent. Foto: Morten Bendiksen Vis mer

- Men det å prestere noe jeg ikke kan, er noe nytt, sier danseren.

Berntsen har nesten aldri vært på tur i fjellet før. Hun er vant med å pakke for lange turer og være på turne, men ikke å bære bagasjen på ryggen og oppholde seg utendørs i lange perioder.

- Jeg er spent på hvordan jeg kommer til å takle det, spent på hva jeg kommer til å synes er ukomfortabelt og gøy, men jeg er mest spent på å lære nye ting, sier hun til Se og Hør.

Aurora Gude:

Høstens mest overraskende deltaker er kanskje tidligere «Paradise Hotel»-vinner og «Charterfeber»-profil Aurora Gude (28).

28-åringen forklarer valget om å delta slik:

- Jeg er ekstremt glad i å utfordre meg selv og gjøre ting jeg aldri har gjort før. Jeg tenkte at dette er noe jeg har godt av. Jeg er alltid på en evig søken etter å utvikle meg som menneske, sier Gude til Se og Hør.

REDD: Aurora Gude har fobi for fjell, men håper at deltakelsen kan bidra til å overvinne frykten. Foto: Morten Bendiksen
REDD: Aurora Gude har fobi for fjell, men håper at deltakelsen kan bidra til å overvinne frykten. Foto: Morten Bendiksen Vis mer

28-åringen er svært redd for fjell, men håper at hun kan bli kvitt fobien og overvinne frykten ved å delta i realityserien.

- Jeg er veldig lei av å ha en fobi som alle synes er tåpelig og rar. Hvis jeg kan kvitte meg med den fobien og eksponere meg selv og gråte ferdig, er det bra, sier realityprofilen og legger til:

- Jeg vil føle meg mektig sammen med naturen, men jeg er jo redd for den.

BISARR FOBI: Aurora Gude og Grunde Myhrer er med i «Drømmehytta», og der avslører Aurora at hun har en bisarr fobi. Video: TV 2 Vis mer

Thomas Numme:

Tidligere «Senkveld»-konge Thomas Numme (51) er også en del av høstens kjendisgjeng. Han innrømmer at han ikke er en fyr som setter pris på å være ute, gå lange turer og bli sliten, og gir sin 14 år gamle datter skylda for at han takket ja i år.

- Hun sa: «Det blir så lættis å se deg der, så det må du bare si ja til», forklarer trebarnsfaren overfor Se og Hør.

- Jeg har et ønske om å klare å bevise for meg selv at jeg ikke bare er «han minste motstands vei-sofamannen», men at jeg faktisk kan få til noe. Men jeg er samtidig en ganske klumsete fyr, så her kan alt skje, legger han til.

TVUNGET: Numme forteller at dattera tvang ham til å takke ja. Foto: Morten Bendiksen
TVUNGET: Numme forteller at dattera tvang ham til å takke ja. Foto: Morten Bendiksen Vis mer

Numme har gått turer med sekk på ryggen for å forberede seg, men han gruer seg litt til å bevege seg mye i høyden. Han har nemlig utviklet litt høydeskrekk på grunn av «Senkveld», der han har deltatt i ymse aktiviteter.

- Har du noen andre fobier, også?

- Jeg er ikke glad i dykking, heller. Og tur, jeg er ikke noe glad i det heller. Jeg er glad i restaurant og sofa og potetgull og øl, sier han lattermildt til Se og Hør.

TILBAKE: Annette Walther Numme og mannen Thomas Numme gjester Senkveld. Der forteller Walther Numme om hvordan stress fra mannens tidligere arbeidsplass kunne påvirke sexlivet. Video: TV2 Vis mer

Petter Schjerven:

Programleder Petter Schjerven (53) er full av nerver før innspillingen starter. Han liker skog, mark og turer, men innrømmer at han er en kontrollfrik før han legger ut på tur, noe som gjør at nervene nå har meldt seg.

NERVØS: Programleder Petter Schjerven medgir at han er nervøs. Foto: Morten Bendiksen
NERVØS: Programleder Petter Schjerven medgir at han er nervøs. Foto: Morten Bendiksen Vis mer

- Det er egentlig bare en avtale man må gjøre med seg selv. Nå slipper vi alt, og noen andre har kontroll. Men i forkant vil jeg planlegge og vite alt, men det kan jeg bare glemme, sier programlederen.

Schjerven har bare hatt tre uker på å forberede seg, og har i likhet med Numme gått lange turer med over 30 kilo på ryggen.

Rasmus Wold:

Komiker Rasmus Wold (29) blir også å se i den neste sesongen.

- Det er et program jeg alltid har tenkt at jeg kunne være med på. Selv om jeg ikke er noe friluftsmenneske, så har jeg tenkt at de får gjøre så mye fett. Jeg er en bucketlist-type fyr, jeg har hoppet i strikk og fallskjerm. Man får gjort mye kult. Jeg har sett på de to siste sesongene, og det ser helt rått ut, sier 29-åringen.

SOLEKLART JA: Komiker Rasmus Wold har bestandig ønsket å delta. Foto: Morten Bendiksen
SOLEKLART JA: Komiker Rasmus Wold har bestandig ønsket å delta. Foto: Morten Bendiksen Vis mer

- Det var et soleklart ja da de spurte, legger han til.

Wold har vært lite på tur og er heller ikke så veldig glad i naturen. Han har forberedt seg ved å gå turer, og gruer seg mest til å stå opp tidlig om morgenen.

BRTYER SAMMEN: Victor Sotberg bryter sammen i «71 grader nord - kjendis» når han kommer til camp. Der får han også en lapp fra Isabel Raad. Video: Discovery + Vis mer

Tshawe Baqwa:

«Madcon»-profilen Tshawe Baqwa (41) deltar også i år. I likhet med Thomas Numme er det dattera som har sørget for at han takket ja til å være med.

Hun er svært glad i naturen, og det vil 41-åringen nå også bli.

NY UTFORDRING: Tshawe Baqwa vil lære seg å bli mer glad i naturen. Foto: Morten Bendiksen
NY UTFORDRING: Tshawe Baqwa vil lære seg å bli mer glad i naturen. Foto: Morten Bendiksen Vis mer

- Hun har et nærere bånd til naturen enn meg, og jeg er betraktelig mer pysete enn henne, og det synes hun er morsomt, sier Baqwa, og forklarer at han nå vil gjøre noe med det.

Baqwas største forberedelser har vært av den mentale sorten. Han er blant annet svært redd før høyder og bølger.

- Jeg har supernoia. Så det har vært min ting, å ha en kontinuerlig dialog med meg selv og visualisere potensielle situasjoner, og fatte seg selv, sier han åpenhjertig.

Silya Nymoen:

Artist og låtskriver Silya Nymoen (43) er klar for å bytte ut freshe artistklær med allværstøy og fjellsko. «Stjernekamp»-vinneren har likevel sneket med seg en leppestift dersom hun skulle «få behov for litt glam».

Nymoen er langt fra ei turjente.

FARGERIK: Silya Nymoen har smuglet med seg en leppestift. Foto: Morten Bendiksen
FARGERIK: Silya Nymoen har smuglet med seg en leppestift. Foto: Morten Bendiksen Vis mer

- Jeg har takket nei før, og sagt: «Dette skal jeg ikke være med på». Det er ikke min greie, og jeg er så redd for at jeg skal bli sliten og bare være sur på tv, forklarer hun.

Da produksjonen spurte om hun ville delta i år, bestemte hun seg for å takke ja som «et spark i ræva» til seg selv.

- Nå gleder jeg meg veldig, jeg veit at det kommer til å bli magisk. Jeg liker å gå i naturen. Jeg har flyttet på landet og burde være ei villmarksdame, men nå skal jeg lære meg noen triks og ta med dem videre i livet.

LES OGSÅ: Røper coronasykdom: - Fikk pustevansker

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer