MÅ UT MED MILLIONER: Stjerneparet Brad Pitt og Angelina Jolie skilte seg i fjor. Nå er paret dømt til å betale flere millioner til en fransk lydeseigner. Foto: Jason Merritt / NTB scanpix
MÅ UT MED MILLIONER: Stjerneparet Brad Pitt og Angelina Jolie skilte seg i fjor. Nå er paret dømt til å betale flere millioner til en fransk lydeseigner. Foto: Jason Merritt / NTB scanpixVis mer

Brad Pitt og Angelina Jolie:

Tvunget til å betale millioner

Designer raser mot Brad Pitt og Angelina Jolies svindyre prosjekt.

(Seoghør.no): I 2010, seks år før skilsmissen, hyret Brad Pitt (53) og Angelina Jolie (42) en fransk interiørarkitekt til en tilsynelatende lukrativ jobb.

Kjendisparet trengte nemlig eksperthjelp til et større prosjekt i deres ferieparadis i Frankrike, Château Miraval. Odile Soudant fikk ansvaret for å lyssette slottet i Provence.

Det gikk derimot langt ifra som planlagt, og i april gikk hun til retten. Bakgrunnen var at Odile ikke skal ha blitt betalt for arbeid som hun har utført.

Boten ble skyhøy - selv for den styrtrike duoen å regne.

STORSLÅTT: Brad Pitt og Angelina Jolie har brukt over 200 000 millioner på bare lyssetting - men betalte likevel ikke den franske interiørarkitekten Odile Soudant. Foto: Lionel Cironneau / NTB scanpix
STORSLÅTT: Brad Pitt og Angelina Jolie har brukt over 200 000 millioner på bare lyssetting - men betalte likevel ikke den franske interiørarkitekten Odile Soudant. Foto: Lionel Cironneau / NTB scanpix Vis mer

Ifølge The Guardian har Brad og Angelina blitt tvunget til å bla opp 700 000 amerikanske dollar. I norske kroner tilsvarer det drøye 5,5 millioner.

Millionbøter

I kjølvannet av skandalen bryter den franske interiørarkitekten nå stillheten, som sier at prosjektet var Brads initiativ.

- Han ville skape et eksepsjonelt sted, og han ønsket at lyset skulle være selve hjerteroten, sier hun til den franske avisen Libération, ifølge The Guardian.

Hun satte hele 17 eksperter til jobben, inkludert arkitekter, designere og lysspesialister. Prislappen på det prosjektet endte på svimlende 234 millioner norske kroner.

SKILT: Brad Pitt og Angelina Jolie overrasket en hel verden da de skilte lag i fjor. Foto: Carl Court / NTB Scanpix
SKILT: Brad Pitt og Angelina Jolie overrasket en hel verden da de skilte lag i fjor. Foto: Carl Court / NTB Scanpix Vis mer

Bodile sendte deretter månedlige regninger til kjendisparet. Brad skal senere ha stoppet å betale fordi kostnadene ble for høye. Hun skal ha mast på ham - til ingen nytte.

- Stjeler arbeidet mitt

Ifølge rettspapirer skal Brad likevel ha bedt Odile om videre hjelp - til tross for at regningene ikke var betalt.

«Odile, jeg trenger deg. Kom tilbake vær så snill. Jeg trenger deg til å fullføre», skal skuespilleren har skrevet i en mail til designeren.

Den franske lysdesigneren hevder at hun heller ikke har fått anerkjennelse for arbeidet - som et annet firma har fullført.

- Jeg er en kunstner og dette er mitt arbeid. Når noen forsøker å stjele mitt arbeid blir det noe annet. Dette er smertefullt for meg, har hun fortalt til The Guardian.

Brad og Angelina har ikke kommentert dommen foreløpig.

Skilsmisseoppgjør

Slottet i Correns ble bygget på 1700-tallet og er omringet av vingårder. Tomten inkluderer flere kilometer med landområde. Ifølge The Guardian har Pink Floyd spilt inn det kritikerroste albumet «The Wall» på Château Miraval i 1979.

VISSTE IKKE: George Clooney og Brad Pitt har vært venner i mange år. Da CNN- reporteren spør ham om å kommentere skilsmissen mellom Brad Pitt og Angelina Jolie, blir Clooney overrasket. Video: CNN Vis mer

Selv om skuespillerparet gikk fra hverandre, beholdt de slottet for produksjon av vin og olivenolje.

Uenigheter om deres franske eiendom skal være et av de betente temaene i skilsmisseoppgjøret.

Brad ønsker å beholde eiendommen og fortsette med vinproduksjonen der, mens Angelina vil selge og bruke pengene på veldedighet.

LES OGSÅ: Robin Thicke venter barn med sin 18 år yngre kjæreste