SENDER MASIL: - Jeg har skrevet en lang mail, som jeg skal sende avgårde etter at programmet er vist på TV. Så får vi se hva de svarer og hvor langt jeg er villig til å gå. Jeg er i hvert fall bombesikker på at jeg ikke løy på det spørsmålet, s Foto: TVNorge
SENDER MASIL: - Jeg har skrevet en lang mail, som jeg skal sende avgårde etter at programmet er vist på TV. Så får vi se hva de svarer og hvor langt jeg er villig til å gå. Jeg er i hvert fall bombesikker på at jeg ikke løy på det spørsmålet, s Foto: TVNorgeVis mer

- TVNorge lurte meg for 500.000

Hilde-Gunn fra "Sannhetens øyeblikk" raser etter å ha blitt tatt i løgn på spørsmålet "har du jevnlig sex med jenter?"...

SEHER.NO: TVNorge-programmet "Sannhetens øyeblikk" nådde tirsdag sitt foreløpige høydepunkt, da Hilde-Gunn Gaustad (24) avslørte både utroskap, sex med flere venninner, løgner til kjæresten, samt at hun i løpet av livet har stjålet penger fra sin arbeidplass. Alt dette foran en venninne, kjæresten, eks-kjæresten og sin far.

I tillegg kom det frem at hun tidligere har mistet 100.000 kroner - også dette penger som opprinnelig tilhørte én av hennes arbeidsplasser.

Tatt i løgn
Hilde-Gunn svarte oppriktig hele veien, noe som gjorde at hun til slutt bare hadde tre spørsmål igjen. Alle måtte besvares sannferdig hvis hun skulle få med seg topp-premien, som er på 500.000 kroner. Svarte hun feil, ville hun ikke få noe. Så skjedde det fatale.

"Har du en bruk og kast-mentalitet i forhold til gutter"? lød det fra programleder Stein Johnsen.

Dette ble for mye for Hilde-Gunns bedre halvdel. Kjæresten, Habibi, trykket dermed på "stopp-knappen", som fører til at spørsmålet blir byttet ut - og erstattet med et nytt. Men fortsatt hadde hun altså tre spørsmål igjen å besvare.

Tidligere i programmet hadde 24-åringen altså avslørt at hun har hatt jentesex med flere av sine venninner. Det neste spørsmålet skulle vise seg å være noe av den samme gaten.

"Har du jevnlig sex med jenter"?

- Nei, svarte hun kontant, mens det sekunder senere gikk opp for henne at hun nettopp hadde blitt tatt i en løgn, og at hun måtte reise fra TV-studioet uten en krone som belønning for alle pikante detaljer hun hadde brettet ut for hele Norges befolkning.

Varsler oppvask
Det får TVNorge-deltageren, som mener hun kunne gått hele veien hvis det siste svaret ble vurdert til å være en sannhet, til å tenne på alle plugger.

- Jeg har hatt sex med jenter to ganger, og det er ikke noe jeg vil kalle jevnlig. Jeg føler meg skikkelig lurt, og snytt for 500.000 kroner. Det virker som at et "ja" er alt de vil høre, sier hun til Seher.no.

Nå varsler hun oppvask med TV-kanalen.

- Det er litt merkelig det der, jeg tok aldri løgndetektortesten to ganger, så ingenting ble dobbelsjekket. Nå husker jeg jo ikke om de har endret spørsmålet da, for eksempel fra "Har du hatt sex med jenter" til "Har du jevnlig sex med jenter". Men dette gjør meg ikke glad, TVNorge skal virkelig få høre det, forteller Hilde-Gunn, som tar affære umiddelbart.

- Jeg har skrevet en lang mail, som jeg skal sende avgårde etter at programmet er vist på TV. Så får vi se hva de svarer og hvor langt jeg er villig til å gå. Jeg er i hvert fall bombesikker på at jeg ikke løy på det spørsmålet.

Kan miste jobbtilbud
Den største årsaken til at Hilde-Gunn lar seg opprøre, er at TV-opptredenen har fått store konsekvenser for henne  - både privat og i jobbsammenheng.

- Jeg har fått masse trøbbel. Problemer med kjæresten er én ting, selv om vi tross alt kommer oss gjennom dette. I tillegg hadde jeg et stående tilbud fra min tidligere arbeidsgiver, "Big Bite", som vurderer å trekke tilbake tilbudet etter det ble kjent at jeg har stjålet penger fra jobben. De vet jo at jeg samtidig har mistet 100.000, og tror da at det er disse pengene jeg har stjålet.

Men disse pengene og det hun har stjålet, er ikke samme sak, skal man tro henne selv.

- De vil ikke høre på meg, og mener at de ikke kan ha meg i bedriften. De tror jeg har stjålet de 100.000 kronene.

- Har "Sannhetens øyeblikk" mistet sin troverdighet, mener du?

- Det skal jeg love deg at jeg mener. Hvorfor heter det egentlig "Sannhetens øyeblikk"? Når det gjelder dette, er det i hvert fall ingen sannhet i det hele tatt, mener 24-åringen, som også hevder at hun er klippet sønder og sammen i programmet.

- Det er klippet mye i forklaringene mine, ja, sier Hilde-Gunn Gaustad, som samtidig avslører at hun hylte, skrek og bannet da hun skulle gå av scenen - på grunn av at hun følte seg lurt.

- 97 prosent korrekt
Det er den tidligere amerikanske politimannen Nick Savastano, som døde i høst, som står bak TVNorges løgndetektortester. Og ifølge programleder Stein Johnsen har Savastano over 5.000 løgndetektortester bak seg.

- Dette gikk vi gjennom med alle deltagerne før de ble med i programmet, og alle er fullt klar over at denne testen ikke er hundre prosent nøyaktig. Selv har vi "strammet" den opp slik at den har en nøyaktighet på 97 prosent, sier han til Seher.no.

Skal man tro programlederen har deltagerne i "Sannhetens øyeblikk" svart én gang på 50 spørsmål. For å sikre at det ikke oppstår feil, har kanalen tapet alle svarene, som ligger i en fil - og som blir sjekket for eventuelle utslag.

Bruker samme spørsmål
- Er det slik at spørsmålene kan bli endret fra den opprinnelige testen til deltageren sitter i studio?

- Nei, vi bruker nøyaktig de samme spørsmålene. Er det en grammatisk feil i den opprinnelige løgndetektortesten, vil den samme feilen komme fram på TV. En endring av spørsmålene kan bety ganske mye, og ville ført til at hele kredibiliteten ville falt, mener Stein Johnsen, som medgir at han forstår frustrasjonen til Hilde-Gunn Gaustad.

- Jeg skjønner at noen kan bli frustrerte når de ryker, men vi må bare forholde oss til det løgndetektoren sier.

Ifølge pressekontakt i TVNorge, Marianne Aambø, vil en eventuell klage fra Gaustad bli behandlet på en seriøs måte.

"Sannhetens øyeblikk" ser du på TVNorge tirsdager klokka 20.30.

Har du et kjendistips? Tips oss her eller ring vår tipstelefon 93076767!

LES OGSÅ: Her avslører hun utroskapet på TV!