NEDTUR: Med bare 86.000 i gjennomsnittlig seertall ble "Glamourjentene" langt fra den suksessen som TVNorge håpet på. Foto: Endre Vestvik
NEDTUR: Med bare 86.000 i gjennomsnittlig seertall ble "Glamourjentene" langt fra den suksessen som TVNorge håpet på. Foto: Endre VestvikVis mer

- TVNorge gjorde en tabbe

Kanalen legger seg langflate etter en svak TV-vår.

Snitt-tallene for vårens TVNorge-programmer ser du nederst i saken.

SEHER.NO: Sjelden har man sett en TVNorge-vår spekket med egenproduksjoner som det man har sett i år. Likevel, seersvikten har vært svært merkbar for flere av de store produksjonene. Nå innrømmer også kanalen selv at de har gjort en tabbe, som - så langt det er mulig - skal unngås ved neste korsvei.

"Silent Library", "Glamourjentene", "Ungkaren 20 vs. 40", "Sannhetens øyeblikk", "Wipeout", "Tangerudbakken" og "Jakten på den 6. sans" er alle egenproduksjoner som har preget TVNorge-våren. Men det er bare et fåtall av dem som programsjef, Eivind Landsverk, virkelig er fornøyd med seermessig.

- Hvis jeg gi min subjektive mening, må jeg si at jeg er mest fornøyd med "Wipeout" og "Tangerudbakken". Det er disse produksjonene som har levert best, sier han til Seher.no.

To programmer "troner" også nederst på programsjefens liste, to programmer det var stilt mye høyere forventninger til enn hva de faktisk oppnådde.

- "Silent Library" og "Glamourjentene" har ikke levert i tråd med det vi forventet. "Silent Library" er nok i utgangspunktet litt for smalt og ungt for TVNorge. "Sannhetens øyeblikk" har derimot levert greit ut fra hva vi forventet, mens vi gjerne skulle sett at "Ungkaren" hadde flere seere. Der tapte vi dessverre kampen mot TV 3s "Paradise Hotel", sier Landsverk.

De syv programmene ble alle lansert i uke 10. Og det er her den store feilen ligger, innrømmer TVNorge.

- Det var et feil valg ikke å sende tidligere, det er mye verre å ta opp kampen med andre kanaler når vi startet året som vi gjorde. Det blir vanskeligere å hente seg inn. Samtidig er det lett å være etterpåklok.

- Gjorde dere en tabbe ved kjøre programmene så tett på hverandre?

- Ja, det vil jeg si, og vi vil nok ikke gå i den samme fella igjen. Men jeg er en ydmyk mann jeg vet du, og kan nok være med på at vi gjorde en feil der, medgir Landsverk.

Tidligere denne uka ble det kjent at TVNorge legger ned nyhetssendingene, sporten og været - for å satse mer på underholdningsstoff. Og Eivind Landsverk lover at seeren vil få se konsekvenser av dette allerede kommende høst.

- Selv om nyhetene, sporten og været vil bestå ut året, øker vi underholdningsandelen allerede i høst, ja. Noe av det som er nytt vil bli kjent under vår høstlansering i juni, sier programsjef i TVNorge, Eivind Landsverk, til Seher.no.

Her er snitt-tallene for de syv TVNorge-satsningene:

- Ungkaren 20 vs. 40 - 221.000
- Wipeout - 327.000
- Tangerudbakken - 208.000
- Jakten på den 6. sans - 340.000
- Sannhetens øyeblikk - 181.000
- Glamourjentene 86.000
- Silent Library - 83.000 

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no, eller ring vår tipstelefon 93076767.

LES OGSÅ:
- Vi kalte hverandre ikke kjærester