«Verdens vakreste tvillinger»:

Tvillingmoren i hardt vær

Moren til «verdens vakreste tvillinger» vekker reaksjoner på sosiale medier - igjen.

MODELLER: I løpet av knappe tre år har tvillingene Ava og Leah Clements fått nesten to millioner følgere i sosiale medier. Moren får imidlertid hard kritikk gang etter gang. Foto: Privat / Jaqi Clements
MODELLER: I løpet av knappe tre år har tvillingene Ava og Leah Clements fått nesten to millioner følgere i sosiale medier. Moren får imidlertid hard kritikk gang etter gang. Foto: Privat / Jaqi Clements Vis mer
Publisert

Ni år gamle Ava og Leah Clements har flere ganger blitt omtalt som «verdens vakreste tvillinger» - et kallenavn de har hatt omtrent siden dagen de ble født. Allerede da de var seks måneder gamle fikk de modellforespørsler.

Da tvillingene fylte sju år, 7.7.2017, publiserte moren, Jaqi Clements, et bilde av døtrene på Instagram. Bildet fikk massiv oppmerksomhet, og Ava og Leah fikk modellkontrakt, etter at flere modellbyråer ønsket å signere de vakre jentene.

Oppmerksomheten har resultert i 1,8 millioner følgere på Instagram, der kontoen styres av moren. Hun har selv 211 000 følgere på bildedelingstjenesten.

LIKE: Nei da, du ser ikke dobbelt, dette er de eneggede tvillingene Brittany og Brianna Salyers som har relativt lik smak når det kommer til en del ting. Vis mer

Vekker reaksjoner

I et innlegg på Instagram delte moren forrige uke et søtt bilde av seg selv sammen med tvillingdøtrene. Bildet har imidlertid vekket reaksjoner i ettertid. Grunnen skal være at de tjener penger på det, ifølge svenske Hänt.

«Elsker våre personlige, supermyke og komfortable matchende morgenkåper. De er den perfekte julegaven både å gi og få», skrev hun til bildet, og la samtidig til en rabattkode som på norsk er «Tvillinger10».

Til tross for at innlegget ikke er merket som reklame, kommer det tydelig fram at det er nettopp det. I likhet med flere andre influensere får de nemlig betalt for å legge ut slike innlegg, samtidig som de får produktet de reklamerer for sponset.

Bakgrunnen for at flere nå ser rødt, er at moren tidligere har blitt anklaget for å utnytte tvillingdøtrene sine for å tjene penger, ifølge Daily Star. Det er en påstand hun tidligere har nektet blankt for.

KRITIKK: Den tidligere russiske turneren Karolina Sevastyanova er i hardt vær etter å ha delt et bilde på Instagram. Foto: Instagram / Karolina Sevastyanova / NTB. Reporter: Jostein Sletten / Dagbladet TV Vis mer

- Ikke for unge

Dette er nemlig langt fra første gang tvilligmoren har fått disse anklagene mot seg. Tidligere har hun blant annet uttalt at hun synes det er vanskelig når folk hevder at hun stjeler barndommen fra dem, eller at hun tjener seg søkkrik ved å utnytte tvillingenes utseende.

Til Se og Hør har hun tidligere svart på kritikken, og uttalt at pengene de tjener går til blant annet utdanning, og hun ser ikke noe problem i at de er så unge.

- Det er fantastisk at de kan gjøre det de elsker i en så ung alder. Det har gjort at de har mulighet til å spare penger til utdanning, bil eller hus når de blir eldre, sa hun den gang.

- Du synes ikke de er litt for unge?

- Jeg ser på modelljobbing på samme måte som jeg ser på andre aktiviteter barn på deres alder driver med. Noen barn liker å spille instrumenter, andre liker sport, mens noen liker turn og dansing, sa hun til Se og Hør, og fortsatte:

- Jeg er glad for at jentene mine har funnet noe de liker å drive med. Jeg er glad de kan sette av penger til senere, og hvor mange andre på deres alder får den muligheten? Så, nei, jeg synes ikke de er for unge.

LES OGSÅ: Ønsker barn samtidig - med samme mann

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer