Niffi Sjöberg:

Tvillinger med ulike fedre - slik går det

For tre år siden fikk tv-profilen Niffi Sjöberg sjokkbeskjeden om at de nyfødte tvillingene hennes hadde to ulike fedre.

SLIK GÅR DET NÅ: Tv-profilen Niffi Sjöberg åpner seg i et nytt intervju om småbarnstilværelsen tre år etter at hun fikk nyheten om at tvillingene hennes hadde to ulike fedre. Foto: Johnny Wollin / Viafree
SLIK GÅR DET NÅ: Tv-profilen Niffi Sjöberg åpner seg i et nytt intervju om småbarnstilværelsen tre år etter at hun fikk nyheten om at tvillingene hennes hadde to ulike fedre. Foto: Johnny Wollin / Viafree Vis mer
Publisert

Den svenske «Unga mammor»-profilen Niffi Sjöberg var bare 21 år gammel da hun fikk vite at hun var gravid med tvillinger. Nyheten kom som et stort sjokk på tv-profilen, og ble ikke mindre sjokkerende da hun få måneder etter fødselen fikk vite at tvillingene hadde to forskjellige fedre.

Nå har det gått over tre år siden sjokknyheten, og i et ferskt intervju med svenske Hänt åpner hun seg om hvordan de siste tre årene har vært for henne og tvillingene.

Da hun valgte å være åpen om at tvillingene Ludwig og Wilma (3) hadde ulike fedre, innrømmer Sjöberg at hun mottok en god del hat, fordommer og slengbemerkninger.

FIKK REAKSJONER: Julianne Nygård, kjent som «Pilotfrue», er gravid med barn nummer to. Da hun valgte å dele en video hvor hun gikk på vekta skapte det reaksjoner. Vis mer

- Det var veldig slitsomt en stund. Jeg var aldri ute etter oppmerksomhet, men jeg visste jo at folk er ganske trangsynte så jeg tenkte at om jeg går ut med det tidlig, så slipper kanskje barna det når de blir eldre. Det er mitt verste mareritt at de skal bli mobbet over noe de virkelig ikke kan noe for, forteller hun åpenhjertig.

Åpen med barna om situasjonen

Heldigvis har hun hatt samboeren og den biologiske faren til den ene tvillingen, Jonatan, ved sin side, og sammen har de kommet seg gjennom den tøffe tiden.

I dag kan Sjöberg fortelle at de har det veldig bra, og at de har kjøpt hus sammen, som de holder på med å renovere.

- Jeg er lykkelig slik som jeg har det og forsøker å gjøre det beste jeg kan for barna mine. Det er det eneste jeg kan gjøre. Men det er vanskelig å vite om man gjør noe rett og feil i forkant.

LIVREDDE: Elin Bergius og Christian Fredrik Trælnes venter sitt tredje barn sammen, men gikk nylig gjennom en veldig dramatisk hendelse. Vis mer

I intervjuet forklarer tv-profilen også at hun og samboeren har vært åpne med tvillingene om hvordan situasjonen er.

- Vi må jo ha i tankene at de bare er 3,5 år gamle, så man kan jo ikke ta hele den biologiske diskusjonen med dem. Men vi har sagt at Wilma har to fedre og at Ludwig har en.

Niffi Sjöberg har hittil ikke besvart Se og Hørs henvendelse.

Vanskelig beskjed

Sjöberg har tidligere fortalt åpent om hva hun følte da hun fant ut at det var to fedre involvert. Overfor Se og Hør i fjor la ikke tv-profilen skjul på at det var vanskelig for henne å få beskjeden.

- Jeg var forberedt på at det kunne være en mulighet, men jeg hadde aldri trodd at det kunne skje. Jeg ble sjokkert, sa Sjöberg til Se og Hør.

Julie Bergan gjester Else Kåss Furuseth i «Kåss til kvelds», og kan avsløre at hun har en helt spesiell angst. Vis mer

Da Sjöberg ble gravid med tvillingene, var hun fullt klar over at det fantes to mulige fedre til de to små hun hadde i magen. Hun hadde nylig gjort det slutt med ekskjæresten - samtidig som hun fant kjærligheten på ny.

Dette bidro til at hun var usikker på hvem som var faren til tvillingene hun gikk svanger med. Det var først etter to måneders ventetid og to DNA-tester at hun fikk sannheten servert.

En naturlig forklaring

Biolog Peter Kragh ved Spiren fertilitetsklinikk i Trondheim har tidligere forklart at det finnes en naturlig forklaring på at en kvinne kan føde tvillinger som har hver sin pappa.

- Det er rett og slett snakk om toeggede tvillinger som er blitt til ved at kvinnen har hatt samleie med ulike menn, enten samme dag, eller innenfor et tidsrom på få dager, skrev han i en e-post til Se og Hør i fjor.

ÅPENHJERTIG: Katarina Flatland og Harald Dobloug deler klipp fra fødestua i den nyeste episoden av podkasten «Åpen journal». Video: Rød Løper Vis mer

På spørsmål om hvordan slike toeggede tvillinger blir til, svarte han følgende:

- Toeggede tvillinger blir til ved at to egg modnes i samme menstruasjonssyklus og befruktes i hver sin sædcelle. Hvis kvinnen da har samleie med to ulike menn, og en sædcelle fra hver mann befrukter hvert sitt egg, vil tvillingene bli halvsøsken.

LES OGSÅ: Ville ikke ha flere barn - nå angrer hun

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer