«Sommerhytta»:

Tvillingenes hytte ennå ikke solgt

Trine og Trudes «Sommerhytta»-hytte ligger fremdeles til salgs. Dette sier de nå.

HAR TATT GREP: Det er blitt gjort endringer på Trine og Trudes hytte, som fremdeles ligger på markedet. Foto: Espen Solli/TV 2
HAR TATT GREP: Det er blitt gjort endringer på Trine og Trudes hytte, som fremdeles ligger på markedet. Foto: Espen Solli/TV 2 Vis mer
Publisert

Et av fjorårets største snakkis-programmer var TV 2-serien «Sommerhytta», hvor uerfarne deltakere pusser opp hver sin hytte. Det paret som bygger den fineste hytta får den som kjent til odel og eie, mens de resterende hyttene legges ut for salg.

I fjor var det far og datter Kurt og Veronica Rasmussen som stakk av med seieren og beholdt vinnerhytta.

VANT: Etter ti lange og intense uker på «Sommerhytta« er vinnerne endelig kåret. Video: TV 2 Vis mer

De resterende hyttene ble derimot lagt ut for salg, men i ettertid skulle det vise seg at å selge dem var vanskeligere enn først antatt. I dag er det dog bare hytta til tvillingene Trine og Trude Rishaug Lium (41) som ikke er solgt.

Den ligger nå ute til en prisantydning på 3 490 000.

Trude har tidligere uttalt til Se og Hør at hun trodde alle hyttene skulle bli solgt ganske fort. I dag ligger imidlertid fremdeles tvillingenes hytte ute på markedet.

Tror hytta blir solgt

Trine og Trude forteller nå til Se og Hør at de er stolte over å ha fått være med på å sette sitt preg på hytta de pusset opp. Samtidig sier TV-profilene at de tror de fleste som skal kjøpe hytte ønsker seg et ferdig produkt, og at det kan være noe av grunnen til at den ennå ikke er solgt.

Deltakerne i «Sommerhytta» pusset nemlig «bare» opp første etasje i de aktuelle hyttene.

FRI OG FRANK: Trine Rishaug Lium og Trude Rishaug Lium kjent som tvillingene fra «Sommerhytta» nyter singellivet, og røper hvilke TV-konsepter de kunne tenke seg å være med på. Video: Rød løper / Reporter: Sofie Losen / Kamera: Kristian Ridder-Nielsen / Klipp: Christian Fjermeros Vis mer

- Jeg har fått med meg at de skal ferdigstille andre etasje, sier Trine, og legger til at hun synes det er bra.

Om prisen muligens har vært for høy med tanke på hvor hytta ligger nevner den tidligere deltakeren også, men påpeker samtidig at vi går mot lysere tider og at det derfor kanskje blir salg snart.

Profesjonelle

Daglig leder ved Mjøsli Hytter og Naturpark, Otto K. Blix Hulbak, forteller til Se og Hør at de ikke hadde sett for seg at det skulle ta så lang tid å selge hyttene.

- Det var slik at i forbindelse med TV 2-programmet gjorde man ikke ferdig andre etasje på hytta. Vi trodde at potensielle kunder ville synes at det var ok å få gjøre dette ferdig selv, i tillegg til at man ville spare 300 000 kroner på det, forteller han, og fortsetter:

- På programmet fokuserte man også mye på feil og ting som ikke ble gjort riktig. Det er jo god TV, men man fokuserte ikke like mye på at disse tingene ble rettet opp av profesjonelle fortløpende.

RING PÅ FINGEREN: Anna ser lyst på fremtiden sammen med Jone etter «Sommerhytta». Video: TV 2 Vis mer

Blix Hulbak forklarer videre at de som bygger hytter for Mjøsli Hytter og Naturpark satt opp råbygget før innspillingen startet, og at det er profesjonelle som også har gjort alt av elektriker- og rørleggerarbeid.

- Deltakerne har ikke gjort noe som krever fagbrev, men mange har vært skeptiske til om det er godt nok håndverk. Det er nok forklaringen på hvorfor den ikke er solgt, mener han.

Har fullført hytta

I etterkant av innspillingen har andre etasje og hemsen blitt ferdigstilt, noe som gjør at hytta nå har to ekstra soverom, en loftstue og ekstra toalett. Dette ble ferdig like før jul.

- Nå skal vi fokusere på å selge denne. Vi er i dialog med to interessenter nå, men har ikke konkludert med noe. Vi får se hvordan det går, men det er en veldig fin hytte og vi selger den til en pris som ville vært en halv million høyere om man skulle satt opp en tilsvarende hytte på en lik tomt.

- Samtidig er det ting som er med som man vanligvis ikke tar med i ny hytte. Det er dyrere elektriske ting som har med sponsorer å gjøre. Blant annet varmepumpen i seg selv koster nok mellom 70- og 75 000 kroner.

TILBAKE: Fjorårets vinnere Levi Try og Øyunn Krogh er tilbake på «Sommerhytta», og dette sier de om deltakerene. Video TV 2 Vis mer

Det er med andre ord gjort mye på hytta i etterkant, og Blix Hulbak er ikke redd for at hytta ikke vil bli solgt.

- Det er den modellen vi klart har solgt mest av. Det er en veldig attraktiv hyttemodell, påpeker han.

LES OGSÅ: Avslører «Sommerhytta»-løgn

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer