Marcus og Martinus:

Tvillingduoen har kjøpt sin første leilighet

Marcus og Martinus omsatte for 60 millioner kroner i fjor. Suksessen førte til at popduoen gikk til innkjøp av leilighet.

POPSTJERNER: Det er ingen tvil om at 2018 var et godt år for Marcus & Martinus, i hvert fall når det er snakk om økonomien. I fjor omsatte nemlig tvillingbrødrene for 60 millioner kroner, og gikk til innkjøp av en leilighet i Oslo. Foto: Agri Soltan
POPSTJERNER: Det er ingen tvil om at 2018 var et godt år for Marcus & Martinus, i hvert fall når det er snakk om økonomien. I fjor omsatte nemlig tvillingbrødrene for 60 millioner kroner, og gikk til innkjøp av en leilighet i Oslo. Foto: Agri Soltan Vis mer
Publisert

Popduoen og tvillingbrødrene Marcus og Martinus (17) har gjort det stort i både inn- og utland de siste årene. Guttene fra Trofors i Nordland sjarmerte norges befolkning i senk da de som ti-åringer vant Melodi Grand Prix Junior med låta «To dråper vann» i 2012.

Siden den gang har de hatt flere låter på hitlistene, blant annet «Elektrisk», «Girls» og «Heartbeat». Det er ingen tvil om at duoen har opparbeidet seg en solid merkevare med navnet sitt, og i fjor var de også på sin første Europa-turné hvor de opptrådte med 28 konserter i 14 ulike land.

I dag er de to tvillingbrødrene blitt 17 år gamle og har rukket å tjene opp store summer. Ifølge DN omsatte Marcus og Martinus for drøye 60 millioner kroner i fjor. Tallene fra regnskapet for holdingselskapet M&M Artister AS, viser at 17-åringene tjente hele 22 millioner kroner i fjor, ifølge avisen.

- Økonomien er et resultat av at Marcus og Martinus fortsetter det solide arbeidet på vei mot å bli store internasjonale popstjerner. Resultatet er et bevis på at de strategiske og operasjonelle valgene som er gjort i prosjektet de siste åra fungerer godt, forteller pr-ansvarlig for Marcus & Martinus, Marte Schei til Se og Hør.

HVEM KLARER Å HOLDE SEG?: Klarer tvillingene å få hverandre til å le med tørre vitser? Vi utfordrer Marcus og Martinus i «vitse-challenge». Video: Lise Rafaelsen Vis mer

Rekordomsetning

Omsetningen kommer fra konsertvirksomhet, inntekter fra musikkrettigheter og streaming, samt salg av merchandise.

Spesielt på merchandise-virksomheten håver de inn millioner. Tvillingbrødrene selger nemlig alt fra hjerteputer og sengetøy, til lipgloss i nettbutikken sin, MMstore.

I fjor var det en rekordomsetning for merchandise-virksomheten på hele 30 millioner kroner, med et resultat før skatt på 11 millioner.

- Den voksende og lojale fanbasen gjør at artistene har etablert seg som en interessant kommersiell aktør. I 2018 har de inngått globale samarbeid med store internasjonale merkevarer om EA Sports og H&M, sier pr-ansvarlig for popduoen, Marte Schei til Se og Hør.

STORE SUMMER: Marcus og Martinus håver inn millioner, men har ikke tatt noe utbytte av pengene selv. Foto: Agri Soltan
STORE SUMMER: Marcus og Martinus håver inn millioner, men har ikke tatt noe utbytte av pengene selv. Foto: Agri Soltan Vis mer

Merchandiseeffekter er imidlertid ikke den eneste inntektskilden til 17-åringene. Ifølge DN har de tjent store summer på musikken og turnévirksomhet, både i Norge og i utlandet. I fjor omsatte popduoen for 30 millioner kroner, og satt igjen med 11 millioner kroner før skatt.

AGECHALLENGE: Flere kjendiser har kastet seg på trenden om å se eldre ut. Reporter: Ingebjørg Iversen / Rød Løper Vis mer

Kjøpte sin første leilighet

Som følge av suksessen kunne popduoen i fjor gå til innkjøp av sin første leilighet gjennom holdingselskapet M&M Artister AS. Leiligheten befinner seg på St.Hanshaugen i Oslo, og popduoen kjøpte den for 4.75 millioner kroner.

Schei forteller til Se og Hør at leilighetskjøpet er en investering for popduoen.

- Rundt artistene jobber det et godt team av økonomiske, juridiske og strategiske rådgivere som bistår artistene med å ta gode valg for framtida. I 2018 er det gjort investering i eiendom, forteller Schei.

Videre forteller hun at dette ikke betyr at de to sangfuglene skal flytte til Oslo i nærmeste fremtid , da de fortsatt skal bli boende på Trofors sammen med familien.

Selv om holdingselskapet M&M drar inn store summer har ikke 17-åringene tatt noe utbytte selv, men heller valgt å sette av penger til sparing. Ifølge regnskapet som DN viser til har selskapet satt inn ti millioner i aksjefond og rentefond i DNB.

KJØPTE LEILIGHET: I fjor kjøpte den populære duoen en leilighet på St.Hanshaugen i Oslo. De har derimot ingen planer om å flytte til hovedstaden i nærmeste framtid. Foto: Agri Soltan
KJØPTE LEILIGHET: I fjor kjøpte den populære duoen en leilighet på St.Hanshaugen i Oslo. De har derimot ingen planer om å flytte til hovedstaden i nærmeste framtid. Foto: Agri Soltan Vis mer

Foreløpig er det faren Kjell-Erik Gunnarsen (48) som står som styreleder og eier av selskapene til de to guttene. Han er også den som tar hånd om den økonomiske delen fram til tvillingene er myndige.

Til Se og Hør forteller Schei at Marcus og Martinus allerede er involvert i den kreative delen av bedriften, og at de etter hvert som de blir eldre vil få ta den rettmessige plassen de ønsker i styringen av virksomhetene.

I februar i 2020 fyller tvillingbrødrene 18 år, og vil da få eierskap i selskapene.

Saken fortsetter nedenfor.

Mottar fanbrev fra hele verden

Den populære duoen ble nominert til hele tre priser under Spellemannsprisen i 2015, og ble året etter kåret til «Årets spellemann».

Gjennom årenes løp har tvillingbrødrene fra Trofors opparbeidet seg en enorm fanskare, og i et tidligere intervju med Dagbladet i 2016 fortalte faren til popduoen at fans stadig dukker opp på døren for å hilse på de populære tvillingbrødrene.

- Vi har kjøpt større postkasse. Nå kommer det 10-25 brev til gutta fra mange land hver dag, sa han den gang.

POPULÆR DUO: Marcus og Martinus har fans over hele verden, men til tross for det klarer de to tvillingbrødrene å holde beina på jorda. Foto: Agri Soltan
POPULÆR DUO: Marcus og Martinus har fans over hele verden, men til tross for det klarer de to tvillingbrødrene å holde beina på jorda. Foto: Agri Soltan Vis mer

Det er imidlertid ikke bare nordmenn som har forelsket seg i Marcus og Martinus. Fanskaren til popduoen strekker seg nemlig over hele Europa, hvor blant annet en konsert i Malmö i Sverige ble avlyst på grunn av sikkerhetsmessige grunner.

17-åringene har tidligere fortalt til Dagbladet at de mottar fanbrev fra hele verden, men selv om de så vidt kan gå ut døren uten å bli invadert av beundrere, prøver Marcus og Martinus å leve et normalt liv.

Ifølge popstjernene er det takket være faren, Kjell Erik Gunnarsen, at de klarer å holde beina på jorda.

- Pappa forteller oss hele tiden at vi skal ha føttene på jorda. Vi prøver hele tiden å være oss selv, og er også fast bestemt på å holde bena på jorda selv, fortalte tvillingene.

LES OGSÅ: Ante ikke at kjæresten var millionærarving

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer