«Farmen kjendis»:

Tvekamp-konflikt: - Synd for alle parter

Konfliktnivået har vært skyhøyt i årets «Farmen kjendis», og aller verst har det vært for Espen Thoresen. Søndag måtte han forlate konkurransen.

GODE VENNER: Espen Thoresen og Terje Sporsem kjenner hverandre godt fra utsida, og tvekampen ble derfor ekstra tung. Foto: Alex Iversen/TV 2
GODE VENNER: Espen Thoresen og Terje Sporsem kjenner hverandre godt fra utsida, og tvekampen ble derfor ekstra tung. Foto: Alex Iversen/TV 2 Vis mer
Publisert

Det var søndag klart for årets andre tvekamp i «Farmen kjendis» og som kjent fra tidligere uken var ikke førstekjempevalget konfliktfritt.

Det skyldes at Espen Thoresen (62) igjen måtte i ilden, etter å ha kommet helskinnet ut av tvekampen mot John-Arne Riise uka før.

Storbonde Lasse Matbergs (35) begrunnelse fikk flere til å stusse, og han ble av Thoresen anklaget for å ha «dobbel agenda».

- Ubehagelig

Men i kamp måtte han, og valget falt på Terje Sporsem (44) som andrekjempe. Sporsem valgte grenen øksekast, og gikk til slutt seirende ut av duellen.

- Jeg synes det var ubehagelig å være i duell med én jeg kjenner såpass godt fra før. Uansett utfall ble det kjipt, sier Sporsem til Se og Hør.

THRILLER: Øksekastkampen var spennende til siste slutt. Foto: Alex Iversen/TV 2
THRILLER: Øksekastkampen var spennende til siste slutt. Foto: Alex Iversen/TV 2 Vis mer

Se og Hør har vært i kontakt med den 62 år gamle komikeren, som nå går inn i sidekonkurransen «Torpet kjendis». Han har kun én kommentar, av det sarkastiske slaget, til sin egen «Farmen kjendis»-exit.

- Valget var manipulert. Jeg vant med stor margin. Når det ser ut som jeg taper, er det fordi det er kryssklippet av mainstream media, jøder og George Soros, sier han.

KRANGEL: John Arne Riise og Espen Thoresen kom ikke godt overens under innspillingen av «Farmen Kjendis». Video: TV2 . Reporter: Bjørn Ekker. Klipp: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

Programredaktør i TV 2, Kathrine Haldorsen, har dette å si om kommentaren til Espen Thoresen:

- Vi tror de fleste vil forstå at det Espen sier er ment som satire, og at dette faller på sin egen urimelighet.

Førstekjempekonflikt

Søndagens tvekamp-motstander Terje Sporsem (44) innrømmer at han reagerte på at Thoresen ble valgt til enda en tvekamp. Til tross for at han var valgt som en av storbondens hjelpere, hadde han ingen anelse om hvem som skulle i kamp.

- Jeg var like overrasket som alle andre, jeg hadde trodd han skulle velge noen andre. Jeg hadde sagt at jeg ikke syntes han skulle velge Espen, og det hele føltes som en forlengelse av konfliktene uka før.

LANGT VENNSKAP: Espen Thoresen og Terje Sporsem har kjent hverandre i en årrekke. Foto: Alex Iversen/TV 2
LANGT VENNSKAP: Espen Thoresen og Terje Sporsem har kjent hverandre i en årrekke. Foto: Alex Iversen/TV 2 Vis mer

44-åringen synes det er synd at søndagens motstander har vært involvert i mye av det som kan karakteriseres som «høy temperatur» inne på Lundereid gård i Kragerø.

- Det er så trist, for vi alle hadde det i utgangspunktet så bra. Jeg skjønner at de som lager programmet trekker fram konfliktene litt, men det er synd at kameratskapet og samarbeidet oss imellom ikke kommer så godt frem. Selv var jeg klar på at jeg skulle kunne se alle i øynene når jeg kom ut derfra, og i ettertid føler jeg nok at konfliktene framstår sterkere enn jeg følte det som da jeg var der.

Mareritt om drama

Selv hadde han en helt klar strategi:

- For min egen del var det marerittet mitt at det skulle bli mye drama. Men jeg synes det egentlig har blitt mer drama i ettertid enn da vi faktisk var der. Ordskiftene som har kommet har vel ikke vært så konstruktive.

- Hva tenker du om at Thoresen er involvert i såpass mange disputter?

- Jeg synes det er synd for alle parter, men samtidig har folk valgt forskjellige strategier der inne. Mange av dem som var på gården har vært i mediebransjen såpass lenge at de bør skjønne at det som blir sagt og gjort fort blir fremhevet.

Sporsem ler høyt når Se og Hør forteller om radioprofilens sarkastiske kommentar om at han egentlig vant tvekampen.

- Espen er Espen. Vi snakker om en mann som har rundlurt både CIA og FBI med tulletelefoner. Jeg har stor respekt for ham, men registrerer at vi hadde to forskjellige strategier inne på «Farmen», sier han med et smil.

OPPHETET DEBATT: Øde Nerdum er mot at homofile skal få gifte seg i kirken. Det får Anniken Jørgensen til å rase. Video: TV 2 Vis mer

Fikk råd fra «Farmen»-Gaute

Sporsem røper at Thoresen på forhånd hadde ønsket at han skulle velge nettopp grenen øksekast. Det til tross for at han av tidligere «Farmen»-programleder Gaute Grøtta Grav fikk en advarsel.

- Å kaste øks er litt bingo. Det var kanskje litt dumt, selv om jeg tenkte at det var ålright å gjøre det rettferdig. Men jeg snakket med Gaute før jeg dro inn, og det eneste rådet jeg fikk var «aldri velg øksekast». Jeg trosset Mr. Farmen, forteller han lattermildt.

Det ble en thriller av en tvekamp. Begge traff på sine to første kast, og bare ett poeng skilte de to kameratene. Når Sporsem skal ta sitt tredje kast gikk det imidlertid galt:

- Jeg slo skaftet på øksa i bakhodet, og mistet kraften i rotasjonen. Da tenkte jeg bare «idiot, det var det».

Men «Farmen kjendis»-gudene ville det annerledes, for heller ikke Thoresen fikk treff på sitt tredje kast. Og med det var altså inngangsbilletten til sidekonkurransen «Torpet kjendis» klar.

- Det var oppriktig trist å være den som måtte sende hjem en god venn og kollega, medgir den seirende «Farmen kjendis»-deltakeren overfor Se og Hør.

LES OGSÅ: «Farmen kjendis»-deltaker røpet seg i sosiale medier

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer