TV3-Weeden på «weed»-farm: - Det føltes veldig ulovlig

Jannecke Weeden dro på Michelin-besøk i Danmark. Dét var langt ifra så glamorøst som man kanskje skulle tro. 

Programleder Jannecke Weeden og kokk Stian Floer reiser til Dragsholm slott i Danmark, der kjøkkensjef Claus Henriksen lager gourmetmat med cannabis. Vis mer Vis mer
Publisert

(Seoghør.no): Som programleder for «Lukket visning» og «Norges styggeste rom» på TV3, har Jannecke Weeden (40) fått oppleve litt av hvert.

Da hun spilte inn sitt nye program sammen med kokk Stian Floer, fikk hun seg imidlertid en opplevelse helt utenom det vanlige.

Under «Nordens perler»-innspillingen tok duoen turen til Dragsholm slott i Danmark, der kjøkkensjef Claus Henriksen bruker cannabis i rettene sine.

Før de kunne sette seg til bords på restauranten, måtte de imidlertid ut og plukke fersk cannabis på gården til Søren Wiuff - som også leverer urter til stjernerestauranten Noma, ifølge The Guardian.

- Følte det ikke var lov

Så der stod Jannecke Weeden, ironisk nok omringet av «weed», i cannabisåkeren til Wiuff. TV3-profilen legger ikke skjul på at opplevelsen var mildt sagt spesiell.

- Det føltes veldig ulovlig. Det gjorde det! Jeg følte veldig at det ikke var lov og at jeg i hvert fall ikke skulle være der. Søren var en veldig vittig fyr altså, men det blir man kanskje av å rusle rundt i en cannabisåker, hehe, sier hun.

  • Se video fra cannabis-utflukten øverst i saken!
PLUKKET CANNABIS: Jannecke Weeden med en stor bunt cannabis - riktignok med lavt innhold av det psykoaktive middelet THC. Foto: Stian Grytten / Privat
PLUKKET CANNABIS: Jannecke Weeden med en stor bunt cannabis - riktignok med lavt innhold av det psykoaktive middelet THC. Foto: Stian Grytten / Privat Vis mer

- Det er noe med å starte dagen i en cannabisåker, der man får dyttet i seg sånne skudd. Det var helt absurd! legger hun til.

- I episoden sier du at «det lukter gammal moro» mens dere står ute i åkeren. Har du selv røyket cannabis tidligere?

- Jeg er veldig redd for rus, så «gammal moro» var altså en henvisning til et par sånne kjellere der andre satt og røyket, forklarer Weeden.

- Hakket cannabis i en time

Jannecke påpeker at lukten av cannabis er ganske distinkt, noe som gjør det ekstra spesielt at noen har funnet ut at de skal lage gourmetmat av det.

Og på Dragsholm slott fikk hun og mesterkokk Stian førstehåndserfaring med cannabis som matingrediens.

- Vi fikk lov til å stå på kjøkkenet, Claus inviterte oss til å lage mat sammen med ham. Så han lagde noen retter, og Stian lagde noe, mens jeg stod der som en geit og hakket cannabis i sikkert en time!

Selve kokkeleringen bød altså på noen relativt absurde øyeblikk.

- Det luktet jo ikke akkurat kjøttkaker da han tilberedte maten. Claus bruker jo cannabis slik andre kanskje bruker basilikum, legger programlederen lattermildt til.

SKEPTISK: Jannecke Weeden sier til Seoghør.no at det føltes veldig rart å stå i cannabisåkeren, selv om Søren Wiuffs virksomhet er helt lovlig i Danmark. Foto: TV3 
SKEPTISK: Jannecke Weeden sier til Seoghør.no at det føltes veldig rart å stå i cannabisåkeren, selv om Søren Wiuffs virksomhet er helt lovlig i Danmark. Foto: TV3  Vis mer
IDYLLISK: Jannecke Weeden knipset også bilder av de vakre naturomgivelsene ved Dragsholm slott. Foto: Privat
IDYLLISK: Jannecke Weeden knipset også bilder av de vakre naturomgivelsene ved Dragsholm slott. Foto: Privat Vis mer

Fikk «hjernebelegg» i ganen

Dragsholm slott fikk i slutten av februar sin første Michelin-stjerne, men Jannecke må innrømme at ikke all maten de fikk servert falt like mye i smak.

- Hovedretten var saltet, tørket og frosset lammehjerne, som hadde blitt røkt på cannabis … Hjernemasse med cannabis. Det var veldig pent, men det smakte jo dét det ble røykt på.

- Og hjerne har en veldig merkelig konsistens, det er som å spise … Du må skrape det ut av ganen etterpå, det legger seg et hjernebelegg i ganen. Det var nesten merkeligere enn å skulle spise weed til alt, hehe. Men jeg kan avsløre at den cannabis-isen med cannabis-marsipan var ganske god, sier hun muntert.

Det skal sies at cannabisen som Claus Henriksen lager mat med, inneholder svært lite av det psykoaktive middelet THC, som gjør at man opplever rusfølelse.

Saken fortsetter under bildene.

GOD IS: Jannecke Weeden, Søren Wiuff og Stian Floer blir servert Glaus Henriksens berømte cannabis-is på Dragsholm slott. Foto: TV3
GOD IS: Jannecke Weeden, Søren Wiuff og Stian Floer blir servert Glaus Henriksens berømte cannabis-is på Dragsholm slott. Foto: TV3 Vis mer

- Redd jeg skulle bli rusa

Likevel var Jannecke litt skeptisk da hun spiste rett etter rett tilberedt med cannabis.

- Jeg var redd jeg skulle bli rusa. Man har jo sett andre bli rusa av lignende lukt, hehe. Men det kan være et varsku for andre som har lyst til å spise der: Hvis man spiser veldig mye, og har inntatt cannabis før, i Amsterdam for eksempel, så kan hjernen huske rusen, slik at man får en «falsk» rus, sier hun.

- Har du vært borti noe lignende tidligere? Du nevner Amsterdam?

- Vi var på en jobbtur til Amsterdam en gang, men jeg er alvorlig redd for rus. Jeg har aldri prøvd å spise disse browniene og sånn.

I løpet av «Nordens perler»-innspillingen har Jannecke Weeden smakt på «nesten alt av vitale organer hos dyr» ifølge seg selv, deriblant hjerte og nyretapp. Cannabis-dagen i Danmark skiller seg uansett ut:

- Det var nok det mest spesielle på turen. Å høste, hakke og spise cannabis ... Jeg tror vi holdt på i åtte timer. Men de fikk jo Michelin, da. Jeg hadde takket ja til desserten en gang til! Men jeg går ikke rundt og er fysen på lammehjerne, det har ikke tatt over fredagstacoen, avslutter Jannecke lattermildt.

«Nordens perler» har premiere på TV3 tirsdag klokken 21.30.

LES OGSÅ: Her går det helt galt for Mariah Carey på rød løper

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer