«Svindeljegerne»:

TV3-profil ble truet med pistol under innspilling

Det ble dramatikk da «Svindeljegerne»-produksjonen dro til Gran Canaria.

TRUET: Under et opptak i en elektronikkbutikk på Gran Canaria blir «Svindeljegerne»-programleder Kjell-Ola Kleiven truet med pistol. Video: TV 3 Vis mer

(Seoghør.no): Forrige uke hadde TV3 premiere på sitt nye program «Svindeljegerne». Her handler det om, som navnet antyder, å ta tak i svindlere og stille dem til veggs for det de har gjort.

I kveldens episode av programmet får man se at det ikke alltid er like enkelt, etter trygt, for den saks skyld. Da teamet oppsøkte en elektronikkbutikk på Gran Canaria endte det med flere slag i ansiktet på kameramannen, idet han løp inn for å komme programleder Kjell-Ola Kleiven til unnsetning.

Programlederen forsøkte nemlig å gå «undercover» som turist i sjappa. Han sier han vil kjøpe et nettbrett, fordi de sitter på dokumentasjon som tilsier at flere er blitt svindlet i butikken ved flere anledninger. Flere andre virksomheter i området ryktes å samarbeide med samme type svindel.

Se video øverst i saken.

- Get the gun!

Teamet ønsket å fremprovosere et tilfelle av svindel ved at Kjell-Ola skulle kjøpe et nettbrett på butikken. Da kameramannen ble observert lenger nede i gata, la butikkeierne ifølge progamlederen kortene sammen.

Og da han avslørte at han tilhører et TV-team og at kameramannen jobbet for ham, reagerte svindlerne med raseri og endte med å hente frem et våpen. En pistol, som svindlerne selv omtaler det som.

JAKTER SVINDLERE: Kjell-Ola Kleiven og Ole Eikeland leder TV3s nye program «Svindeljegerne», der de tar forbrukere som har opplevd å bli svindlet i forsvar. Foto: TV3
JAKTER SVINDLERE: Kjell-Ola Kleiven og Ole Eikeland leder TV3s nye program «Svindeljegerne», der de tar forbrukere som har opplevd å bli svindlet i forsvar. Foto: TV3 Vis mer

- Vi har en regel. Det er å aldri slutte å filme, og det er rett og slett på grunn av vår egen sikkerhet. Det er nok mindre sannsynlig at noen skyter deg dersom du filmer, forklarer programlederen overfor Se og Hør.

Etter flere basketak kom teamet seg ut av butikken, men etter en periode med stirring ved stranden, ble de to jaget videre nedover, inntil de bestemte seg for å snu og konfrontere svindlerne. Ved konfrontasjon i offentligheten forsvant svindlerne kjapt, forklarer programlederen.

Forsto omfanget

Da de dagen etter dro for å intervjue politisjefen på øya om bandittene, fikk han inntrykk av at politiet gjorde en razzia mot miljøet. Dette er ikke bekreftet, og den organiserte kriminaliteten som er satt i system for å rundlure turister er fortsatt et problem på øya.

- De stjeler kredittkortopplysningene til turister. Går man inn for å kjøpe en pakke tyggis kan man fort bli belastet 44.000 kr på kortet.

Kjell-Ola vedgår at de gjennom programmet blir utsatt for mye spesielt, og selv om man får se mye annet i andre episoder, forklarer programlederen at dette var ett av tilfellene hvor han tenkte «hva faen er det jeg driver med?»

- Vi dypdykker inn i områder og deler av samfunnet hvor det er ekstremt mye dritt, forklarer han.

Da politiet forklarte omfanget av miljøet, og at de aktuelle svindlerne er under etterforskning, ble realitetene rundt det de har vært med på klarere.

Reaksjonene hos teamet kommer imidlertid stort sett etter de har kommet hjem og «landet».

- Der og da er man så pumpet på adrenalin, så der og da har man fokus på oppgavene og det er det man skal ha. Men etterpå blir man redd, og teker kanskje «hva om de kommer hit?», sier Kleiven til Se og Hør.

«Svindeljegerne» kan du se på TV3 tirsdag kl. 20.30

LES OGSÅ: Derfor forsvant hun fra rampelyset