AVVISER MOBBING: TV3 hevder ingen av årets Paradise-deltakere tok kontakt med produksjonen fordi de følte seg mobbet under innspillingen. (F.v): Joachim Cerin Bekkevold, Heidi Stueflotten, Mats Figenschou Hansen, Maren Edvardsen Kallhovd, Stephan Muri S Foto: Sølve Hindhamar, Seher.no
AVVISER MOBBING: TV3 hevder ingen av årets Paradise-deltakere tok kontakt med produksjonen fordi de følte seg mobbet under innspillingen. (F.v): Joachim Cerin Bekkevold, Heidi Stueflotten, Mats Figenschou Hansen, Maren Edvardsen Kallhovd, Stephan Muri S Foto: Sølve Hindhamar, Seher.no Vis mer

TV3: - Ingen mobbes i årets Paradise

Men deltagerne er naive og kanalen tar ikke samfunnsvar, mener tidligere mobbeoffer.

Publisert
SEHER.NO: TV3 blir i dagens utgave av Dagbladet beskyldt for å vise offentlig mobbing av enkelte deltakere.

Bloggeren Sofie Frøysaa hevder det hittil har gått hardest utover Stephan Muri Sætre (23), som i går måtte forlate serien.

- Han blir stemt ut i andre uke, etter to uker med baksnakking, hersketeknikker, falskhet og offentlig ydmykelse (det verste er kanskje når partneren hans fysisk gjemmer seg for at han ikke skal komme inn i rommet). I mine øyne gjør han ingenting som fortjener en så umoden oppførsel. Ingen fortjener slik oppførsel, skriver hun i debattinnlegget.

Avviser mobbing
Til Seher.no avviser imidlertid TV3 at de legger opp til mobbing på TV-skjermen.

- Vi vurderer hele tiden under innspillingen om det er situasjoner vi bør gripe inn i. Deltakerne har også en deltakeransvarlig tilgjengelig som de kan be å få snakke med, og vi tilbyr dem også mulighet til å snakke med psykolog via telefon.

-  I årets sesong var det ingen som tok kontakt med deltakeransvarlig eller psykolog fordi de følte seg mobbet, sier Øyvind Skovli i TV3.

Søknadsrekord
Skovli påpeker at de hvert år har fått rekordstort antall søknader fra ungdommer som vil være med i serien.

- Mange av søknadene kommer fra kretsene rundt tidligere deltagere, som tydeligvis har vært fornøyd med oppholdet, sier han.

Stephan Muri Sætre hevder overfor Seher.no at han ikke oppfattet sin situasjon på hotellet som spesielt negativt, til tross for at han mener TV3 overdrev hans spionering på de andre deltakerne.

- Som regel fikk jeg bare med meg at navnet mitt ble nevnt og ikke noe annet. Mye av det som er på TV, skyldes nok ivrig klipping.

- TV3 har et samfunnsansvar
Elna Strengelsrud - som er talskvinne for foreningen mot mobbing på arbeidsplassen og selv er et tidligere mobbeoffer - hevder imidlertid Stephan og de andre deltakerne gjør seg selv en bjørnetjeneste ved å bli med på «Paradise Hotel».

- Jeg skjønner at det ser fint og fristende ut på TV, men den negative effekten kan komme senere. De er naive og skjønner nok ikke helt hva de blir med på. Hadde det vært mine unger jeg tatt dem i håret og trukket dem vekk.

- Jeg stiller også spørsmål ved oppdragelsen de har fått hjemme, hvis foreldrene deres synes det er greit at de er med på dette, sier hun til Seher.no.

Strengelsrud sier TV3 har et ansvar for å hindre at episoder som sjikaneringen av Paradise-deltaker Margrethe Storlid for to år siden ikke kommer på TV igjen.

- Alle TV-kanaler har et samfunnsansvar, også TV3. Ved å gjøre mobbing til underholdning, blir det sett på som mer akseptabelt. Det er veldig sårt for alle de som har opplevd mobbing på kroppen, sier hun.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: Max Manus' venn forsvarer Paradise-ungdommene

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer