REGNINGER MÅ VENTE: Både Åste og Glenn har faste utgifter, men ingen inntekter i Idol-tiden. Foto: Se og Hør
REGNINGER MÅ VENTE: Både Åste og Glenn har faste utgifter, men ingen inntekter i Idol-tiden. Foto: Se og HørVis mer

TV2 tjener Idol-millioner

Mens Idol-finalist Glenn har tjent null i høst, har TV2 tjent millioner bare på mobilstemmerne.

LES OGSÅ: Fikk støtte av Idol-Kurt
Seher følger fredagens Idolfinale direkte fra Oslo Spektrum fra klokken 19.30 , med kommentarer, reaksjoner, bilder og video.

SEHER.NO: I høst har Idol-fans som har stemt fram sine helter brukt tilsammen trolig
rundt 15 millioner, skriver Sunnmørsposten.

Hver stemme koster fem kroner, og fram til finalen i kveld har TV2 fått inn 3 070 000 stemmer. Tilsammen blir det altså 15 350 000 kroner. I tillegg kommer millionstore inntekter fra reklamene i pausen.

Dermed kan TV2, det britiske selskapet som sitter på rettigheten til Idol og Telenor gni seg i hendene.

Mens ingen av Idol-deltakerne har hittil tjent en krone, og særlig for familiefaren Glenn Lyse (33) har det vært en påkjenning .

- Økonomisk er det en veldig stor utfordring. Nå har jeg vært flere måneder uten inntekt, og da er det vanskelig å betale regninger. Så jeg håper jeg håper å få masse spillejobber etter Idol, slik at jeg kan komme opp på null igjen, sa Glenn i et tidligere intervju med Aftenposten.

Også for yngre deltakere som Kim Rune Hagen (17) har Idol krevd sitt- ungutten må gå ett år om igjen på videregående.

- Det er jo surt, spesielt når Bjørn-Johan og Timian ikke trenger å gå et år til. Jeg hadde håpet på å slippe som de andre, men slik ble det ikke, sier Kim Rune til Her og Nå.

Ett år ekstra på videregående tilsvarer ett års tapt inntekt. Men nå viser det seg at også Bjørn Johan vurderer å utsette skolegangen.

Riktignok for å satse på musikken, men det er vel heller ikke å utelukke at etter ett halvt skoleår med minimal skolegang, er det en stor utfordring å ta alle tentamer i januar.

I kveld kåres vinneren, Seher.no følger finalen direkte med dommerkommentarer, kommentar fra Jostein Pedersen og intervju med deltagerne.

LES OGSÅ: Fikk støtte av Idol-Kurt