BLE TRUET PÅ LIVET: Som 13-åring skrev Mah-Rukh Ali leserinnlegget «Såret av eget land», som ble førstesideoppslag i Aftenposten. I etterkant ble det utført hærverk på familiens eiendom, og hun mottok drapstrusler i posten av fornærmede landsmen Foto: NTB scanpix
BLE TRUET PÅ LIVET: Som 13-åring skrev Mah-Rukh Ali leserinnlegget «Såret av eget land», som ble førstesideoppslag i Aftenposten. I etterkant ble det utført hærverk på familiens eiendom, og hun mottok drapstrusler i posten av fornærmede landsmen Foto: NTB scanpixVis mer

TV2-anker fikk drapstrusler i posten

Og ble møtt av et stor rødt hakekors med påskriften «Pakkis, go home!» på husveggen.

SEHER.NO: Mah-Rukh Ali (28) setter to nye rekorder når hun til høsten tar over for nyhetsankeret Siri Lill Mannes: Hun blir både den yngste og det første pakistanske nyhetsankeret i TV 2.

Du har kanskje sett henne på TV2 Nyhetskanalen, men med en jobb i moderkanalen kommer enda flere til å følge henne hver kveld.

Da bladet Kamille spurte henne om hun trodde hun hadde fått jobben på grunn av sin minoritetsbakgrunn, svarte hun:

- Det synes jeg egentlig er et dumt spørsmål. Det er det samme som å spørre «Fikk du jobben fordi du er brun?» Nei, jeg tror ikke det funker sånn, sier Ali til Kamille.

Innvandrerstempelet har den drevne TV-personligheten - som både har arbeidet i Dagbladet, NRK Radio. Dagsrevyen og Nyhetskanalen, levd med hele livet. Dette på tross av at hun vokste opp på Ellingsrudåsen og Vinderen i Oslo, og føler at Norge er like mye hennes som alle andres
.

Dette stempelet vekket et engasjement hos Mah-Rukh. Derfor begynte hun å skrive. Hennes leserinnlegg «Såret av eget land» ble førstesideoppslag i Aftenposten. På det tidspunktet var hun bare 13 år.

Dessverre var det flere landsmenn som reagerte negativt på leserinnlegget, og en dag ble hun møtt av et stor rødt hakekors med påskriften «Pakkis, go home!» på husveggen.

- Jeg fikk mange rasistiske brev og drapstrusler i posten. Men det gjorde at jeg bare ble mer engasjert.

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.
 
LES OGSÅ: Nette norske nyhetsankere