«Luksusfellen»:

TV-tabbe: - Litt pinlig!

La du merke til denne detaljen?

RING RING: Økonomiekspert Lene Drange gjorde seg ferdig i telefonen i sesongåpningen av «Luksusfellen». Men var det egentlig noen i den andre enden? Video: Viaplay Vis mer
Publisert

«Luksusfellen» er tilbake med ny sesong, og i den aller første episoden får seerne møte Cecilie Fjellhøy (34) som er kjent fra historien om og dokumentaren «Tindersvindleren».

I 2018 matchet Fjellhøy med Simon Leviev, hvis egentlige navn er Simon Hayut, på datingappen Tinder. Noen få måneder senere hadde hun en gjeld på tre millioner kroner.

Selv om Fjellhøys historie er oppsiktsvekkende, er det noe annet som også fanger oppmerksomheten i den aller første episoden av årets «Luksusfellen».

Telefontabbe

I episoden får vi se klipp av at ekspert og programleder Lene Drange (31) tilsynelatende ringer til kreditorene for å forhandle om gjelden til Fjellhøy.

Samtidig kan den observante seer få øye på at Drange imidlertid ikke har noen på tråden. Skjermen til telefonen er nemlig inne på tastaturet, uten å være i en telefonsamtale.

- Det var litt pinlig, sier Drange lattermildt til Se og Hør.

TABBE: Telefontabbe i første episode av «Luksusfellen». Her vil den observante seer legge merke til at Lene Drange faktisk ikke har ringt noen. Foto: Viaplay
TABBE: Telefontabbe i første episode av «Luksusfellen». Her vil den observante seer legge merke til at Lene Drange faktisk ikke har ringt noen. Foto: Viaplay Vis mer

En av seerne som har lagt merke til «Luksusfellen»-tabben er forfatter og tv-profil Linnéa Myhre (32), noe hun viser frem til sine nesten 68 000 følgere på Twitter.

«Når du jobber hardt for å overbevise kreditorene», skriver Myhre på sin Twitter-konto.

Forklarer hva som skjedde

Overfor Se og Hør kan økonomiekspert Drange avsløre at det vi ser i episoden er en gjenskapning av samtalen med kreditoren.

- I denne sammenhengen ønsket ikke kreditoren å ha stemmen sin på TV, så vi var nødt til lage en rekonstruksjon av personhensyn. Rett og slett et TV-triks, innrømmer Drange.

LUKSUSFELLEN: Cecilie Fjellhøy, kjent fra «Tindersvindleren», får vanskelig for å puste da Hallgeir Kvadsheim går gjennom forbrukslånene hennes. Video: Viaplay Vis mer

Bak kulissene

Tidligere har «Luksusfellen»-produksjonen røpet noen detaljer om hvordan det hele egentlig fungerer bak kulissene.

Blant annet er pengetavle-seansen et fast innslag i hver episode av programmet, hvor man får oversikt over deltakerens forbruk.

Produksjonsleder for« Luksusfellen» har i et tidligere intervju med Se og Hør røpet at pengesedlene som brukes er ekte. Bakgrunnen for dette er at produksjonen ønsker «å forsterke virkelighetsfølelsen» under innspillingen.

Men det er ikke bare virkelighetsfølelsen som skal være grunnen til at det brukes ekte penger i produksjonen. Det er heller ikke lov å printe ut falske penger som kan minne om ekte sedler.

- Da vi starta fikk vi beskjed fra Norges Bank om at det ikke er lov å bruke falske sedler i innspillingen. Det er heller ikke lov å lage dem. Om vi skulle brukt falske sedler, måtte de vært tydelig falske, som for eksempel monopolpenger, har økonom Hallgeir Kvadsheim uttalt til Se og Hør.

LES OGSÅ: Slik går det etter «Luksusfellen»

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer