Johnny Lewis fra «Sons of Anarchy»:

TV-stjernens brutale dødsdag er fortsatt et mysterium

Skuespillerens spesielle dødsfall sjokkerte Hollywood.

DØDE: Omstendighetene rundt dødsfallet til den da 28 år gamle Johnny Lewis er fortsatt et mysterium. Foto: AP / Carlo Allegri / NTB Scanpix
DØDE: Omstendighetene rundt dødsfallet til den da 28 år gamle Johnny Lewis er fortsatt et mysterium. Foto: AP / Carlo Allegri / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Se og Hør): Skuespillere i Hollywood lever av å feste både sanne og fiksjonelle historier til film, men innimellom overgår deres egne liv mye av det man kan forestille seg i fantasien.

Ved mer enn ett tilfelle har skjebnen til kjente skuespillere minnet urovekkende mye om det som kunne vært handlingen i en skrekk- eller spenningsfilm.

Blant disse tilfellene finner man den unge skuespilleren Johnny Lewis, som ble funnet død i en oppkjørsel i Los Angeles om morgenen onsdag 26. september 2012.

Lewis, som skulle ha fylt 29 år en knapp måned senere, rakk å medvirke i flere filmer og tv-serier i løpet av karrieren. Imidlertid var han mest kjent for serien «Sons of Anarchy», der han hadde en rolle i 2008 og 2009.

Tre år etter at han forlot den populære tv-serien, var det derimot de mystiske omstendighetene rundt hans død som kom til å få mest oppmerksomhet.

POPULÆR SERIE: Johnny Lewis sluttet i prisvinnende «Sons of Anarchy» etter to sesonger. Få år senere var han død. Her er hovedrolleinnehaver Charlie Hunnam. Foto: FX Networks/ TV 2
POPULÆR SERIE: Johnny Lewis sluttet i prisvinnende «Sons of Anarchy» etter to sesonger. Få år senere var han død. Her er hovedrolleinnehaver Charlie Hunnam. Foto: FX Networks/ TV 2 Vis mer

«En grusom scene»

Eiendommen der Johnny Lewis ble funnet død, viste seg nemlig også å være et drapsåsted, kunne nettstedet TMZ melde den gang.

Skuespilleren hadde bodd på eiendommen, som ligger i Los Feliz-området i utkanten av Hollywood, i et par uker da de grufulle hendelsene inntraff.

Ifølge CNN ble 81 år gamle Catherine Davis, som var Johnny Lewis sin husvertinne, funnet død inne i huset på eiendommen.

«Hjernemasse og vev synlig på gulvet rundt henne. Ansiktet hennes er dekket av blod. Rettsmedisiner Kelli Blanchard

Davis, som ofte leide ut til skuespillere og produsenter som befant seg i Los Angeles i kortere perioder, døde av stump vold mot hodet, og Lewis ble raskt mistenkt for å stå bak drapet.

Ifølge politiet i Los Angeles så det ut til at huset hennes var blitt ransaket, og Davis ble funnet død i tredje etasje. Katten hennes var også død, og begge ble funnet i det politiet beskrev som en «grusom scene».

Død katt i dusjen

Ifølge Los Angeles Magazine fant etterforskerne en rusten hammer på rommet Johnny Lewis leide av Catherine Davis. Hammeren hadde spor av blod på seg, og på badet som tilhørte rommet fant de en blodig, død katt i dusjen med knust hodeskalle.

Rett over gangen fra «Sons of Anarchy»-stjernens rom lå soverommet til husvertinnen hans. Der ble det funnet blod på sengeramma og veggen, og på et bord og en stol.

Den 81-årige kvinnen lå på gulvet ved siden av senga, og det var tydelig at volden som var blitt utøvd mot hodet hennes var av det svært brutale slaget.

«Hjernemasse og vev synlig på gulvet rundt henne. Ansiktet hennes er dekket av blod», skrev rettsmedisiner Kelli Blanchard blant annet i sin rapport.

I tillegg til at Lewis skal ha slått Davis flere ganger, skal skuespilleren ha tatt kvelertak på husvertinnen sin.

Det var imidlertid uklart hvorvidt hammeren som ble funnet på rommet til Lewis ble brukt i drapet på Davis. Ifølge etterforskerne skal tv-stjernen ha tatt livet av den aldrende kvinnens katt etter å ha forlatt drapsåstedet - den elskelige husvertinnens soverom.

Angrep nabo med «superkrefter»

Hva var så opptakten til de brutale scenene som utspilte seg i dette fredelige nabolaget i Hollywood-området av Los Angeles en morgen i slutten av september 2012?

Ifølge Dan Blackburn, den nærmeste naboen til eiendommen som med ett ble forvandlet til et drapsåsted, angrep Johnny Lewis ham og en maler som jobbet på huset hans helt uprovosert denne dagen.

«Sons of Anarchy»-stjernen hadde kommet og introdusert seg som Blackburns «nye nabo» om lag en halvtime tidligere, før han vendte tilbake i en langt mer voldelig utgave.

Lewis skal tilsynelatende ha hatt overmenneskelige krefter, og det krevde store anstrengelser fra både Blackburn, kona hans og den inneleide maleren for å få stengt ham ute slik at de fikk ringt politiet.

I Los Angeles Magazine-artikkelen forteller Blackburn at han fulgte Lewis med øynene mens han forsvant inn igjen i Catherine Davis sin villa, og ifølge Blackburn minnet Lewis om Spider-Man da han lynraskt løp og klatret over gjerdet rundt eiendommen.

Politiet var raskt på stedet, og Johnny Lewis omkom trolig da han prøvde å flykte fra huset etter å ha hørt sirenene nærme seg. Ifølge CNN falt han i døden fra hustaket og knuste hodeskallen mot asfalten i oppkjørselen.

Det var der han ble funnet av den første politipatruljen, livløs i en blodpøl. De konkrete omstendighetene rundt hans død, har imidlertid forblitt et mysterium.

Flere andre medier, deriblant Huffington Post og Portland Press Herald, rapporterte i tillegg at det fatale fallet kunne ha skjedd fra en balkong, garasjen eller ned en trapp. Politiet uttalte at det var uklart hvorvidt Lewis falt eller hoppet, men de fleste medier skrev likevel at han «falt».

FALT I DØDEN: Her endte livet til skuespiller Johnny Lewis, etter en uforståelig voldelig morgen i det rolige Los Feliz-strøket i Los Angeles. Foto: AP/ NTB scanpix
FALT I DØDEN: Her endte livet til skuespiller Johnny Lewis, etter en uforståelig voldelig morgen i det rolige Los Feliz-strøket i Los Angeles. Foto: AP/ NTB scanpix Vis mer

Fant ingen spor etter dop

Hva var det som utløste den ufattelige oppførselen til 28 år gamle Johnny Lewis?

Politiinspektør i LAPD, Andrew Smith, uttalte innledningsvis at politiet mistenkte at stoff var involvert, selv om de ikke hadde konkrete bevis for at Lewis «gikk på noe» på drapstidspunktet.

Da resultatene av den endelige obduksjonsrapporten ble offentliggjort et par måneder senere, viste det seg imidlertid at Lewis verken hadde alkohol eller tyngre rusmidler i kroppen da han døde.

Ifølge TMZ, som refererte fra rapporten, ble det funnet noe annet mystisk under obduksjonen: Lewis skal ha hatt neglemerker på hver side av halsen, og han hadde tilsynelatende blitt delvis utsatt for kvelning.

FIKK DET VANSKELIG: «Sons of Anarchy»-stjernen slet med personlige problemer den siste tiden han levde. Her er han avbildet på Toronto International Film Festival ett år før sin død. Foto: AP/ NTB scanpix
FIKK DET VANSKELIG: «Sons of Anarchy»-stjernen slet med personlige problemer den siste tiden han levde. Her er han avbildet på Toronto International Film Festival ett år før sin død. Foto: AP/ NTB scanpix Vis mer

Det er ikke kjent om merkene ble påført Lewis av Davis før hun døde, eller om skadene kan ha vært selvpåført på en eller annen måte.

I tida før sin død, sleit Johnny Lewis med psykiske problemer. Han ble tvangsinnlagt på psykiatrisk avdeling, og fikk resepter på medisiner som brukes til å behandle både schizofreni og bipolar lidelse.

Ifølge rettsdokumenter hadde det gått nedover med skuespilleren siden januar 2012. Han ble innrullert i behandlingsopplegg for både rus- og alkoholavhengighet og mentale lidelser, ifølge CBS News.

- Vil fortsette å utgjøre en trussel

I løpet av 2012 ble Johnny Lewis dessuten arrestert ved et par anledninger, for tilfeller av overfall og innbrudd, og han ble sendt i fengsel, ifølge E!News.

I mai 2012 ble det skrevet en rapport knyttet til mulig prøveløslatelse av Lewis, som CBS News og Associated Press siterte fra etter hans død. Der het det blant annet:

«(...) tiltalte lider av en eller annen form for kjemisk avhengighet, psykiske problemer og mangel på fast bopel. Gitt dette, vil han fortsette å utgjøre en trussel for ethvert nærmiljø han vil bo i.»

Under én uke før sin død hadde Lewis blitt løslatt fra fengsel, selv om han ifølge Los Angeles Times sonet en fengselsstraff på nesten to år.

«Jeg skulle ønske jeg kunne si at jeg ble sjokkert over gårsdagens hendelser, men det ble jeg ikke. Kurt Sutter, skaperen av «Sons of Anarchy»

Ifølge CBS News var 28-åringen prøveløslatt under oppsyn da han døde. Advokaten hans, Jonathan Mandel, uttalte at skuespilleren hadde alvorlige psykiske problemer som tilsynelatende hadde kommer til overflaten relativt nylig.

- Johnny Lewis hadde store problemer, mye mentale problemer. Jeg anbefalte ham behandling, men han avslo, sa Mandel etter sin klients død.

Advokaten la til at både Lewis sine foreldre og andre rundt skuespilleren desperat hadde forsøkt å hjelpe ham.

KJENTE TIL PROBLEMENE: «Sons of Anarchy»-skaper Kurt Sutter. Foto: Reuters/ NTB scanpix
KJENTE TIL PROBLEMENE: «Sons of Anarchy»-skaper Kurt Sutter. Foto: Reuters/ NTB scanpix Vis mer

Kurt Sutter, skaperen av «Sons of Anarchy», skrev følgende om Johnny Lewis sitt endelikt på det sosiale mediet Whosay, ifølge The Wrap:

- Det var en tragisk slutt for en ekstremt talentfull fyr, som dessverre hadde mistet fotfestet. Jeg skulle ønske jeg kunne si at jeg ble sjokkert over gårsdagens hendelser, men det ble jeg ikke. Jeg beklager dypt at et uskyldig liv ble kastet inn i hans destruktive bane.

LES OGSÅ: - Pappa ville blitt ekstremt såret

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer