Charlie Heaton fra «Stranger Things»:

TV-stjernen snakker ut om kokain-dramaet

- Det var så jævlig. Det var helt jævlig, sier 24-åringen.

- VANSKELIG: Skuespiller Charlie Heaton ble i høst stoppet på flyplassen i Los Angeles med kokainrester i bagasjen sin, og ble sendt tilbake til Storbritannia. Nå bryter han stillheten om skandalen. Foto: NTB scanpix
- VANSKELIG: Skuespiller Charlie Heaton ble i høst stoppet på flyplassen i Los Angeles med kokainrester i bagasjen sin, og ble sendt tilbake til Storbritannia. Nå bryter han stillheten om skandalen. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

(Se og Hør): I fjor høst forandret livet til skuespiller Charlie Heaton (24) seg fort. Han er kjent som en av stjernene fra Netflix-suksessen «Stranger Things», og kommer opprinnelig fra Yorkshire i England.

Store deler av produksjonen til serien foregår i USA, og da er man som utenlandsk statsborger avhengig av å komme inn i landet.

At 24-åringen ble tatt med rester av kokain i bagasjen på LAX-flyplassen i Los Angeles, satte en stopper for de hyppige reisene til drømmenes land. Han skulle egentlig på premierefesten til den kritikerroste andre sesongen av serien, men kom altså ikke så langt.

Nå bryter tv-stjernen tausheten om skandalen, som skapte overskrifter verden over.

TV-STJERNE: Charlie Heaton i en scene fra sesong to av «Stranger Things», i rollen som Jonathan Byers. Foto: Netflix/ Kobal/ REX/Shutterstock/ NTB scanpix
TV-STJERNE: Charlie Heaton i en scene fra sesong to av «Stranger Things», i rollen som Jonathan Byers. Foto: Netflix/ Kobal/ REX/Shutterstock/ NTB scanpix Vis mer

Holdt tett om skandalen

- Det var så jævlig. Det var helt jævlig, forteller han i et intervju med magasinet Flaunt.

Som britisk statsborger ble Heaton verken bøtelagt eller arrestert, og hendelsen fikk ikke andre følger enn at 24-åringen ble nektet adgang til landet og i stedet returnert til London.

- Dersom du er utenlandsk statsborger og det er et stort funn av narkotiske stoffer kan man bli siktet, men dersom det er til personlig forbruk er konsekvensen at man ikke blir sluppet inn i landet. Amerikansk lovgivning er svært streng på dette, uttalte en representant for skuespilleren den gang.

Heaton ga selv en uttalelse etter hendelsen, men har i stor grad holdt tett om skandalen etter at den fant sted i oktober.

- Tenkte ikke over at jeg var berømt

Han synes oppmerksomheten rundt hendelsen, som ble slått opp i flere internasjonale aviser, var vanskelig å svelge.

- Det var vanskelig. Alt skjedde så fort, og jeg hadde ikke tenkt over at jeg var berømt. Når noe fra ditt profesjonelle liv plutselig trer inn i ditt personlige liv … Man føler seg så sårbar, sier han og fortsetter:

- Og plutselig blir det en kjempestor historie og blir blåst ut av proporsjoner.

Mediene skal ha dukket opp utenfor familiens hjem i Yorkshire, i håp om å få et glimt av den returnerende skuespilleren eller en kommentar fra familien hans.

24-årige Charlie beskriver situasjonen som vanskelig og oppskakende.

Flaunt-intervjuet går ikke inn på hvor mye kokain han ble tatt med, men det skal ha dreid seg om rester funnet i skuespillerens bagasje. Han er derimot ikke sperret ute fra USA for livstid, og skal tilbake i april. Han sier at «alt er fikset nå», og beskriver bare hendelsen som et vondt minne.

GOLDEN GLOBE: Fire av barneskuespillerne i serien ‹‹Stranger Things›› er samlet i ei stue da nominasjonene for 2017s Golden Globe-prisutdeling blir annonsert. Video: Stranger Things/Twitter/NTB Scanpix Vis mer

Slo tilbake

Mange av de unge stjerneskuddene i serien har klart å skape overskrifter de siste par årene. I november i fjor sto 14 år gamle Finn Wolfhard, som spiller rollen Mike, fram med en ekkel historie.

Fansen er tilsynelatende blitt såpass krevende at 14-åringen valgte å ta et oppgjør med dem i flere innlegg på Twitter.

- Hei, alle sammen! Jeg vil ikke bannlyse noen fra denne fanskaren, men hvis dere er oppriktige vil dere ikke trakassere vennene mine, eller kollegene mine. Dere vet alle hvem dere er, tvitret han.

POPULÆR: «Stranger Things»-suksessen har gitt Finn Wolfhard fans i alle aldre, men han har også fått oppleve baksiden av medaljen. Foto: Netflix/ Kobal/ REX/Shutterstock/ NTB scanpix
POPULÆR: «Stranger Things»-suksessen har gitt Finn Wolfhard fans i alle aldre, men han har også fått oppleve baksiden av medaljen. Foto: Netflix/ Kobal/ REX/Shutterstock/ NTB scanpix Vis mer

Wolfhard, som spiller en av de mest sentrale rollene i «Stranger Things», fortsatte beskjeden sin til fansen i et nytt innlegg:

- Hvorfor jeg i det hele tatt trenger å tvitre dette, vet jeg ikke. Enhver som kaller seg en «fan» og aktivt går etter noen som rett og slett er skuespillere og gjør jobben sin, er latterlig.

Ifølge Newsweek, som omtalte saken, er det nærliggende å tro at barnestjernen indirekte refererer til seg selv i Twitter-meldingene.

Nettstedet påpekte nemlig at Wolfhard måtte tåle kritikk fordi han ikke stoppet og sa hei til en fan som hadde ventet på ham utenfor hotellet hans.

Ekkel forespørsel

Newsweek refererte også til en annen oppsiktsvekkende hendelse, der den kvinnelige modellen Ali Michael (27) skal ha bedt 14-åringen om å ta kontakt med henne om fire år - når han har fylt 18 (den seksuelle lavalderen i flere amerikanske delstater er 18 år, journ.anm.).

Ifølge Newsweek og Popbuzz kom 27-åringen med forespørselen, som skal ha fått kraftig motbør i sosiale medier, da hun publiserte et bilde av 14-åringen under «stories» på Instagram. Ali Michael skal i ettertid ha beklaget det hele, ifølge TMZ.

Den populære barnestjernen har for øvrig kommentert den upassende kommentaren fra den voksne kvinnen i et kort videointervju med TMZ.

- Det der var sprøtt! Det var ekkelt (...) Det var bra at hun beklaget, da, kommenterte Wolfhard blant annet.

LES OGSÅ: «Stranger Things»-stjernen ble strandet på Bali

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer