GIFT: Patton Oswalt og Meredith Salenger har giftet seg. Ekteskapet ble inngått bare måneder etter at Patton mistet sin forrige kone. Foto: Splash News, NTB scanpix
GIFT: Patton Oswalt og Meredith Salenger har giftet seg. Ekteskapet ble inngått bare måneder etter at Patton mistet sin forrige kone. Foto: Splash News, NTB scanpix Vis mer

Patton Oswalt:

Tv-stjernen giftet seg ett år etter at kona døde

Sa «ja» til hverandre i Los Angeles.

(Se og Hør): I april i fjor kom sjokknyheten om at «Kongen av Queens»-stjernen Patton Oswalt (48) var blitt enkemann. Han fant sin egen kone, Michelle McNamara, død i sengen.

Det var en kombinasjon av medisiner, i tillegg til en tilstand som førte til blokkeringer i arteriene, som til slutt krevde livet hennes. Det var lenge knyttet usikkerhet til hvorfor hun døde, men i februar kom altså svaret.

Selv om han har fortalt om sorgen flere ganger, har han også vært åpen om lykken han har i livet. 14 måneder etter dødsfallet, kunne han nemlig avsløre at lykken smilte ham - i form av kjærlighet. I november 2017 kulminerte lykken igjen. Patton har nemlig giftet seg.

Avslørt på Twitter

I juni dukket Patton opp på premieren til sin nyeste film «Baby Driver» - hånd i hånd med skuespilleren Meredith Salenger (47). Duoen poserte smilende sammen foran fotografene, men hadde ikke på dette tidspunktet uttalt seg offentlig om at de var kjærester. Det skulle likevel ikke ta lang tid før de bekreftet at de hadde funnet kjærligheten.

Måneden etter kom imidlertid gladnyheten om at paret var forlovet, og nå, den 4. november, er han og Meredith blitt rette ektefolk.

«Hva gjorde dere i går?», skrev Oswalt på Twitter - sammen med et bilde av ham, dattera Alice og hans nye kone.

«Ekte kjærlighet. Ekte lykke. For evig og alltid. Oswalt-paret», skrev Meredith da hun delte samme, glade bilde på Instagram.

Bryllupet fant sted ved Jim Henson Studios i Los Angeles, og det var skuespiller Martha Plimpton som fungerte som prest.

Paret har lagt ut flere bilder av hverandre i sosiale medier siden de først avslørte at de var sammen, og nå har de altså gått hele veien. Mens Meredith hadde på seg en hvit kjole og svarte pumps med åpen to, hadde Patton på seg en grå dress. Hans datter Alice smilte med blomster i håret, ikledd en hvit kjole og ballerinasko.

På Twitter og Instagram strømmer gratulasjonene inn fra fjern og nær. Det hersker liten tvil om at mange unner Oswalt dette, etter det harde året han nå har lagt bak seg.

Åpen om sorgen

I desember skrev Patton Oswalt et åpenhjertig brev som omhandlet den nye tilværelsen som alenefar. Det ble publisert i bladet GQ.

«For fem måneder og ti dager siden, når jeg skriver dette, ble jeg aleneforsørger. Jeg var en del av et fantastisk foreldre-lag, men vi var ikke like. Michelle var en poengtert person, en planlegger og en påskynder. Jeg var en kontorassistent, en som fulgte instrukser.»

«Jeg så fram til å tilbringe livet med den mest originale personen jeg noensinne hadde møtt. Og nå? Borte. Helt borte», skrev han.

Han ga også motiverende råd til andre alenefedre.

«Hvis du føler at du tviler på deg selv, trøst deg med det faktum om at jeg gjør dette. Jeg. Vær sammen med meg i en time en gang. Jeg klarer ikke å kjøre manuelt gir. Jeg klarer ikke å lage eggerøre. Jeg klarer ikke å stå på skøyter. Men jeg gjør dette. Er en far. Jeg har ansvar for et annet menneske. Så du klarer dette. Jeg lover.»

- Verste dagen

Tidligere i år la han alle kortene på bordet. Dokumentaren «Patton Oswalt: Annihilation», som lanseres på Netflix i disse dager, går blant annet inn på hvordan han fortalte datteren at moren hennes var død.

Etter å ha levert datteren Alice på skolen dagen etter, gikk han for å sjekke om Michelle hadde stått opp. Da oppdaget han at hun ikke pustet.

- Jeg forsøkte bokstavelig talt å lukke øynene for å komme ut av dette, sa han.

STERKT: Skuespiller Patton Oswalt mistet sin kone Michelle McNamara i april 2016. Tidligere i år fortalte han hvordan det var å gi den tunge beskjeden til sin da sju år gamle datter. Foto: NTB scanpix
STERKT: Skuespiller Patton Oswalt mistet sin kone Michelle McNamara i april 2016. Tidligere i år fortalte han hvordan det var å gi den tunge beskjeden til sin da sju år gamle datter. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Den nest verste dagen i livet mitt var da kona mi døde. Den verste var dagen etter, da jeg måtte fortelle det til datteren vår. Michelle døde mens Alice var på skolen. Mens jeg spydde, skrek og stresset, snakket jeg til skolen og fortalte dem hva som hadde skjedd og hva de skulle gjøre, forteller han.

Hun foreslo at åtteåringen, som den gang var sju, skulle være hjemme fra skolen den påfølgende dagen. På den måten kunne Oswalt og datteren dele morgenen sammen, før han avslørte sannheten den formiddagen.

- Vi gjorde det sånn. Vi koste oss på morgenen, og så satt jeg meg ned med henne. Jeg så på datteren min og ødela verdenen hennes. Jeg måtte se på denne lille jenta som var alt for meg, mens jeg tok alt vekk fra henne, sier han.

Oswalt legger ikke skjul på at dette var krevende for ham som far, og at det ville ta lengre tid for ham å bli bedre etter denne konkrete opplevelsen enn fra det å finne sin egen kone død.

- Jeg kan reise meg igjen, gjøre jobben min og være en far, men såret er der. Det gror, men det er ennå ikke over.

LES OGSÅ: Fant lykken med syv år yngre artist