Matthew Morrison fra «Glee»:

TV-stjernen fortviler over dyremishandling-anklager

Skuespilleren er rystet etter å ha blitt konfrontert med angivelig mishandling av en hund på filmsettet.

FORTVILER: Skuespiller Matthew Morrison er rasende på filmprodusentene på sin kommende film etter han er blitt gjort kjent med at en hund ble utsatt for brutal behandling under innspillingen av hans kommende film. Her med «Glee»-kollega Lea Michele i 2010. Foto: Reuters/ NTB scanpix
FORTVILER: Skuespiller Matthew Morrison er rasende på filmprodusentene på sin kommende film etter han er blitt gjort kjent med at en hund ble utsatt for brutal behandling under innspillingen av hans kommende film. Her med «Glee»-kollega Lea Michele i 2010. Foto: Reuters/ NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Se og Hør): Skuespilleren Matthew Morrison (39) er i harnisk etter at han er blitt gjort kjent med at en hund angivelig skal ha blitt utsatt for en svært brutal behandling på filmsettet av sin kommende film «Crazy Alien» i Kina.

Den sjokkerende videoen, som ifølge TMZ skal ha blitt tilsendt dyrevernsorganisasjonen PETA gjennom en anonym varsler, skaper sterke reaksjoner, også blant skuespillerne selv.

Nå raser «Glee»-stjernen mot filmprodusentene på Twitter, da han angivelig ikke skal ha ant noe om den brutale behandlingen av hunden på filmsettet.

Fortviler

Innspillingen skal ifølge nettstedet ha funnet sted i Kina i november, og scenen skal vise at hunden er tatt til fange av romvesener.

I den 49 sekunder lange videoen hevder dyrevernorganorganisajonen man ser hvordan en schæferhund blir låst i et bur, kastet opp i luften og snurret rundt, for til slutt å bli slengt i en iskald elv.

Scenen skal også ha blitt gjort gjentatte ganger inntil regissøren var fornøyd med klippet. Ifølge nettstedet skal hunden tilsynelatende ikke ha tatt fysisk skade av episoden, men skal ha virket medtatt og engstelig.

Matthew skal ifølge nettstedet ikke ha vært til stede på settet under innspillingen av filmscenen, og skal derfor ikke ha vært klar over at hendelsen har funnet sted.

TYSK HUNDERASE: Det var stor schæferhund skom skal ha vært utsatt for en forferdelig behandling under filminspillingen i Kina. Foto: NTB Scanpix.
TYSK HUNDERASE: Det var stor schæferhund skom skal ha vært utsatt for en forferdelig behandling under filminspillingen i Kina. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

Etter at videoen ble publisert raser dyrevernere og fansen over hendelsen, noe som har fått Matthew til å kommentere videoen på Twitter. Her skriver skuespilleren blant annet at han ville ha gjort alt i sin makt for å stoppe dyremishandlingen dersom han hadde vært klar over at det skjedde.

« … jeg er fullstendig knust over å se et dyr bli behandlet på denne måten. Hadde jeg vært på settet eller visst om dette, ville jeg gjort alt i min makt for å stoppe dette. Jeg har ringt produsentene for å uttrykke mitt raseri over saken».

​Kina, som har hund som en vanlig del av kosten, er til stadighet i søkelyset for sin røffe behandling av dyrene. Men det også langt fra første gang det blir rapportert om dårlig behandling av dyr under Hollywood-produksjoner.
​​

Nær ved å drukne

Mens det på filmsett gjerne er benyttet rekvisita for mindre scener, er det langt fra sjelden at dyr har større roller i filmer. I slike filmer blir rulleteksten gjerne merket med teksten «Ingen dyr ble skadet i denne produksjonen», men tidligere avsløringer har likevel vist at det ofte forekommer brutal behandling av dyr på filmsett.

27 DYR DØDE: Ender inspillingen av den første av de tre «Hobbiten»-filmene, døde hele 27 dyr. Foto: NTB Scanpix.
27 DYR DØDE: Ender inspillingen av den første av de tre «Hobbiten»-filmene, døde hele 27 dyr. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

Mens selskapet Merican Humane Association (AHA) har ansvaret for å kontrollere dyrenes velferd på settet, har Hollywood Reporter ikke bare avslørt at dyr er blitt skadet eller drept under innspilling, men at filmene også har fått markere produksjonen med den feilaktige setningen: «Ingen dyr ble skadet i denne produksjonen».

Blant annet kom det frem at tigeren i filmen «Life of Pi» (2012) var nær ved å drukne under innspillingen, og at hele 27 dyr døde under innspillingen av storfilmen «Hobbiten», også dette i 2012.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer