Luke Perry er død:

TV-stjernen død etter massivt slag

Han ble 52 år gammel.

DØD: Luke Perry (52) er død. Forrige uke ble han lagt inn på sykehus etter å ha fått slag. Slik ble han en superstjerne. Foto: Fox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skuespiller Luke Perry er død. Han ble 52 år gammel, og døde med familien ved sin side på St. Joseph's-sykehuset i Burbank. Det melder TMZ. Han døde mandag morgen amerikansk tid.

Forrige uke ble 52-åringen, kjent fra «Beverly Hills 90210» lagt inn på sykehus etter å ha fått et massivt slag. Det var dette som til slutt sørget for dødsfallet.

- Familien setter pris på støtten og bønnene som er blitt gitt til Luke fra hele verden, og ber om ro i denne sorgfulle perioden, sier Arnold Robinson, Perrys publisist.

52-åringen fikk et slag onsdag morgen, og at han ble innlagt på sykehuset. TMZ skrev at tilstanden hans var uklar, og Perrys representanter bekreftet overfor Variety at 52-åringen lå på sykehuset for videre observasjon.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

For store skader

Det skulle altså vise seg at tilstanden hans var dårlig. En av hans representanter sier til TMZ nå at legene forsøkte å bedøve han, slik at han muligens kunne overleve slaget. Skadene skal derimot ha vært for store.

Kilder har uttalt til TMZ at skuespilleren ble lagt i kunstig koma da han ankom sykehuset, men dette har representanter for 52-åringen avkreftet. Han skal ha fått beroligende midler, som representanten hans nå altså bekrefter.

Skuespilleren etterlater seg barna Jack (21) og Sophie (18), og forloveden Wendy Madison Bauer. De sto rundt ham da han døde. Hans ekskone Minne Sharp skal også ha vært til stede.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

RIVERDALE: Nå avdøde Luke Perry (52) spiller blant annet i Netflix-serien «Riverdale», som er inne i sin tredje sesong nå. Video: Netflix Vis mer

Hollywood i sorg

I sosiale medier har flere kommet med kondolanser etter at dødsfallet ble kjent. Fansen skriver at de er hjerteknust, mens flere Hollywood-profiler har delt rørende hyllester.

- Kjæreste Luke! Jeg kommer alltid til å huske de fine minnene vi har delt gjennom de siste 30 årene med varme. Håper reisen din videre vil bli beriket av de fantastiske sjelene som har gått bort før deg, på samme måte som du har beriket livene til de du etterlater. Kjære Gud, vær så snill å gi ham et sete nær deg. Det fortjener han, skriver Perrys «Beverly Hills 90210»-kollega, Ian Ziering kort tid etter nyheten om dødsfallet ble kjent:

View this post on Instagram

💔💔💔

A post shared by Busy Philipps (@busyphilipps) on

Serie-comeback

Nyheten om at Perry fikk slag kom samme dag som kanalen FOX har annonserte at serien, som ga ham det store gjennombruddet i Hollywood for snart 30 år siden, «Beverly Hills 90210», gjør comeback med flere av skuespillerne.

I rollen som rebellen Dylan McKay smeltet Perry ungpikehjerter over hele verden da han var en del av den populære ungdomsserien fra 1990 til 1995, og igjen fra 1998 til 2000. Særlig romansen mellom ham og Brenda Walsh, spilt av Shannen Doherty (47), var et hett tema i «Beverly Hills 90210».

Perry var ikke blant de seks som hadde signert kontrakt og var bekreftet til comebacket av serien, som kommer i form av seks episoder til sommeren.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

Ifølge Entertainment Weekly var imidlertid ikke rollebesetningen komplett, og «døra stod fremdeles åpen» for at også de to siste skuespillerne, henholdsvis Luke Perry og Shannen Doherty, kunne komme om bord. Dette skjer altså ikke nå, som Perry har avgått ved døden.

For fire dager siden sendte Shannen Doherty sine tanker til den tidligere «Beverly Hills 90210»-kollegaen på Instagram:

- Min venn. Jeg holder tett om deg og gir deg styrke. Dette klarer du, skrev hun sammen med dette bildet fra duoens glansdager som Dylan og Brenda:

Også Ian Ziering, kjent fra samme TV-serie, tok til sosiale medier for å uttrykke sin bekymring:

- Ord kan ikke beskrive hva hjertet mitt føler etter å ha hørt dagens sjokkerende nyheter. La oss alle be for rask bedring, skrev han på Instagram.

LES OGSÅ:
Slik gikk kronprins Haakons operasjon

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer