TURBULENT: «Melrose Place»-stjerna Amy Locane kjørte i fylla i 2010. Turen endte med et krasj, og en kvinne i den andre bilen døde. Slik har det gått med stjerna siden den gang. Foto: Fox, TV3
TURBULENT: «Melrose Place»-stjerna Amy Locane kjørte i fylla i 2010. Turen endte med et krasj, og en kvinne i den andre bilen døde. Slik har det gått med stjerna siden den gang. Foto: Fox, TV3 Vis mer

Amy Locane fra «Melrose Place»:

TV-stjernen bryter tausheten etter dødskrasjet

På 90-tallet var hun en lovende tv-stjerne. Så ble en kvinne drept da Amy kjørte i fylla.

Publisert

(Seoghør.no): Skuespiller Amy Locane (45) fikk sitt gjennombrudd på tv-skjermen på midten av 1980-tallet, med roller i serier som «Spencer» og «Hothouse».

Imidlertid var det først på 1990-tallet hun begynte å bli ordentlig kjent: Hun spilte den kvinnelige hovedrollen i «Cry Baby» (1990), med «21 Jump Street»-stjerneskuddet Johnny Depp som motspiller.

Og en stund seinere fikk hun en rolle i den første sesongen av «Melrose Place», en av 1990-tallets mest populære såpeserier, der hun spilte Sandy Louise Harling. Flere roller fulgte, men på midten av 2000-tallet trakk hun seg tilbake fra skuespilleryrket og fokuserte på familielivet.

SUKSESS: «Melrose Place» var en stor serie på 1990-tallet. Fra venstre ser vi Amy Locane, Grant Show, Josie Bissett, Thomas Calabro, Vanessa Williams, Doug Savant, Courtney Thorne-Smith og Andrew Shue. Foto: Fox, TV 3
SUKSESS: «Melrose Place» var en stor serie på 1990-tallet. Fra venstre ser vi Amy Locane, Grant Show, Josie Bissett, Thomas Calabro, Vanessa Williams, Doug Savant, Courtney Thorne-Smith og Andrew Shue. Foto: Fox, TV 3 Vis mer

Så skjedde det imidlertid noe som kom til å forandre Locanes liv for alltid, og som til slutt kom til å sette en stopper for karrieren hennes:

Hun satte seg bak rattet i beruset tilstand. Kjørte på en bil med et ektepar i. Og kvinnen i den andre bilen mistet livet.

Endte fatalt

En sommerdag i slutten av juni 2010 begynte som en vanlig dag for Locane hjemme i Hopewell, New Jersey. Hun tok en joggetur med sine to små døtre i en dobbel barnevogn.

Så dro hun innom en fest på et lokalt teater i nærheten, før hun kjørte videre til en grillfest hos en venn. Der var hun sammen med sin daværende ektemann, Mark Bovenizer, og de to barna deres. Det skriver Entertainment Weekly, som har publisert en omfattende artikkel om saken.

DØMT: I november 2012 kom beskjeden om at Locane var skyldig i drapet. Februar året etter kom dommen på tre år. Hun kunne ha fått flere år bak murene, men på grunn av datteras sykdom så dommeren det nødvendig at hun ikke var borte alt for lenge. Foto: AP Photo/The Star-Ledger, Robert Sciarrino, NTB scanpix
DØMT: I november 2012 kom beskjeden om at Locane var skyldig i drapet. Februar året etter kom dommen på tre år. Hun kunne ha fått flere år bak murene, men på grunn av datteras sykdom så dommeren det nødvendig at hun ikke var borte alt for lenge. Foto: AP Photo/The Star-Ledger, Robert Sciarrino, NTB scanpix Vis mer

Etter å ha drukket alkohol på festen, skulle Locane kjøre hjem alene i SUV-en sin. Det var da hun kjørte inn i bilen til Fred Seeman, akkurat da han gjorde en venstresving for å kjøre inn i oppkjørselen sin.

Locane hadde nesten tre ganger lovlig mengde alkohol i kroppen da hun smalt inn i bilen, og forårsaket ulykken som tok livet av Helene Seeman.

- Det er den største feilen jeg har gjort i mitt liv, sier hun nå til Entertainment Weekly.

I november 2012 ble hun dømt for bildrapet, og i februar året etter ble dommen satt til tre år bak murene. Hun fikk strafferabatt fordi dommeren i saken mente familien kunne ta skade av at hun var borte lengre, spesielt fordi yngstedattera sliter med tarmsykdommen Crohns.

I 2015 fikk hun innvilget en prøveløslatelse, og etter mye fram og tilbake ble hun i januar i år endelig satt fri for godt. Retten mente hun ikke var en trussel mot samfunnet lenger. Det har imidlertid ikke gått foruten skjær i sjøen for den tidligere tv-stjerna siden da.

KOM IKKE LANGT: Idet Justin Bieber skulle kjøre hjem fra et arrangement i Beverly Hills, California, kjører han på en fotograf. Ingen er blitt siktet i hendelsen som skjedde natt til torsdag. Video: RMG News via CNN Vis mer

Alkoholproblemer

45-åringen har blant annet flyttet til Virginia, hvor hun jobber i en butikk. Locane bruker også sine egne opplevelser i møte med studenter, hvor hun ved flere anledninger har fortalt hva som skjedde den skjebnesvangre dagen i 2010.

SISTE SMAK: Her er tv-stjerna fotografert i rettssalen i februar 2013, dagen hun ble dømt til tre års fengsel for uaktsomt drap med bil i ruspåvirket tilstand. Foto: NTB scanpix
SISTE SMAK: Her er tv-stjerna fotografert i rettssalen i februar 2013, dagen hun ble dømt til tre års fengsel for uaktsomt drap med bil i ruspåvirket tilstand. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Jeg kan forstå at folk styrer unna meg. Det er ikke enkelt å fortelle historien min til disse studentene. Når man imidlertid ut til én person, så har man kanskje lykkes litt likevel. Situasjonen kommer uansett alltid til å være forferdelig, sier hun til bladet.

45-åringen forklarer at hun har deltatt på møter for Anonyme Alkoholikere, og at hun ikke har rørt en dråpe alkohol siden den gang. Hun sier selv at hun ikke har noen andre å skylde på enn seg selv etter den tragiske hendelsen.

- Hvis du ser på og sammenlikner uroligheten min med omfanget av hva som faktisk skjedde, er det nok ingen der ute som kommer til å synes synd på meg, avslutter stjerna.

Hun understreker at dette intervjuet ikke er et forsøk på å komme tilbake til rampelyset, og mener spesielt at dette hadde vært en dårlig anledning til å prøve seg på noe slikt. Alt hun ønsker er å opplyse, om vi skal tro den tidligere skuespilleren.

LES OGSÅ: Her blir Woods arrestert av politiet etter mistanke om ruskjøring

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer