Isaiah Stokes:

TV-stjerne tiltalt for drap

«Law & Order: Special Victims Unit»-stjernen skal ha avfyrt elleve skudd.

TILTALT: Fredag forrige uke ble krim-skuespilleren fra tiltalt for drap. Foto: Charles Sykes/Invision/AP/NTB
TILTALT: Fredag forrige uke ble krim-skuespilleren fra tiltalt for drap. Foto: Charles Sykes/Invision/AP/NTB Vis mer
Publisert

TV-serien «Law & Order: Special Victims Unit» er et amerikansk krimdrama som har vært å se på skjermen siden 1999. Krimdramaet følger NYPD-etterforskerne i jakten på å løse saker basert på virkelige forbrytelser.

Nå ser det ut til at de kan lage en episode om en forbrytelse som en av deres egne skuespillere står bak.

Fredag i forrige uke ble Isaiah Stokes (41) tiltalt for drap. Det melder en rekke internasjonale medier, deriblant CNN.

DØMT: Den spanske Youtube-stjernen Kanghua Ren er dømt til fengsel etter å ha servert en uhyggelig kjeksvariant til en hjemløs mann på gaten. Video: Youtube/ReSet Vis mer

Kan dømmes til livstid

TV-stjernen er tiltalt for å ha skutt og drept en mann identifisert som Tyrone Jones (37). Jones skal ha sittet i en parkert bil i nabolaget Jamaica i Queens. Hendelsen skal ha tatt sted i februar i år.

- Tiltalte blir beskyldt for å ha fyrt av elleve skudd under denne dristige ettermiddagsskytingen, sa Queens distriktsadvokat Melinda Katz i en uttalelse. Videre la hun til:

- Våpenvold er altfor utbredt i nabolagene våre. Vi vil ikke la det bli normen.

Ifølge rettsdokumenter CNN har fått tilgang til, er skuespilleren tiltalt for andregradsdrap og to tilfeller ulovlig besittelse av våpen.

Andregradsdrap er vanligvis definert som drap som ikke er overlagt, eller drap som er forårsaket av lovbryterens hensynsløse oppførsel - som viser en åpenbar mangel på bekymring for menneskeliv.

Neste dato i retten er mandag 19. juli.

Hvis 41-åringen blir dømt, kan han få 25 år til livstid i fengsel.

RYSTENDE: I 2000 ble Lena Sløgedal Paulsen (10) og Stine Sofie Sørstrønen (8) brutalt voldtatt, knivstukket og drept i Baneheia i Kristiansand. Jan Helge Andersen og Viggo Kristiansen ble dømt for å ha stått bak - Andersen har tilstått, men Viggo Kristiansen har alltid hevdet sin uskyld. Video: discovery+ Vis mer

Ifølge anklagene viste videoovervåkingsopptak fra 7. februar at tiltalte gikk ut av et kjøretøy og nærmet seg førervinduet til en hvit Jeep Grand Cherokee.

Isaiah skal angivelig ha avfyrt elleve skudd i bilen der Jones satt. Han døde av skadene.

Stokes har dukket opp i en rekke TV-serier siden 2006, inkludert «Rescue Me», «Boardwalk Empire» og «The Americans», ifølge IMDB.com. Sist var han å se i serien «Power» i 2019, som nå kan ha vært hans siste gang på TV-skjermen.

Tiltalt for voldtekt

Stokes er imidlertid ikke den eneste skuespilleren som har møtt i retten den siste tiden. I mai ble det kjent av «That 70s Show»-stjernen Danny Masterson (45) er tiltalt for tre voldtekter, og en dommer i Los Angeles besluttet at 45-åringen skulle i retten.

I slutten av mai vitnet tre kvinner i en rettslig høring om hvordan Masterson angivelig voldtok dem for nesten 20 år siden.

Dommeren Charlaine F. Olmedo i Los Angeles County Superior Court konkluderte med at bevisene var tilstrekkelige til at Masterson skulle tiltales og stilles for retten. Det meldte AP.

TILTALT: Skuespilleren er tiltalt for tre voldtekter. Foto: Everett Collection / NTB
TILTALT: Skuespilleren er tiltalt for tre voldtekter. Foto: Everett Collection / NTB Vis mer

Dersom skuespilleren blir dømt, risikerer han opp til 45 år i fengsel.

Masterson nektet straffskyld, og advokatene hans sa at de ville bevise at han er uskyldig.

De mente at hendelsene mellom 2001 og 2003, som de tre kvinnene omtalte, skjedde for så lenge siden at det ikke er mulig å ha nøyaktige minner. Mastersons advokater hevdet også at kvinnene har koordinert historiene sine.

DØMT: Felicity Huffman er dømt i universitetsskandalen. Dagbladets USA-korrespondent Vegard Kristiansen Kvaale forklarer saken. Video: NTB Scanpix og Dagbladet Vis mer

- Minner falmer, og minner endrer seg, sa Mastersons advokat, Sharon Appelbau, ifølge AP.

Hovedforsvareren hans, Thomas Mesereau er en profilert advokat, som blant annet forsvarte Michael Jackson og Bill Cosby da de sto anklaget for sexovergrep.

LES OGSÅ: Avslører dødsårsaken

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer