LEGENDE: Don Hewitt har æren for å ha skapt aktualitetsprogrammet "60 Minutes", og jobbet med programmet fram til 2004. Foto: AP
LEGENDE: Don Hewitt har æren for å ha skapt aktualitetsprogrammet "60 Minutes", og jobbet med programmet fram til 2004. Foto: APVis mer

TV-stjerne tapte for kreften

Nyhetsverdenen sørger.

SEHER.NO: Den amerikanske nyhetsverdenen er i sorg etter Don Hewitt - skaperen av det anerkjente aktualitetsmagasinet "60 Minutes" - døde onsdag, 86 år gammel.

Ifølge AP har journalisten kjempet mot kreft i bukspyttkjertelen siden han oppdaget en svulst tidligere i år, men måtte i går gi tapt.

Hewitt - som ga seg som produsent for "60 Minutes" i 2004 - vant en rekke priser for sitt arbeid, blant annet hele 73 Emmy-statuetter.

- Han behandlet hver nye sak med entusiasmen til en fersk reporter, sier den tidligere "60 Minutes"-reporteren Diane Sawyer til nyhetsbyrået AP.

Andre journalister som kan takke Hewitt for sin stjernestaus er blant annet Mike Wallace, Ed Bradley og Morley Safer.

Siden starten i 1968 har "60 Minutes" vært USAs mest populære nyhetsprogram, og i 23 år på rad var det blant de ti mest sette TV-programmene i landet.

I 1999 ble Hewitts bidrag til å rulle opp en stor tobakk-skandale rundt produsenten William & Brown skildret i Hollywoodfilmen "The Insider".

Hewitt ble fremstilt av skuespilleren Philip Baker Hall.

- Jeg lærte alt av ham. Du hører mange historierier om at han var en showmann men i virkeligheten var han først og fremst en god nyhetsredaktør, sier nåværende "60 Minutes"-produsent Jeff Fager til AP.

Hewitt etterlater seg kona Marilyn Berger og fire barn.Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no eller ring vår tipstelefon 93076767!

LES OGSÅ: Hushovd og Arvesen i spinningduell for kreftsaken