Michael Jefferson King

TV-stjerne i rystende torturskandale

«Gladiators»-stjernen er dømt til fengsel etter en seks timer lang utpressingsepisode i mars i fjor

TV-STJERNER: Michael Jefferson King, Ulrika Jonsson og Michael Aherne fra Gladiators. Foto: ITV / REX
TV-STJERNER: Michael Jefferson King, Ulrika Jonsson og Michael Aherne fra Gladiators. Foto: ITV / REX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Michael Jefferson King (60), eller Shadow som han het i ITV-serien «Gladiators», har tidligere vært i søkelyset grunnet flere skandaler.

I 1995 ble han fjernet fra TV-serien etter at det ble kjent at han hadde narkotikaproblemer. Nå er han i trøbbel nok en gang.

Jefferson King er nå dømt til seks år og tre måneder i fengsel for sin rolle i en utpressingsskandale. 61-åringen skal ha truet med å knekke en manns ben med en hammer, samtidig som han krevde i overkant av 10 000 kroner fra ekskona og broren til mannen for å slippe ham fri, ifølge Independent.

Rystende

Hendelsen fant sted i en leilighet i London i mars i fjor, og en gruppe bestående av flere menn skal ha holdt Aaron Ali fanget i seks timer. Det opplyste domstolen.

King har innrømmet to anklager om utpressing. Også Donna Harman og Otis Noel ble dømt til fengsel.

MUGSHOT: Michael Jefferson King ble dømt til over seks år i fengsel. Foto: Shutterstock / NTB
MUGSHOT: Michael Jefferson King ble dømt til over seks år i fengsel. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer

Dommer Fiona Barrie fortalte i retten at King og resten av gjerningsmennene dro til leiligheten for å dele narkotika.

- Ali sa at alt gikk greit for seg helt frem til de gikk tomme for narkotika. Da endret stemningen seg. Han (Ali) ble bedt om å låne penger av kona for å kjøpe mer, men han nektet, sa Barrie i retten.

Da han nektet å kjøpe mer narkotika, skal gjerningsmennene ha begynt med både utpressing og tortur av offeret.

DØMT: Den spanske Youtube-stjernen Kanghua Ren ble dømt til fengsel etter å ha servert en uhyggelig kjeksvariant til en hjemløs mann på gaten. Video: Youtube/ReSet Vis mer

Under rettssaken beskrev Ali hvordan han ble utsatt for et langt og brutalt angrep som strakte seg fra middagstider helt ut til kl. 21 på kvelden.

Ali ble ifølge dommeren lagt i bakken, mens mennene sparket og slo ham. Gjerningsmennene sendte underveis videoer til offerets ekskone hvor Ali skrek av smerte og hvor de fortalte at de forlangte 1000 pund for å levere ham tilbake.

Rømte

Aktor fortalte i retten at Ali klarte å rømme, men at han kort tid etterpå ble fanget av mennene.

- King ba en av mennene om å hente en hammer slik at han kunne brekke beina på offeret slik at han ikke kunne rømme igjen, sa Aktor Keith Hadrill i retten.

Videre fortalte Hadrill om flere grufulle detaljer om torturen som Ali ble utsatt for.

FARLIG: De to Youtube-stjernene Alex og Alan Stokes var i trøbbel etter å ha utført et falskt bankran. Reporter: Christian Wehus. Video: Stokes Twins. Vis mer

- Det ble plassert et tørkle i munnen hans, han ble slått med en stang og slått i nesen, i tillegg til å bli sparket flere ganger.

Etter den seks timer lange torturhendelsen skal Alis familie ha gått med på å betale pengesummen, og Ali selv ble kjørt til et område utenfor en butikk hvor han fikk gå fri.

LES OGSÅ: Vil løslates: - Kroppen min er sliten

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer