TV-stjerne avslørte kreftdiagnose i søksmål

Shannen Doherty mener at eks-managementet delvis er skyld i at hun kanskje må operere bort brystene sine.

TØFF SITUASJON: I våres fant TV-stjernen Shannen Doherty at hun er rammet av brystkreft med spredning. Nå saksøker hun sitt tidligere management-selskap. Her er hun fotografert i Malibu i slutten av juli.  Foto: INFphoto.com/ Splash News
TØFF SITUASJON: I våres fant TV-stjernen Shannen Doherty at hun er rammet av brystkreft med spredning. Nå saksøker hun sitt tidligere management-selskap. Her er hun fotografert i Malibu i slutten av juli. Foto: INFphoto.com/ Splash News Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Den tidligere «Charmed»- og «Beverly Hills 90210»-stjernen Shannen Doherty (44) har fått brystkreft, melder The Hollywood Reporter.

Kreftdiagnosen avsløres i rettsdokumenter (ekstern lenke, journ.anm.) fra TV-stjernen, der hun går til sak mot sitt tidligere management Tanner Mainstain og Steven Blatt, ekspartner i selskapet.

Ifølge Doherty fant hun i mars 2015 ut at hun har fått brystkreft med spredning, og at kreften hadde spredd seg over en periode der hun ikke hadde helseforsikring.

I søksmålet hevder skuespilleren at det var managementets ansvar å sørge for at forsikringspremien i helseforsikringen hun hadde gjennom Screen Actors Guild, ble betalt i tide.

- I november 2013 sendte SAG faktura på saksøkers helseforsikringspremie for året 2014 til Tanner Mainstain. Men saksøkte ignorerte fakturaen, betalte den ikke (uten å informere saksøker) og avsluttet deretter brått samarbeidet med Doherty med virkning fra 7. februar 2014, heter det i rettspapirene.

Saken fortsetter under bildet.

90-TALLSSTJERNE: Sammen med Jennie Garth (t.v) og Tori Spelling (t.h) hadde Shannen Doherty sin karrieremessige storhetstid med «Beverly Hills 90210». Doherty, som i fjor ikke var i stand til å betale sin egen helseforsikring, spilte i serien fra 1990 til 1994.  Foto: SipaUSA
90-TALLSSTJERNE: Sammen med Jennie Garth (t.v) og Tori Spelling (t.h) hadde Shannen Doherty sin karrieremessige storhetstid med «Beverly Hills 90210». Doherty, som i fjor ikke var i stand til å betale sin egen helseforsikring, spilte i serien fra 1990 til 1994. Foto: SipaUSA Vis mer

- Kreften kunne blitt stoppet

Etter å ha blitt sparket av Tanner Mainstain var 90-tallsstjernen uten helseforsikring. Dette var hun ikke klar over, hevder «Off the Map»-skuespilleren.

Hun gjenopptok forsikringsavtalen sin med Screen Actors Guild for 2015, og kunne dermed begynne å gå til legen igjen. Det var da brystkreften ble oppdaget, hevder Doherty i dokumentene:

- Saksøker fikk også vite at hvis hun hadde vært forsikret og i stand til å besøke legen sin, kunne kreften potensielt ha blitt hindret i å spre seg. Dermed kunne behovet for fremtidig behandling (inkludert mastektomi og cellegift), som saksøker trolig må lide seg igjennom nå, ha vært forhindret.

Saken fortsetter under bildet.

RASER: Både Shannen Doherty og ektemannen, fotograf Kurt Iswarienko, har vært tilknyttet Tanner Mainstain som klienter. Nå saksøker ekteparet på flere punkter, deriblant for hvordan selskapet har behandlet økonomiske forhold. Foto: Ap
RASER: Både Shannen Doherty og ektemannen, fotograf Kurt Iswarienko, har vært tilknyttet Tanner Mainstain som klienter. Nå saksøker ekteparet på flere punkter, deriblant for hvordan selskapet har behandlet økonomiske forhold. Foto: Ap Vis mer

Søksmålet fra Shannen Doherty inneholder dessuten påstander om økonomisk mislighold i ulike former fra Tanner Mainstains side. Dohertys advokat, Devin McRae, representerer dessuten TV-stjernens ektemann Kurt Iswarienko i et lignende søksmål mot selskapet.

Tanner Mainstain sier i en uttalelse at selskapet synes det er trist å høre at Shannen Doherty lider av kreft og håper at hun blir friskmeldt.

Imidlertid fraskriver selskapet seg alt ansvar for Hollywood-stjernens helsetilstand:

- Men påstandene om at Tanner Mainstain er skyld i at hun var uforsikret, hindret henne i å oppsøke lege eller på noe vis bidro til kreftsykdommen hennes, er åpenbart falske. Tanner Mainstain vil forsvare seg mot alle påstandene fra Doherty i retten.

LES OGSÅ: Strålte på rød løper etter bryllupet

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer