TV-stjerne avslørte kreftdiagnose i søksmål

Shannen Doherty mener at eks-managementet delvis er skyld i at hun kanskje må operere bort brystene sine.

TØFF SITUASJON: I våres fant TV-stjernen Shannen Doherty at hun er rammet av brystkreft med spredning. Nå saksøker hun sitt tidligere management-selskap. Her er hun fotografert i Malibu i slutten av juli.  Foto: INFphoto.com/ Splash News
TØFF SITUASJON: I våres fant TV-stjernen Shannen Doherty at hun er rammet av brystkreft med spredning. Nå saksøker hun sitt tidligere management-selskap. Her er hun fotografert i Malibu i slutten av juli. Foto: INFphoto.com/ Splash News Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Den tidligere «Charmed»- og «Beverly Hills 90210»-stjernen Shannen Doherty (44) har fått brystkreft, melder The Hollywood Reporter.

Kreftdiagnosen avsløres i rettsdokumenter (ekstern lenke, journ.anm.) fra TV-stjernen, der hun går til sak mot sitt tidligere management Tanner Mainstain og Steven Blatt, ekspartner i selskapet.

Ifølge Doherty fant hun i mars 2015 ut at hun har fått brystkreft med spredning, og at kreften hadde spredd seg over en periode der hun ikke hadde helseforsikring.

I søksmålet hevder skuespilleren at det var managementets ansvar å sørge for at forsikringspremien i helseforsikringen hun hadde gjennom Screen Actors Guild, ble betalt i tide.

- I november 2013 sendte SAG faktura på saksøkers helseforsikringspremie for året 2014 til Tanner Mainstain. Men saksøkte ignorerte fakturaen, betalte den ikke (uten å informere saksøker) og avsluttet deretter brått samarbeidet med Doherty med virkning fra 7. februar 2014, heter det i rettspapirene.

Saken fortsetter under bildet.

90-TALLSSTJERNE: Sammen med Jennie Garth (t.v) og Tori Spelling (t.h) hadde Shannen Doherty sin karrieremessige storhetstid med «Beverly Hills 90210». Doherty, som i fjor ikke var i stand til å betale sin egen helseforsikring, spilte i serien fra 1990 til 1994.  Foto: SipaUSA
90-TALLSSTJERNE: Sammen med Jennie Garth (t.v) og Tori Spelling (t.h) hadde Shannen Doherty sin karrieremessige storhetstid med «Beverly Hills 90210». Doherty, som i fjor ikke var i stand til å betale sin egen helseforsikring, spilte i serien fra 1990 til 1994. Foto: SipaUSA Vis mer

- Kreften kunne blitt stoppet

Etter å ha blitt sparket av Tanner Mainstain var 90-tallsstjernen uten helseforsikring. Dette var hun ikke klar over, hevder «Off the Map»-skuespilleren.

Hun gjenopptok forsikringsavtalen sin med Screen Actors Guild for 2015, og kunne dermed begynne å gå til legen igjen. Det var da brystkreften ble oppdaget, hevder Doherty i dokumentene:

- Saksøker fikk også vite at hvis hun hadde vært forsikret og i stand til å besøke legen sin, kunne kreften potensielt ha blitt hindret i å spre seg. Dermed kunne behovet for fremtidig behandling (inkludert mastektomi og cellegift), som saksøker trolig må lide seg igjennom nå, ha vært forhindret.

Saken fortsetter under bildet.

RASER: Både Shannen Doherty og ektemannen, fotograf Kurt Iswarienko, har vært tilknyttet Tanner Mainstain som klienter. Nå saksøker ekteparet på flere punkter, deriblant for hvordan selskapet har behandlet økonomiske forhold. Foto: Ap
RASER: Både Shannen Doherty og ektemannen, fotograf Kurt Iswarienko, har vært tilknyttet Tanner Mainstain som klienter. Nå saksøker ekteparet på flere punkter, deriblant for hvordan selskapet har behandlet økonomiske forhold. Foto: Ap Vis mer

Søksmålet fra Shannen Doherty inneholder dessuten påstander om økonomisk mislighold i ulike former fra Tanner Mainstains side. Dohertys advokat, Devin McRae, representerer dessuten TV-stjernens ektemann Kurt Iswarienko i et lignende søksmål mot selskapet.

Tanner Mainstain sier i en uttalelse at selskapet synes det er trist å høre at Shannen Doherty lider av kreft og håper at hun blir friskmeldt.

Imidlertid fraskriver selskapet seg alt ansvar for Hollywood-stjernens helsetilstand:

- Men påstandene om at Tanner Mainstain er skyld i at hun var uforsikret, hindret henne i å oppsøke lege eller på noe vis bidro til kreftsykdommen hennes, er åpenbart falske. Tanner Mainstain vil forsvare seg mot alle påstandene fra Doherty i retten.

LES OGSÅ: Strålte på rød løper etter bryllupet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer