GIKK BORT: Den britiske skuespilleren Peter Gilmore spilte i en lang rekke TV-serier. Søndag døde han i London, etter lang tids sykdom. Han ble 81 år gammel.   Foto: Stella Pictures
GIKK BORT: Den britiske skuespilleren Peter Gilmore spilte i en lang rekke TV-serier. Søndag døde han i London, etter lang tids sykdom. Han ble 81 år gammel. Foto: Stella PicturesVis mer

TV-stjerne (81) døde

Skuespiller Peter Gilmore har gått bort.

SEOGHØR.NO: Den britiske skuespilleren Peter Gilmore, kjent fra TV-serier som «Med hjartet på rette staden» og «Doctor Who», har gått bort. Det skriver ContactMusic.  

Tyskfødte Gilmore døde på et pleiehjem i London søndag som følge av sykdom, melder et medlem av stjernens familie. Han ble 81 år gammel.

Gilmore flyttet fra Tyskland og til Yorkshire i England som seksåring. Han spilte i BBC-dramaserien «The Onedin Line» fra 1971 til 1980, der han spilte shippingmagnaten James Onedin.

Jessica Benton, en av hans motspillere i den populære serien, beskriver han som en «vennlig mann og en gentleman».

- «The Onedin Line» var en langvarig og veldig oppløftende serie å være med i, og all ære til Peter for det, for det var han som sørget for at det var slik. Vi ble alle svært nære venner i løpet av de årene og hadde mye moro sammen. Vi savner ham sårt, uttaler Benton.

Gilmores agent, Primie Carey, har offentliggjort en uttalelse fra hans kone Anne Stallybrass og resten av familien.

- På vegne at Anne og Peters familie vil jeg takke de som har sendt sine vennlige tanker og kondolanser.

LES OGSÅ: Her får han Hilde til å gråte