TV-stjerne (39) omkom i bilulykke

Jessi Combs døde i 800 km/t.

DØDE: Jessi Combs døde under et rekordforsøk tirsdag. Foto: REUTERS / Phil McCarten / NTB scanpix
DØDE: Jessi Combs døde under et rekordforsøk tirsdag. Foto: REUTERS / Phil McCarten / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den amerikanske TV-profilen Jessi Combs (39), kjent for det norske publikumet fra serien Mythbusters, er død, skriver Reuters.

Rekordforsøk

Combs døde tirsdag da hun for andre gang forsøkte å slå en rekord ved å kjøre i over 800 km/t. Under rekordforsøket gikk noen galt, og den jetdrevne bilen krasjet i det sørøstlige Oregon.

- Det er med ekstrem sorg, og i feiring av hennes liv, at hennes familie og nære venner deler nyheten om at racerbilsjåføren og TV-personligheten Jessi Combs døde under et krasj, i det hun forsøkte å slå ny fartsrekord på en tørr innsjø i Oregon, heter det i en uttalelse fra Combs' pårørende.

I tillegg til å kjøre i halsbrekkende hastigheter gjestet og ledet Combs en rekke bilprogrammer. Hun var blant annet programleder for «All girls garage», i tillegg til at hun, som nevnt, jevnt og trutt var å se på det populære Discovery-programmet Mythbusters.

«Jeg er så trist. Jessi Combs har blitt drept i et krasj. Hun var en strålende og førsteklasses byggmester, ingeniør, sjåfør, fabrikant og vitenskapsformidler, og hun strebet hver dag etter å inspirere andre med sitt praktfulle eksempel. Hun var også en kollega, og å miste henne er et stort tap», skriver Adam Savage, programleder i Mythbusters.

PROGRAMLEDER: I tillegg til Mythbusters, ledet Combs en rekke bilprogrammer. Foto: NTB Scanpix
PROGRAMLEDER: I tillegg til Mythbusters, ledet Combs en rekke bilprogrammer. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Hun var den meste fantastiske sjelen jeg noen gang har truffet og kommer til å treffe, skriver vennen Terry Madden, som var en av de første på ulykkesstedet på Instagram.

Etterforsker ulykka

Den fatale ulykka skjedde i det Combs forsøkte å bli verdens raskeste kvinne på fire hjul.

- Jessis drøm var å bli den raskeste kvinnen på jorda, en drøm hun hadde jaget siden 2012. Combs var en av de sjeldne drømmerne med mot nok til å gjøre disse mulighetene til virkelighet, og hun forlot denne jorda mens hun kjørte raskere enn noen annen kvinne i historien, heter det i uttalelsen fra familien.

Foreløpig er det ikke klart hva som forårsaket ulykka i Oregon. Myndighetene har igangsatt en etterforskning.

Combs startet karriere med å bygge hot-rod-biler, noe som etter hvert ledet henne inn i TV-bransjen.

Da hun krasjet forsøkte hun altså å slå en 43 år gammel rekord. I 1976 kjørte amerikanske Kitty O'Neill i 823 km/t.

På Instagram delte Combs fra sine forberedelser til rekordforsøket. I en av de siste postene på Instagram, skrev hun.

«Det kan kanskje se ut som galskap å gå i skuddlinjen. De som tør er de som oppnår store ting. Folk sier jeg er gal. Jeg sier takk», skrev Combs for fire dager siden.

LES OGSÅ: Dette gjør «MacGyver» i dag

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer