Tv-stjerna fikk fansen til å finansiere kreftbehandlingen

Såpestjerna fikk fansen til å donere over en halv million kroner.

FIKK PENGER AV FANSEN: Da det ble kjent at den britiske såpestjerna Leah Bracknell var diagnostisert med kreft, åpnet hun og partneren en side på et finansieringsnettsted. Fansen har gikk henne over 500 000 kroner øremerket kreftbehandling i Tyskland. Foto: Pa Photos, NTB scanpix
FIKK PENGER AV FANSEN: Da det ble kjent at den britiske såpestjerna Leah Bracknell var diagnostisert med kreft, åpnet hun og partneren en side på et finansieringsnettsted. Fansen har gikk henne over 500 000 kroner øremerket kreftbehandling i Tyskland. Foto: Pa Photos, NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I 1972 startet den populære såpeoperaen «Emmerdale» å rulle over skjermer i Storbritannia. Serien går fortsatt, og det er laget over 7500 episoder.

Fra 1989 til 2005 var den britiske tv-stjerna Leah Bracknell (52) med i serien.

Siden den gang har hun vært med i flere serier, deriblant «Doctors» og «The Royal Today». I hjemlandet er hun anerkjent for sine mange såperoller.

Selv om det er godt over ti år siden hun forsvant fra suksessen «Emmerdale», er fansen trofast. Det fikk hun erfare da hun i høst avslørte at hun var diagnostisert med lungekreft.

På kort tid fikk 52-åringen inn over en halv million kroner, eller 50 000 pund, av fansen.

Dro inn store penger

Det var Daily Mail som først omtalte saken. Stjernas partner, Jez Hughes, lagde en side på GoFundMe, der privatpersoner eller bedrifter kan spørre etter donasjoner.

På kort tid nådde Bracknell målet sitt på 500 000 kroner. Pengene skal gå til en ny behandling av krefttypen i Tyskland, som familien hevder skal redde henne fra lungekreften.

Ifølge Kreftforeningens hjemmesider er behandlingen hun skal gjennomgå, immunterapi, en behandlingsform som stimulerer immunforsvaret til å angripe kreftcellene.

«Immunterapi er godkjent og tatt i bruk for behandling av føflekkreft, og godkjent for behandling av ikke-småcellet lungekreft. Det pågår forhandlinger mellom myndigheter og legemiddelfirmaer slik at flere kan få tilgang til den nye behandlingen», heter det på foreningens nettsider.

På finansieringssiden beskrives kreften som livsforandrende for såpestjerna. 52-åringen, som er mor til to, skal ha nytt livet til det fylle før sjokkdiagnosen kom. Hun har likevel taklet det hele godt.

- Det er en ganske brutal diagnose, men jeg har bestemt meg for å se på situasjonen som at glasset er halvfullt. Jeg går ut mot et helt liv av pessimisme, negativitet og frykt, skriver såpestjerna.

Hun har heller ingen planer om å la sykdommen ta overhånd i livet.

- Jeg kan ikke se for meg at jeg skal sitte her oppslukt i tårer. Eller å synes synd på meg selv. Aldri igjen!

Det er bare fem uker siden hun oppdaget kreftsymptomene. Noen dager seinere ble hun fraktet til sykehuset, for å fjerne over en liter med væske fra brystet. Hadde hun ikke kommet da, ville hun ifølge den britiske avisa ha dødd.

Rosa sløyfe

Hvert år i oktober arrangerer Brystkreftforeningen Rosa sløyfe-aksjonen i samarbeid med Kreftforeningen.

En av dem som har frontet saken denne høsten er artisten Tomine Harket (23), som denne helga måtte forlate «Stjernekamp».

Harket delte forrige uke et bilde av seg selv på sin Instagram-profil der hun blotter deler av det ene brystet.

På bildet er hun ikledd en lyserosa t-skjorte, og som bildetekst har hun kun lagt ved et rosa sløyfe-symbol.

- Det er jo «puppe-oktober». Da måtte jeg vise litt pupp! Neida, men denne måneden er det viktig å sette fokus på brystkreft, og det vil jeg være med på, sa hun til Dagbladet.

23-åringen har for øvrig ikke selv - eller kjenner noen - som har vært rammet av kreft.

- «Pupp» har jo vært et stort tema i livet mitt, så er kanskje derfor jeg føler litt ekstra for de som må gjennom det, sier hun.

Saken ble først publisert på Dagbladet.no

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer