HYPPIG ALKOHOLINNTAK: - Ikke noe er som dagfylla, sa «Paradise Hotel»-deltakeren Carl Eliassen i onsdagens episode av TV3-realityserien. Nå advarer en rusforsker mot senvirkningen av deltakernes intense drikking under oppholdet i Mexico Foto: TV3
HYPPIG ALKOHOLINNTAK: - Ikke noe er som dagfylla, sa «Paradise Hotel»-deltakeren Carl Eliassen i onsdagens episode av TV3-realityserien. Nå advarer en rusforsker mot senvirkningen av deltakernes intense drikking under oppholdet i Mexico Foto: TV3Vis mer

- TV-seerne får ikke se skyggesiden

Festlivet på «Paradise Hotel» kan føre til alkoholisme, advarer rusforsker.

SEHER.NO:  Realityserien «Paradise Hotel» har for andre året på rad blitt en suksess, ved å vise single norske ungdommer feste sammen i ti uker på et luksushotell i Mexico.

Mens TV-kameraene surrer blir deltakerne filmet både på dagtid og kveldstid, til de ofte drikker seg så beruset at de knapt kan stå på beina.

- Ingenting er som dagfylla, utbrøt deltakeren Carl Eliassen (22) da han i onsdagens episode drakk seg full under en formiddagsdate med partneren Tine Helene Valle (23).

Hans Paradise-kollega Emil Løvstad (22), har tidligere sagt til Seher.no at han angrer på at han hadde fylle-sex med sin romkamerat Maria Isabel Fernandez (20), etter en heftig fest i reality-hotellets bar.

Løvstad har også blitt filmet mens han var så full at han tisset i sengen på rommet sitt. I tillegg har flere andre deltakere også opplevd pinlige situasjoner i ruspåvirket tilstand.

Kan få problemer
Nå advarer forsker ved Statens institutt for rusmiddelforskning (SIRUS), Hilde Pape, mot realitydeltakernes drikkevaner.

Hun sier til Seher.no at Paradise-deltakerne risikerer alvorlige helsemessige problemer som følge av den tette drikkingen.

- Jeg har ikke sett på «Paradise Hotel», men på generelt grunnlag så er serier som dette med på å alminneliggjøre en livsstil som kan være helseskadelig. Dersom man drikker så tett over lang tid, så kan det få misbruksvaner til å festne seg.

Pape hevder TV-produsentene har bærer et stort ansvar for dem som deltar.

- Opplegget medfører  tung drikking over lang tid, og hva skjer med deltakerne i etterkant av realitysereien? Blir de fulgt opp, slik at eventuelle gryende alkoholproblemer ikke utvikler seg videre, spør hun.

-  I motsetning til narkotika, blir det ofte fokusert på rent positive og nytelsesmessige sidene av alkohol på TV. Men seerne får ikke se skyggesiden av festingen, som kan komme når de er tilbake i Norge. Dersom deltakerne fortsetter med drikkingen når de kommer hjem, kan skadevirkningene på sikt være svært alvorlige. TV-kanalen sitter derfor med stort ansvar, sånn jeg ser det, sier rusmiddel-forskeren til Seher.no.

Fester fem dager i uken
Torbjørn Stafford Barth (21) - som denne uken gjorde comeback i «Paradise Hotel» - sier til Seher.no at han har fortsatt i samme feste-tempo etter at han kom tilbake til Norge, men ser ikke på dette som noe problem.

- Før jeg dro til Mexico, gikk jeg ut kanskje tre dager i uken. Nå er det vel fem dager i uken. Det blir mye drikking, men jeg synes det bare er moro å gå ut å treffe folk, sier han til Seher.no.

- Alkohol er ikke nødvendig for å lage «Paradise Hotel»
Øyvind Skovli i TV3 hevder kanalen gjør sitt ytterste for å unngå at deltakerne får problemer under og etter innspillingen.

- De som ikke ser på «Paradise Hotel» kan kanskje få et inntrykk av at det er mer fest og fyll enn det er. Men produksjonen er nøye på hvor ofte baren er åpen, og stenger den hvis de ser at deltakerne er i ferd med å drikke seg for fulle. Men det dreier seg også om voksne mennesker, som tar egne valg.

Skovli hevder alle deltakerne får tilbud om psykolog og tilgang til andre ressurspersoner etter at de kommer hjem til Norge. Han avfeier imidlertid påstandene om at TV-kanalen forsyner deltakerne med alkohol, for å sørge for flere skandaler foran TV-kameraene.

- Jeg tror de fleste deltagerne festet mer hjemme i Norge før de dro, enn de gjør på «Paradise Hotel». Alkohol er ikke nødvendig for å lage «Paradise Hotel». I teorien kunne man laget serien med elleve avholdsfolk, sånn jeg ser det, sier han til Seher.no.

Bli fan av Seher.no på Facebook her.

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.


LES OGSÅ: Gikk ned tretten kilo i Paradise