TV-reporter var drapsmannens venn

- Jeg trodde det først ikke. Anders!? forteller NRK-journalist Peter Svaar.

<strong>SJOKKERT:</strong> Kort tiden etter at det smalt i Regjeringskvartalet rapporterte Peter Svaar direkte på NRK. Senere samme kveld ble han sjokkert over å finne ut av drapsmannen var hans tidligere venn. Foto: NRK
SJOKKERT: Kort tiden etter at det smalt i Regjeringskvartalet rapporterte Peter Svaar direkte på NRK. Senere samme kveld ble han sjokkert over å finne ut av drapsmannen var hans tidligere venn. Foto: NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Bare minutter etter at bomben gikk av i Regjeringskvartalet fredag ettermiddag sto reporter Peter Svaar midt blant de massive ødeleggelsene og rapporterte om terrorangrepet direkte på NRK.

Senere samme kveld kom sjokket: Gjerningsmannen var en tidligere venn av Peter Svaar.

NRK-journalisten gikk i samme klasse som den terrorsiktede Anders Behring Breivik på Ris ungdomsskole i Oslo, og forteller om sjokket han opplevde da gjerningsmannens navn ble kjent.
 
- Først etter at jeg kom hjem på natten etter lange timer med direkterapportering hørte jeg at Anders Behring Breivik var arrestert på Utøya. Det var et sjokk. Jeg trodde det først ikke. Anders!? Vi vokste opp sammen. Hvordan kunne du velge en slik retning for livet ditt? Du har jo aldri manglet noe, skriver Peter Svaar i en artikkel på NRK.no.

NRK-reporteren har mange minner fra tiden med sin klassekamerat, og har vanskelig for å fatte at nettopp han kunne ta livet av så mange på en så brutal måte.

- Jeg husker den litt sjenerte gutten. Opptatt av amerikanske hiphopklær fra klesbutikken Jean-TV på Arkaden i Oslo sentrum. Opptatt av trening og kosthold. Hvis jeg skal beskrive ham, vil jeg si at jeg husker ham som snill. Lojal mot dem som var hans venner. Intelligent. Viljesterk, skriver Svaar.

Det som opprører NRK-reporteren mest er at drapsmannen i hans øyne ikke var et monster, men en helt vanlig norsk gutt.


- Jeg forstår fortsatt ikke hvordan en slik gjennomført, planlagt ondskap er mulig. Spesielt ikke fra en person jeg har kjent, som har vokst opp i samme krets og omgivelser som meg selv. Hvordan havner et menneske på et slikt ideologisk villspor? Det er så gjennomført iskaldt. Jeg forstår det ikke, og vet ikke om man kan forstå, sier Peter Svaar til NRK.

Peter Svaar har jobbet som programleder i Ukeslutt og Forbrukerinspektørene. Han har også jobbet som reporter i Dagsrevyen, og har vært pressesjef for Eurovision song contest i Oslo i 2010.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: I kveld er gatene fylt av kjærlighet

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer