Siri Kristiansen fra «Kompani Lauritzen»:

TV-profilens overraskende vending

41-åringen trakk seg fra «71 grader nord», men i «Kompani Lauritzen» imponerer hun stort.

DA OG NÅ: I 2016 trakk Siri Kristiansen (ytterst t.v.) seg i andre episode av «71° nord - Norges tøffeste kjendis», mens hun i år fortsatt er blant deltakerne som klorer seg fast i beintøffe «Kompani Lauritzen». Foto: Discovery Networks Norway
DA OG NÅ: I 2016 trakk Siri Kristiansen (ytterst t.v.) seg i andre episode av «71° nord - Norges tøffeste kjendis», mens hun i år fortsatt er blant deltakerne som klorer seg fast i beintøffe «Kompani Lauritzen». Foto: Discovery Networks Norway Vis mer
Publisert

Radiokjendis Siri Kristiansen (41) har oppdaget nye sider ved seg selv etter flere uker som soldat i «kjendishæren» til Dag Otto Lauritzen (63).

Nå drømmer tobarnsmoren om å bli med i Norges Lotte-forbund, for å gjøre en innsats for det norske totalforsvaret.

STORT INTERVJU: Det er i ukens Se og Hør Extra Siri Kristiansen lar seg intervjue. Foto: Faksimile fra Se og Hør
STORT INTERVJU: Det er i ukens Se og Hør Extra Siri Kristiansen lar seg intervjue. Foto: Faksimile fra Se og Hør Vis mer

- I ungdommen hadde jeg et ønske om å gå inn i militæret, men jeg ble stoppet av broren min. Han mente det ikke var noe for jenter, sier Siri til Se og Hør.

Hun har meldt overgang til Radio Norge etter en lang karriere i NRK. Nå hører du henne hver helg i «Siri og de gode hjelperne», et program der hun sammen med gjester forsøker å løse lytternes problemer.

TV-vinneren

«Kompani Lauritzen» er vårens store TV-vinner. Siri tenker med glede tilbake på ukene med opptak.

- Selv de tøffeste dagene satt jeg igjen med en god følelse. Og det til tross for at jeg er en person som ikke er veldig glad i ting som tar lang tid. Jeg har en tendens til å gi opp, bare fordi jeg er lei.

41-åringen var i god fysisk form da hun ankom Dag Ottos rekruttskole. Og hun fryktet verken vann, trange rom eller høyder.

- Styrken er bra. Utfordringen var dårlig kondisjon. Jeg var mentalt usikker på hvor lenge jeg var i stand til å holde på med det samme, uten å vite når det tok slutt. Tøffe, korte og harde oppgaver passer meg best.

VAR TØFT: Reality-programmet «Kompani Lauritzen» har premiere på TV 2, og deltaker Øyvind «Vinni» Sauvik angret på deltakelsen allerede i forkant av innspillingen. Video: Steffen Pettersen / Reporter: Martine Johansen Vis mer

Savnet barna

Siri var den eneste mammaen under «Kompani Lauritzen»-innspillingen, så bekymring for mann og barn ble aldri noe samtaletema.

- Ting kunne nok vært verre hvis vi var en gjeng mødre som hele tiden snakket om ungene våre. Jeg savnet dem selvsagt, mest i begynnelsen. Jeg tok ikke sjansen på å ringe hjem. Noe som føltes veldig uvant, jeg har jo vært veldig lite borte fra barna mine siden de ble født. Men jeg ville ikke gråte foran dem, sier Siri.

Hun forteller at savnet likevel ble mindre etter at rekruttperioden var over og oppgavene ble mer spennende.

Kjente frykt

41-åringen er utvilsomt blant «Kompani Lauritzen»-deltakerne som har imponert på skjermen så langt i serien - som sendes på TV 2 hver lørdag kveld.

Se og Hør har tidligere skrevet om hvordan utfordringene i reality-konkurransen «71° nord - Norges tøffeste kjendis» derimot ble for tøffe å takle for Siri.

Hun ble fylt av frykt da hun og de andre deltakerne skulle ut i kajakk og padle over et stort vann.

- Jeg er vant til å være på havet. Jeg er ikke redd for å drukne. Men det ble så tydelig for meg at jeg ikke har noen mulighet til å gå av. At jeg skjønner at hvis jeg skal gå av nå, så må jeg snu nå eller så får jeg ikke snudd før om veldig, veldig lenge, og det vet jeg ikke om jeg orker, sa Siri til TV 2.no etter innspillingen i 2016.

– Det er jo tidspunkter der jeg opplever å «freake» ut for første gang i mitt liv. Man blir hysterisk. Da kommer det indre monsteret bare ut. Det har man jo ikke hilst på før, så det var ikke noe hyggelig møte. Jeg håper det blir lenge til neste gang, sa hun da.

Hun fikk tilbud om psykolog, og benyttet seg av tilbudet.

FORBANNA: Øyvind «Vinni» Sauvik er fast bestemt på å reise hjem før en lagkonkurranse i «Kompani Lauritzen». Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

Unikt samhold

I likhet med de andre TV-krigerne beskriver hun samhold og opplevelser som helt unikt i «Kompani Lauritzen».

- Jeg tror vi må ha vært med på den produksjonen i Norge hvor det var minst gnisninger oss deltakere imellom. Vi oppdaget hvor avhengige vi var av hverandre. Vi hadde nok med å være slitne, og alle irriterte vi oss over befalet, forklarer Siri.

- Jeg føler at jeg ble frelst på militærlivet, og vil bare ha mer av det!

I «MILITÆRET»: Siri Kristiansen flankert av Dag Otto Lauritzen og Kristian Ødegård fra «Kompani Lauritzen». Foto: TV 2
I «MILITÆRET»: Siri Kristiansen flankert av Dag Otto Lauritzen og Kristian Ødegård fra «Kompani Lauritzen». Foto: TV 2 Vis mer

Og årets deltakere har fremdeles god kontakt, kan hun fortelle.

- Vi har fem ulike Facebook-grupper der vi snakkes daglig – og på natten, forteller Siri Kristiansen.

LES OGSÅ: - Provoserende at folk driter i det

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer