SKUDD-DRAMA: En svensk TV-profil ble mandag skutt av svensk politi i Visby, etter at han først skjøt en annen mann og deretter åpnet ild mot politiet. (Illustrasjonsbilde) Foto: SCANPIX
SKUDD-DRAMA: En svensk TV-profil ble mandag skutt av svensk politi i Visby, etter at han først skjøt en annen mann og deretter åpnet ild mot politiet. (Illustrasjonsbilde) Foto: SCANPIXVis mer

TV-profil skutt av politiet

- Det som hendte er tragisk.

SEHER.NO: Da den svenske TV-profilen mandag kveld havnet i kraftig krangel med sin utleier, ble han så sint at han skjøt mannen i ryggen tre ganger.

Åtte timer senere gikk mannen ut av huset i Visby på Gotland og skjøt mot politiet - som skjøt tilbake, og traff ham i begge lårene og brystet.

- Det som hendte er tragisk og det er trist at vi føler oss tvunget til å bruke skytevåpen, sa politimester Johan Grenfors i Visby til Aftonbladet i går.

Den 76 år gamle svenske kjendisen - som i sin tid var med å starte opp svenskenes svar på Dagsrevyen - "Aktuelt" - blir nå behandlet for skuddskadene på sykehus.

Også utleieren skal være utenfor livsfare.

TV-profilen - som er venn av kjendiser som Lill Lindfors og Sven-Bertil Taube- er nå siktet for mordforsøk.

76-åringen - som leier sitt hus av en stiftelse- skal ifølge Aftonbladet ha blitt mistenkt av utleierne for å selge kunst som tilhørte hus.

Det var da stiftelsens formann møtte opp sammen med medarbeidere for å gjøre en opptelling, for å sjekke om det manglet noe, at krangelen utartet seg til et skudd-drama.

- De ble veldig uenige, og så smalt det. Derfor flyktet mine kolleger ut på balkongen og gjemte seg, sier stiftelsens Håkan Lindkvist.

TV-profilens venner skjønner ikke hva som har skjedd.

- Det er så tragisk alt sammen. Jeg får det ikke til å henge sammen, at han kan bryte sammen på denne måten og deretter skyte. Det er ingenting som jeg kjenner igjen. Jeg har aldri sett en sånn aggressiv side, sier en nær venn til Aftonbladet.

Har du et kjendistips? Send det til seher@seher.no!

LES OGSÅ: - Dette er langt over streken